Το εμπνευσμένο ταξίδι της Stephanie Schmidt: Ηρωική μαμά ξεπερνά τον καρκίνο ενώ είναι έγκυος

Η ηρωική μητέρα νικά τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το εμπνευσμένο ταξίδι δύναμης και ανθεκτικότητας της Stephanie Schmidt. Μάθετε πώς πολέμησε τον καρκίνο του μαστού ενώ ήταν έγκυος και βγήκε νικήτρια, τονίζοντας τη σημασία των μαστογραφιών και τη δύναμη της μητρότητας.

Το εμπνευσμένο ταξίδι της Stephanie Schmidt: Ηρωική μαμά ξεπερνά τον καρκίνο ενώ είναι έγκυος>

Η ηρωική μητέρα μάχεται με τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θριαμβεύει. Η Stephanie Schmidt, νοσηλεύτρια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού ενώ ήταν έγκυος.

Υπέμεινε τη χημειοθεραπεία, τις δύσκολες αποφάσεις και τη μαστεκτομή, βγαίνοντας νικήτρια. Η ιστορία της τονίζει τη σημασία των ετήσιων μαστογραφιών και τη δύναμη της μητρότητας.

Το μεγαλείο της μητρότητας: Η ηρωίδα μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος, πάλεψε σκληρά και τον νίκησε.

Το μεγαλείο της μητρότητας: Η ηρωίδα μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος, πάλεψε σκληρά και τον νίκησε

Η Stephanie Schmidt, μια 30χρονη νοσοκόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών της Νέας Υόρκης, ήταν 8 εβδομάδων έγκυος όταν πήγε για μια επίσκεψη ρουτίνας στον γυναικολόγο της.

Ωστόσο, αυτό που ξεκίνησε ως επίσκεψη ρουτίνας κατέληξε να είναι μια από τις χειρότερες ημέρες της ζωής της.

Μετά την ψηλάφηση ενός μικρού όγκου στο στήθος της, ακολούθησε βιοψία μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάθω καρκίνο ενώ είμαι έγκυος», αποκάλυψε η 30χρονη γυναίκα, η οποία δεν είχε ποτέ ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της. «Ένα μήνα νωρίτερα είχα σταματήσει να θηλάζω τον πρώτο μου γιο και δεν είχα νιώσει τίποτα περίεργο. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα».

Αφού μίλησε με διάφορους γιατρούς, η Στέφανι αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την εγκυμοσύνη της, ακολουθώντας παράλληλα κάποιες θεραπείες για τον καρκίνο. Διαγνώστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και ξεκίνησε χημειοθεραπεία τον Νοέμβριο.

«Οι γιατροί μου γνώριζαν πόσο σημαντική ήταν αυτή η εγκυμοσύνη για μένα και προσάρμοσαν τη θεραπεία μου αναλόγως ώστε να μην κινδυνεύσει το έμβρυο», εξήγησε.

Αν και ο καρκίνος του μαστού κατά την εγκυμοσύνη είναι σπάνιος και οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να είναι περίπλοκες, υπάρχουν ασφαλείς θεραπείες για όσες επιθυμούν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Η χημειοθεραπεία ήταν ένας εφιάλτης που δεν θέλω να ξαναζήσω», θυμάται η μητέρα δύο παιδιών. «Ένιωθα άρρωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να κάνω χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν φρικτό».

Ωστόσο, ακόμη και με εξατομικευμένες χημειοθεραπείες, ο όγκος της Stephanie δεν συρρικνώθηκε και οι γιατροί συνέστησαν να υποβληθεί σε πρόκληση τοκετού στις 35 εβδομάδες.

Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει, καθώς γνώριζε από το επάγγελμα ότι ο πρόωρος τοκετός εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για το μωρό.

Ωστόσο, ο καρκίνος συνέχισε να εξαπλώνεται και η νεαρή μητέρα γέννησε τον δεύτερο γιο της, τον μικρό Wesley, τέσσερις ημέρες αργότερα.

Δέκα ημέρες μετά τον τοκετό, η Stephanie υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ξεκίνησε έναν νέο γύρο χημειοθεραπείας, ακόμη πιο επιθετικό και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ασθένειάς της, και μετά από μια μακρά και συναισθηματικά δύσκολη μάχη, έκανε την τελευταία της χημειοθεραπεία τον Φεβρουάριο, λίγες εβδομάδες πριν από τα πρώτα γενέθλια του γιου της.

Σήμερα, η Stephanie Schmidt απολαμβάνει να περνάει χρόνο με τα δύο της παιδιά, υπενθυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες ότι δεν πρέπει ποτέ να αμελούν την ετήσια μαστογραφία τους. «»Χωρίς τα παιδιά μου, δεν θα είχα βρει τη δύναμη να πολεμήσω το τέρας.

Το εμπνευσμένο ταξίδι της Stephanie Schmidt: Ηρωική μαμά ξεπερνά τον καρκίνο ενώ είναι έγκυος

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία – τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές!».

Το εμπνευσμένο ταξίδι της Stephanie Schmidt: Ηρωική μαμά ξεπερνά τον καρκίνο ενώ είναι έγκυος
To top