Περιεχόμενα
Η Ράνια Τζίμα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, δεν έλαβε συνέντευξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το επικριτικό άρθρο της.
Σε αυτό, η Tzima αμφισβητεί την ικανότητα του πρωθυπουργού να ελέγχει το προσωπικό του και την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας μετά την αποκάλυψη μιας σειράς σκανδάλων. Το άρθρο αυτό προκάλεσε ένταση με το κυβερνητικό προσωπικό και τελικά οδήγησε στον αποκλεισμό της Τζίμα από τη συνέντευξη.
Οι ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα ενόχλησαν τον Μητσοτάκη
Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα, έχει γίνει διάσημη για τις ερωτήσεις της προς τους πολιτικούς ηγέτες.
Ωστόσο, η στάση της φαίνεται ότι ενόχλησε το κυβερνητικό επιτελείο, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην της δώσει συνέντευξη. Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει συνέντευξη με την Τζίμα στο MEGA, αλλά το επιτελείο του ζήτησε να μεταφερθεί η συνέντευξη σε ημέρα που θα ήταν παρούσα αντί αυτής η Κατερίνα Παναγοπούλου.
Αυτό δεν έγινε δεκτό από το κανάλι και τελικά η συνέντευξη δεν δόθηκε ποτέ.
Το άρθρο της Tzima την φέρνει σε δύσκολη θέση
Ενδεχομένως το άρθρο της Τζίμα, στο οποίο αναφερόταν στα σκάνδαλα παρακολούθησης Πατσή-Χειμάρας, να την έκανε κόκκινο πανί για το Μαξίμου. Στο άρθρο της για το «Βήμα της Κυριακής» διερωτήθηκε, «πόσο «δεν ήξερα» καίγεται ένας πρωθυπουργός;».
Το άρθρο του Τζίμα ασκεί κριτική στον έλεγχο του Μητσοτάκη
Στο άρθρο της, η Τζίμα επέκρινε τον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Μαξίμου, των ενοικιαστών του και των υπηρεσιών υπό την πολιτική του ευθύνη.
Διερωτήθηκε αν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα και πόση άγνοια μπορεί να επικαλεστεί ένας πρωθυπουργός πριν γίνει εξαιρετικά προσβλητικός για τους πολίτες.
Παραδοχή ανικανότητας του Μητσοτάκη
Όταν αποκαλύφθηκε η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και στη συνέχεια η παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την επίσημη υπηρεσία της χώρας (ΕΥΠ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «λάθος» στα τέλη Ιουλίου. Δήλωσε πλήρη άγνοια και τόνισε ότι αν γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε ποτέ.
Ήταν η πρώτη ομολογία του Μητσοτάκη για την ανικανότητα και την αδυναμία του να ελέγξει τη δραστηριότητα της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της χώρας, η οποία ήταν υπό την απόλυτη πολιτική του ευθύνη και μάλιστα με δική του επιλογή. Το περιβάλλον του Μητσοτάκη επέρριψε όλες τις ευθύνες στον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, λες και τρύπωσε ένα βράδυ στο Μαξίμου. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι δεν έλεγχε την ΕΥΠ ούτε καν το διπλανό γραφείο στο Μαξίμου.
Δουλειές του Πάτση και του Χειμάρρα με το κράτος
Τον Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ότι ο τότε γαλάζιος βουλευτής Πάτσης διατηρούσε εταιρείες που αγόραζαν κόκκινα δάνεια και συναλλάσσονταν απευθείας με το Δημόσιο κατά τρόπο ασυμβίβαστο με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα.
Το πρόβλημα είναι τόσο νομικό όσο και ηθικό.
Πώς κατέληξε ο Ανδρέας Πάτσης να κατέβει υποψήφιος στο μονοεδρικό των Γρεβενών, παρακάμπτοντας μπαρουτοκαπνισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή; Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο Πάτσης και σε τι δουλειές ήταν μπλεγμένος; Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς από τη Νέα Δημοκρατία ήξερε. Στις αρχές Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας είχε εταιρεία μέσω της οποίας έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Δημόσιο.
Ο κ. Χειμάρας δεν διαγράφηκε ποτέ και κανείς δεν αποκλείει να είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Συμπέρασμα
Το άρθρο και οι ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα την έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η κριτική της για τον έλεγχο που ασκεί ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου, την κοινοβουλευτική του ομάδα και τις υπηρεσίες που βρίσκονται υπό την πολιτική του ευθύνη, ίσως οδήγησε στο να μην της δοθεί συνέντευξη από τον πρωθυπουργό. Η αμφισβήτησή της για το πόση άγνοια μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός.