Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή

Διαβάστε για τη φρικτή δολοφονία της 21χρονης Ανδριάνας Γαρδικιώτη στην Καστοριά της Ελλάδας από τον ζηλιάρη σύντροφό της Στάθη Ευσταθίου.

Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή>

Περιεχόμενα

  1. Στάθης Ευσταθίου: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας Γαρδικιώτη
  2. Εξιλέωση πίσω από τα κάγκελα;
  3. Το έγκλημα και τα επακόλουθά του
  4. Μια ιστορία της ζήλιας
  5. Το πένθος μιας οικογένειας
  6. Συμπέρασμα

Το 2011, η άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη από τον ζηλιάρη σύντροφό της Στάθη Ευσταθίου συγκλόνισε την Καστοριά.

Ο Ευσταθίου, ο οποίος είχε ιστορικό παιδοφιλίας, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στη φυλακή φτιάχνει κομπολόγια για να εξιλεωθεί για το έγκλημά του. Παρόλα αυτά, η οικογένεια της Ανδριάνας δεν μπορεί να ξεχάσει την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Η τραγωδία αναδεικνύει τους κινδύνους της ενδοοικογενειακής βίας και της κτητικής συμπεριφοράς στις σχέσεις.

Στάθης Ευσταθίου: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας Γαρδικιώτη

Τον Δεκέμβριο του 2011, ο Στάθης Ευσταθίου δολοφόνησε βάναυσα την 21χρονη φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές με μαχαίρι και κατσαβίδι πριν πετάξει το πτώμα της στη λίμνη της Καστοριάς.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Εξιλέωση πίσω από τα κάγκελα;

Όσο βρίσκεται στη φυλακή, ο Ευσταθίου φτιάχνει κομπολόγια, τα οποία διανέμει σε συγκρατούμενους του και σε μοναστήρια. Ωστόσο, η οικογένεια της Ανδριάνας παραμένει ασυγχώρητη.

Περιγράφουν τον δράστη ως ένα αλαζονικό άτομο που δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για το έγκλημά του, προσθέτοντας ότι «το να μοιράζει κομπολόγια δεν αναιρεί το έγκλημα που διέπραξε σφάζοντας το παιδί μας τυφλωμένο από ζήλια».

Το έγκλημα και τα επακόλουθά του

Η Ανδριάνα ήταν φοιτήτρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Καστοριά και εργαζόταν ως παρουσιάστρια σε τοπικό κανάλι και ως χορεύτρια σε κλαμπ για να τα βγάλει πέρα.

Ο Ευσταθίου, ένας 35χρονος DJ με ιστορικό παιδεραστίας, διοργάνωνε εκδηλώσεις στα ίδια κλαμπ.

Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου 2011, ο Ευσταθίου μαχαίρωσε θανάσιμα την Ανδριάνα δέκα φορές στην καρδιά με ένα κρητικό μαχαίρι και στη συνέχεια την αποτελείωσε με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.

Στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στη λίμνη της Καστοριάς, μαζί με τα φονικά όπλα. Αργότερα την ίδια μέρα, ομολόγησε το έγκλημά του στο Facebook και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Μια ιστορία της ζήλιας

Η ζήλια του Ευσταθίου για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ανδριάνας και τις συναναστροφές της με άλλους άνδρες οδήγησε τελικά στη δολοφονία.

Στο παρελθόν την είχε κατηγορήσει ότι την απατούσε και επέμενε να δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους στο Facebook για να δείχνει ότι είχαν σχέση. Όταν εκείνη απέτυχε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους ότι ήταν «σε σχέση», εκείνος εξοργίστηκε.

Το πένθος μιας οικογένειας

Η οικογένεια της Ανδριάνας ήταν συντετριμμένη από τον θάνατό της και ο πατέρας της δεν ήταν σε θέση να την αναγνωρίσει όταν την έφεραν στο σπίτι μέσα σε φέρετρο.

Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή

Η έκθεση αυτοψίας αποκάλυψε περισσότερα από 78 χτυπήματα με κατσαβίδι στο σώμα της Andriana, γεγονός που υποδηλώνει βάναυση πάλη. Ο Ευσταθίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και επιπλέον 15 μήνες για παράνομη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου.

Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή

Συμπέρασμα

Η τραγική ιστορία της δολοφονίας της Andriana Gardikioti χρησιμεύει ως υπενθύμιση των κινδύνων της ζήλιας και της κτητικότητας.

Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή

Μπορεί ο Στάθης Ευσταθίου να προσπαθεί να εξιλεωθεί για τις πράξεις του φτιάχνοντας κομπολόγια στη φυλακή, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την καταστροφική απώλεια που προκάλεσε στην οικογένεια και τους φίλους της Ανδριάνας.

Δολοφόνος της Καστοριάς: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας φτιάχνει κομπολόγια στη φυλακή
To top