Crazy Fried Stones: Εξερευνώντας το νέο ανερχόμενο Street Food της Κίνας

Δείτε το νέο ανερχόμενο φαγητό του δρόμου στην Κίνα: τηγανητές πέτρες! Απολαύστε την πλούσια, πικάντικη γεύση καθώς ρουφάτε και πετάτε τις πέτρες. Τα βίντεο αυτού του μοναδικού πιάτου έχουν γίνει viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Crazy Fried Stones: Εξερευνώντας το νέο ανερχόμενο Street Food της Κίνας>

Περιεχόμενα

  1. Τηγανητές πέτρες: Το ανερχόμενο φαγητό του δρόμου της Κίνας
  2. Παρουσιάζοντας το Suodiu: Η λιχουδιά «Suck and Throw»

Δείτε την τελευταία τρέλα στην Κίνα: τηγανητές πέτρες! Σερβιρισμένα με ένα γευστικό μείγμα μπαχαρικών, σκόρδου και πιπεριάς, αυτό το ανερχόμενο φαγητό του δρόμου κερδίζει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου.

Προερχόμενο από την επαρχία Χουμπέι, το πιάτο, γνωστό ως suodiu, καλεί τους πελάτες να ρουφήξουν τις τηγανητές πέτρες για μια πλούσια και πικάντικη γεύση και στη συνέχεια να τις φτύσουν. Βίντεο με ανθρώπους που δοκιμάζουν το suodiu έχουν γίνει viral στις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας τη μοναδική γευστική εμπειρία.

Οι πωλητές του δρόμου προετοιμάζουν το πιάτο τσιγαρίζοντας τα βότσαλα σε λάδι τσίλι, προσθέτοντας σάλτσα σκόρδου, γαρίφαλα και πιπεριές για ένα δελεαστικό άρωμα. Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά, καθιστώντας το μια φορητή απόλαυση. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή την ενδιαφέρουσα γαστρονομική δημιουργία!.

Τηγανητές πέτρες: Το ανερχόμενο φαγητό του δρόμου της Κίνας

Ο γαστρονομικός κόσμος στην Κίνα σφύζει από την τελευταία τάση των τροφίμων: τηγανητές πέτρες. Αυτές οι πέτρες μαγειρεύονται με ένα μείγμα μπαχαρικών, σκόρδου και πιπεριάς, δημιουργώντας ένα μοναδικό και γευστικό πιάτο.

Παρουσιάζοντας το Suodiu: Η λιχουδιά «Suck and Throw»

Προερχόμενο από την επαρχία Χουμπέι, το suodiu προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν την πικάντικη γεύση του ρουφώντας τις τηγανητές πέτρες και στη συνέχεια φτύνοντάς τες.

Αυτή η διαδραστική διατροφική εμπειρία έχει κερδίσει σημαντική προσοχή στις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πλανόδιοι πωλητές ετοιμάζουν το πιάτο τσιγαρίζοντας τα βότσαλα σε λάδι τσίλι, γαρνίροντάς τα με σάλτσα σκόρδου, γαρύφαλλα και πιπεριές. Το αποτέλεσμα είναι ένα δελεαστικό μείγμα γεύσεων που έχει γοητεύσει τους λάτρεις του φαγητού.

Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά, το καθένα από τα οποία κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ).

Καθώς η δημοτικότητα του suodiu αυξάνεται, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ρωτούν με χιούμορ αν πρέπει να επιστρέψουν τα βότσαλα αφού τελειώσουν το γεύμα τους, στους οποίους οι μάγειρες προτείνουν να τα πάρουν στο σπίτι ως αναμνηστικά.

Γνωρίστε αυτή την ενδιαφέρουσα γαστρονομική τάση από πρώτο χέρι και γίνετε μάρτυρες της ανόδου των τηγανητών λίθων στη ζωντανή σκηνή street food της Κίνας.

Πηγή: CNN.

To top