Αμφιλεγόμενο σχόλιο για τους πρόσφυγες: Η συγκλονιστική δήλωση Στεφανίδου για τα ασθενοφόρα και την επιβάρυνση της χώρας μας

Αμφιλεγόμενο σχόλιο για τους πρόσφυγες: Τατιάνα Στεφανίδου: Η συγκλονιστική δήλωση της Τατιάνας Στεφανίδου για τα ασθενοφόρα και την επιβάρυνση της χώρας μας. Συζητήθηκαν τα επακόλουθα του ναυαγίου της Πύλου.

Αμφιλεγόμενο σχόλιο για τους πρόσφυγες: Η συγκλονιστική δήλωση Στεφανίδου για τα ασθενοφόρα και την επιβάρυνση της χώρας μας>

Το συγκλονιστικό σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για τους πρόσφυγες και την έλλειψη διαθέσιμων ασθενοφόρων στην Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό. Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, οι τηλεθεατές της εκπομπής Tlive έμειναν εμβρόντητοι από τα σχόλιά της.

Η εκμετάλλευση και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της Ευρώπης και της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει συζήτηση. Με περιορισμένα ασθενοφόρα και μια κολοσσιαία κινητοποίηση για την προσφυγική κρίση, το πιεστικό ερώτημα παραμένει: Αν κάποιος στην περιοχή της Πελοποννήσου χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο;.

«Επιβαρύνουν τη χώρα μας, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα» – Το αδιανόητο σχόλιο της Στεφανίδου για τους πρόσφυγες

«Αν κάποιος στην περιοχή της Πελοποννήσου χρειαστεί ξαφνικά ασθενοφόρο, ας πούμε σε ένα χωριό όπου κάποιος παθαίνει καρδιακή προσβολή, πού μπορεί να βρει διαθέσιμο ασθενοφόρο;» διερωτήθηκε ο παρουσιαστής, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών έκτακτης ιατρικής βοήθειας.

Εξέφρασε επίσης τη δυσπιστία της για τις επικίνδυνες συνθήκες που υφίστανται οι πρόσφυγες που στοιβάζονται σε πλοία, αντιμετωπίζοντας επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και συνωστισμό.

Σκέφτηκε αν αυτά τα πλοία θα μπορούσαν ενδεχομένως να βυθιστούν, προσθέτοντας στο ήδη συντριπτικό βάρος της Ευρώπης και της Ελλάδας. Επέστησε την προσοχή στην πρόσφατη συζήτηση σχετικά με την έλλειψη διαθέσιμων ασθενοφόρων στην Ελλάδα, αντιπαραβάλλοντάς την με τη μαζική κινητοποίηση που παρατηρήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης των προσφύγων.

Οκτώ έως δέκα ασθενοφόρα αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αυτό εγείρει το ερώτημα πώς θα λάβουν άμεση μεταφορά όσοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική βοήθεια στην Πελοπόννησο, όπως ένα θύμα καρδιακής προσβολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

To top