Περιεχόμενα
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν ένας αγαπημένος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Αν και έπαιζε κυρίως δευτερεύοντες ρόλους, ξεχώριζε για το χιούμορ, τις ξεκαρδιστικές ατάκες και τις γκριμάτσες του.
Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες και θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους γελοιογράφους της μεγάλης οθόνης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και την καριέρα του, όπως το πρώιμο ξεκίνημά του στο θέατρο, την άνοδο στη φήμη στον κινηματογράφο και το τραγικό τέλος του παλεύοντας με τον καρκίνο.
Θυμόμαστε τον Αντώνη Παπαδόπουλο: Ο «αφελής» του ελληνικού κινηματογράφου
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έμεινε στην ιστορία ως ένας αξέχαστος χαρακτήρας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μαζί με τον Θανάση Βέγγο.
Έπαιξε δευτερεύοντες ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες, αλλά ξεχώρισε για το χιούμορ, τις ξεκαρδιστικές ατάκες και τις γκριμάτσες του. Ήταν γνωστός για τον ρόλο του Μπόμπου, του παπατζή, του φορτηγατζή, του σερβιτόρου και του ταξιτζή. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους γελοιογράφους της μεγάλης οθόνης.
Ο Παπαδόπουλος έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός σε ηλικία μόλις 5 ετών στα διάσημα Μπουλούκια. Οι γονείς του ήταν μουσικοί και διατηρούσαν δικό τους θίασο, γι’ αυτό και αγάπησε το θέατρο από μικρός.
Του είχαν μάθει τα «μυστικά» της κωμωδίας και ο μικρός Αντώνης έκλεβε την παράσταση όταν εμφανιζόταν μπροστά στο κοινό. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως «Βαρδάρης» και μετά το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός.
Από πρόσθετους σε ηγετικούς ρόλους
Ο Παπαδόπουλος τράβηξε γρήγορα την προσοχή των κινηματογραφιστών με τη μοναδική του φυσιογνωμία και άρχισε να συμμετέχει σε ταινίες ως κομπάρσος.
Με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερες ατάκες και μετά από λίγα χρόνια κέρδισε τους πρώτους του ρόλους. Οι πιο γνωστοί του ρόλοι ήταν στο πλευρό του Θανάση Βέγγου στις ταινίες «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» (1971) και «Ο Θανάσης στη χώρα των σφαλιάρων».
Συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του 1970, αν και είχε χάσει την απόκοσμη αίγλη του. Τη δεκαετία του 1980, έπαιξε σε ταινίες βίντεο.
Από εκείνη την περίοδο ξεχωρίζει ο ρόλος του Αμαράντου στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και Τρουάν», που κυκλοφόρησε το 1982 και σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Τραγικό τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα
Ο Παπαδόπουλος είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έδινε μάχη με την ασθένεια τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία 51 ετών.
Είχε μια κόρη με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, η οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της καθώς ήταν μόλις 2 ετών όταν πέθανε.
Ο ηθοποιός είχε μεγαλώσει τον γιο της αδελφής του Μαρίας, Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος είναι πλέον γνωστή προσωπικότητα και είχε να πει τα εξής για τον θείο του: «Ο πιο γνωστός της οικογένειας ήταν ο θείος μου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο «πύραυλος» στις ταινίες με τον Θανάση Βέγγο».