Περιεχόμενα
Δείτε τα πρόσωπα των εννέα διακινητών που εμπλέκονται στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο. Τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για το καταστροφικό περιστατικό που στοίχισε πολλές ζωές.
Το άτυχο πλοίο, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Τομπρούκ της Λιβύης προς την Ιταλία, βρήκε το τέλος του στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό ως Frear των Οινουσσών, σε βάθος 5.000 μέτρων. Περιηγηθείτε στις φωτογραφίες των διακινητών και ξετυλίξτε τις λεπτομέρειες αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού.
Αυτοί είναι οι 9 διακινητές από το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο.
Το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με τα πρόσωπα των εννέα διακινητών από το φονικό ναυάγιο στην Πύλο. Όλοι τους αντιμετωπίζουν «βαρύ» κατηγορητήριο για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς.
Το πλοίο έφυγε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, αλλά βυθίστηκε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, το Φρέαρ των Οινουσσών, σε βάθος 5.000 μέτρων.
: Δείτε φωτογραφίες
Ένας από τους διακινητές ομολόγησε.
Συγκλονιστικές είναι οι κραυγές απόγνωσης των συγγενών που με φωτογραφίες στα χέρια αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στους καταλόγους επιζώντων και αγνοουμένων από το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ δεκάδες διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.
Εν τω μεταξύ, οι αρχές συλλέγουν συνεχώς νέες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των εννέα Αιγυπτίων κρατουμένων. Μάλιστα, το Υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαίωσε ότι ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι είναι διακινητής.
Περιέγραψε μάλιστα τι προηγήθηκε της αναχώρησης από την Αίγυπτο και τι ακολούθησε στο αλιευτικό σκάφος μέχρι τη στιγμή που το σκάφος βυθίστηκε. Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι επτά αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.
Ένα «βαρύ» κατηγορητήριο για το 9.
Εν τω μεταξύ, 8 από τους 9 κατηγορούμενους διακινητές θα παραμείνουν στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας μέχρι τη Δευτέρα (19/6). Ο 9ος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, φρουρούμενος. Είναι όλοι τους Αιγύπτιοι, ηλικίας από 20 έως 40 ετών.
Αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης. Τους έχει δοθεί προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.
Δήλωση της κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι το Λιμενικό Σώμα προσέγγισε το μοιραίο αλιευτικό δύο ώρες πριν το ναυάγιο και δεν είχε καμία σχέση με τη βύθιση του σκάφους.
«Το Λιμενικό πλησίασε το αλιευτικό δύο ώρες πριν το ναυάγιο – Έλαβε απάντηση «Δεν υπάρχει βοήθεια… Πήγαινε Ιταλία». Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν οποιαδήποτε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του.
Η προσέγγιση του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να συνδεθεί με τη βύθιση του σκάφους μόνο χρονικά.
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διευκρίνισε αργότερα ότι 3 ώρες πριν από τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους, ένα ελληνικό σκάφος το πλησίασε, έριξε ένα σχοινί και έδεσε το αλιευτικό σκάφος στο πλάι για λίγα λεπτά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του σκάφους και να μιλήσουν οι Έλληνες αξιωματικοί με τους καπετάνιους του σκάφους, αλλά οι μετανάστες το πέταξαν πίσω.
Προσπάθειες συνάντησης και ταυτοποίησης
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με υπουργούς και αξιωματούχους για όλα τα θέματα που αφορούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων των διασωθέντων και των κατηγορουμένων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δικαίωμα επικοινωνίας όσων μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μαλακάσας.
Τηλεφωνικό κέντρο για τον εντοπισμό των θυμάτων του ναυαγίου Το κτίριο «Κεράνης» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη Λεωφόρο Θηβών θα αποτελέσει την έδρα της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, προκειμένου να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην προσπάθεια εντοπισμού των θυμάτων του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πύλου.
Ταυτόχρονα, ένα τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί για τον ίδιο σκοπό. Ο αριθμός τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας με την ελληνική ομάδα D.V.I. θα είναι 213.