Περιεχόμενα
Ο τοκετός είναι μια ευάλωτη εμπειρία για τις γυναίκες, αλλά για τη Σοφία ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Μοιράζεται την ιστορία της που γέννησε μόνη της και πώς τα σκληρά λόγια μιας μαίας την άφησαν σε κατάσταση σοκ..
Νομίζετε ότι με ένα παιδί θα κρατήσετε τους άνδρες!.
Νομίζετε ότι με ένα παιδί θα κρατήσετε τους άνδρες!
Η εμπειρία μου γεννώντας μόνη μου.
Η εμπειρία μου γεννώντας μόνη μου
Τον Φεβρουάριο του 2012, σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο στην Αθήνα, γεννούσα τον γιο μου, το πρώτο μου παιδί, ενώ ο πατέρας του μας είχε εγκαταλείψει ένα μήνα πριν για την πρώην γυναίκα του.
Ήταν μαζί της από τότε που παντρευτήκαμε και με ανάγκασε να την αποδεχτώ και εγώ, ακόμα και εν τη απουσία μου. Ανακάλυψα τη σχέση του στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και τον έδιωξα. Του είπα ότι για το παιδί μας θα είναι πάντα ο πατέρας του, αλλά δεν έδειχνε να αισθάνεται το ίδιο.
Από τότε, δεν έχει δεχτεί ούτε ένα τηλεφώνημα, δεν έχει έρθει καν να δει το παιδί μας. Δεν ξέρει καν πώς είναι το παιδί μας, εκτός από την ψυχή του, αν πιστεύει έστω και σε αυτό.
Την ημέρα που γεννούσα, ο πόνος ήταν αφόρητος και το παιδί μου κατέβαινε με τον ώμο του. Ο τρομερός γιατρός μου μου έδωσε κουράγιο. “Να καλέσουμε τον σύζυγο;” με ρώτησε μια μαία. “Δεν υπάρχει σύζυγος, με άφησε”, απάντησα κλαίγοντας.
“Εμ, νομίζετε ότι με ένα παιδί θα τους κρατήσει, ποιος φταίει;” Μια άλλη ηλικιωμένη μαία παρενέβη με πικρία. Ακόμη και ο γιατρός μου της έριξε ένα δολοφονικό βλέμμα. Εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Αφού το σκέφτηκα, είχα ένα τέτοιο ψυχολογικό σοκ που το μυαλό μου ήταν μόνο στο παιδί.
Έχασα τη ροή και τη συγκέντρωσή μου και δεν μπορούσα καν να θηλάσω το μωρό μου. Είχα μια τρομερή ένταση μέσα μου και δεν απόλαυσα τις πρώτες μέρες με το μωρό μου. Η μητέρα μου ήθελε να μου κάνει μήνυση, αλλά ειλικρινά, το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν αυτό.
Έκτοτε, έχω ακούσει διάφορα περιστατικά με μαίες και γιατρούς να προσβάλλουν έγκυες και μέλλουσες μητέρες. Αναρωτιέμαι αν θα ήθελαν να φέρονται έτσι στη δική τους μητέρα, σύζυγο ή αδελφή και αν τελικά έχουν καταλάβει το επάγγελμα που κάνουν.
Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη αν εκείνη την ημέρα είχα υποστεί κάτι από το σοκ επάνω στη γέννα ή μετά; Σκάσε είναι η συμβουλή μου. Και αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το επάγγελμά σας, κάντε κάτι άλλο.
Το παιδί μου είναι τώρα 10 ετών και έχω ξαναπαντρευτεί. Σε λίγες ημέρες περιμένω το δεύτερο παιδί μου από τον δεύτερο γάμο μου. Ενώ έχω αλλάξει γιατρούς και νοσοκομεία, δεν σας κρύβω τον φόβο μου.
Είδατε μια φράση, μια πικρή φιγούρα, τι κακό μπορεί να κάνει για χρόνια σε μια μητέρα;.
Συμπέρασμα.
Συμπέρασμα
Οι μαίες και οι γιατροί δεν πρέπει να κάνουν υποθέσεις ή να κρίνουν την προσωπική ζωή των γυναικών όταν βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, όπως ο τοκετός.
Είναι ζωτικής σημασίας να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τις μητέρες σε μια περίοδο που μπορεί να είναι δύσκολη και συναισθηματική. Οι μητέρες δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι θα αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική και χλευασμό όταν γεννούν.
Είναι σημαντικό να θυμούνται ότι το να είναι κάποιος επαγγελματίας υγείας απαιτεί συμπόνια και ενσυναίσθηση, και αν δεν μπορούν να το προσφέρουν αυτό, θα πρέπει να εξετάσουν άλλο επάγγελμα.