Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Λεπτομέρειες και παραδείγματα αποζημίωσης

Ενημερωθείτε για τις διακοπές ρεύματος στην Attica και μάθετε για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση παρατεταμένων διακοπών. Βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματα και παραδείγματα.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Λεπτομέρειες και παραδείγματα αποζημίωσης>

Περιεχόμενα

  1. Μείνετε ενημερωμένοι: Διακοπές ρεύματος και αποζημιώσεις στην Αττική
  2. Διακοπές ρεύματος: Μείνετε ενημερωμένοι για τις επικείμενες διακοπές ρεύματος
  3. Περιοχές που επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος
  4. Αποζημίωση για διακοπές ρεύματος
  5. Παραδείγματα ποσών αποζημίωσης
  6. Αποζημίωση διακοπής ρεύματος σε άλλες χώρες

Μείνετε ενημερωμένοι: Διακοπές ρεύματος και αποζημιώσεις στην Αττική

.

Οι διακοπές ρεύματος πλήττουν αυτή τη στιγμή πολλές περιοχές της Αττικής, όπως Ζωγράφου, Παγκράτι, Ιλίσια, Καισαριανή, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κολωνός, Ρουφ, Δραπετσώνα και Κερατσίνι.

Δείτε πόση αποζημίωση μπορεί να δικαιούστε και εξερευνήστε παραδείγματα αποζημιώσεων σε άλλες χώρες.

Διακοπές ρεύματος: Μείνετε ενημερωμένοι για τις επικείμενες διακοπές ρεύματος.

Διακοπές ρεύματος: Μείνετε ενημερωμένοι για τις επικείμενες διακοπές ρεύματος

Αντιμετωπίζετε προβλήματα τροφοδοσίας ρεύματος; Οι διακοπές ρεύματος επηρεάζουν αυτή τη στιγμή πολλές περιοχές στην Αττική. Μείνετε ενημερωμένοι και βρείτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.

Περιοχές που επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος.

Περιοχές που επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος

Οι αναφορές αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί προβλήματα ηλεκτροδότησης στις ακόλουθες περιοχές: Ζωγράφου, Παγκράτι, Ιλίσια, Καισαριανή, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κολωνός, Ρουφ, Δραπετσώνα και Κερατσίνι.

Αποζημίωση για διακοπές ρεύματος.

Αποζημίωση για διακοπές ρεύματος

Είτε πρόκειται για κανονικές συνθήκες είτε για έκτακτες καταστάσεις, μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση έως και 1.000 ευρώ για παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει περιγράψει τις ισχύουσες αλλαγές και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να διεκδικήσετε την αποζημίωση που δικαιούστε.

Για τα νοικοκυριά, το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φθάσει έως και τα 500 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν έως και 1.000 ευρώ.

Η ακριβής αποζημίωση εξαρτάται από τη διάρκεια της διακοπής ρεύματος και το χρόνο που απαιτείται για την αποκατάστασή της, όπως περιγράφεται παρακάτω.

  • 12 ώρες για διακοπές ρεύματος υπό κανονικές συνθήκες
  • 48 ώρες για διακοπές ρεύματος σε εξαιρετικές περιστάσεις (π.χ. ακραίες καιρικές συνθήκες, φυσικές καταστροφές)

Εάν το ρεύμα δεν αποκατασταθεί εντός των καθορισμένων χρονικών πλαισίων, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν οικονομική αποζημίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Παραδείγματα ποσών αποζημίωσης.

Παραδείγματα ποσών αποζημίωσης

Η ΡΑΕ έχει δώσει παραδείγματα των ποσών αποζημίωσης που μπορούν να λάβουν οι καταναλωτές.

Διακοπή ρεύματος υπό κανονικές συνθήκες. Διακοπή ρεύματος υπό κανονικές συνθήκες:

Ας υποθέσουμε ότι μια διακοπή ρεύματος συμβαίνει τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί εντός 12 ωρών (έως τις 22:00 της Δευτέρας), δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Εάν η αποκατάσταση γίνει μετά τις 22:00 και πριν από τις 10:00 π.μ. της Τρίτης, η αποζημίωση των 10 ευρώ είναι διαθέσιμη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Μετά το 2024, το ποσό θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι να φτάσει τα 50 ευρώ το 2028.

Εάν το ρεύμα αποκατασταθεί μεταξύ 10:00 π.μ. και 10:00 μ.μ. την Τρίτη, η αποζημίωση θα είναι 20 ευρώ (αυξάνεται σε 100 ευρώ το 2028).

Διακοπή ρεύματος σε εξαιρετικές περιστάσεις. Διακοπή ρεύματος σε εξαιρετικές περιστάσεις:

Ας υποθέσουμε ότι μια διακοπή ρεύματος συμβαίνει τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί εντός 48 ωρών (έως την Τετάρτη στις 10:00 π.μ.), δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Εάν η αποκατάσταση γίνει μετά τις 10:00 π.μ. και πριν από τις 10:00 μ.μ. της Τετάρτης, η αποζημίωση των 10 ευρώ είναι διαθέσιμη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Μετά το 2024, το ποσό θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι να φτάσει τα 50 ευρώ το 2028.

Εάν το ρεύμα αποκατασταθεί μεταξύ 10:00 μ.μ. της Τετάρτης και 10:00 π.μ. της Πέμπτης, η αποζημίωση θα είναι 20 ευρώ (αυξάνεται σε 100 ευρώ το 2028).

Αποζημίωση διακοπής ρεύματος σε άλλες χώρες.

Αποζημίωση διακοπής ρεύματος σε άλλες χώρες

Μάθετε πώς αντιμετωπίζονται οι αποζημιώσεις για διακοπές ρεύματος σε διάφορες χώρες.

To top