Περιεχόμενα
Δείτε την πτώση του Salt Bae, του διάσημου Τούρκου σεφ, καθώς τα κάποτε πολύβουα εστιατόριά του είναι πλέον άδεια. Οι μέρες των μεγάλων ουρών και των εξωφρενικών τιμών ξεθωριάζουν.
Μάθετε τι συμβαίνει στο εστιατόριο του Nusret στη Μύκονο και εξερευνήστε τον «χρυσό» τιμοκατάλογό του. Μάθετε για την άνοδο του Salt Bae στη φήμη, τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες και τη διαδρομή του από μαθητευόμενος κρεοπώλης σε επιτυχημένο εστιάτορα.
Παρά τις ανάμεικτες κριτικές, τα viral βίντεο του καθήλωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, εκτοξεύοντας την επιχείρησή του και προσελκύοντας διάσημους θαμώνες. Παρακολουθήστε την ιστορία της επιτυχίας και των πρόσφατων αποτυχιών του Salt Bae.
Salt Bae: Μύκονος – Άδεια μαγαζιά και πτώση του τζίρου
Δύσκολες στιγμές πέρασε ο διάσημος Τούρκος σεφ, Nusret Gocce, γνωστός ως Salt Bae. Οι μέρες που τα εστιατόριά του είχαν μεγάλες ουρές και οι πελάτες πλήρωναν μια περιουσία για το φαγητό του φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν.
Τρία χρόνια αφότου ονομάστηκε «Το χειρότερο εστιατόριο της Νέας Υόρκης», το εστιατόριο Salt Bae του Nusret Gocce στο Μανχάταν έκλεισε. Αν και παραμένει αβέβαιο αν και τα άλλα εστιατόριά του αντιμετωπίζουν παρόμοια μοίρα, οι αναφορές δείχνουν σημαντική μείωση του τζίρου, με ορισμένες εγκαταστάσεις να παρουσιάζουν μείωση έως και 90%.
Η κατάσταση στο εστιατόριο Mykonos του Nusret
Ο υπέρογκος τιμοκατάλογος.
Σύμφωνα με το MEGA, το εστιατόριο του Τούρκου σεφ διαθέτει έναν «χρυσό» τιμοκατάλογο. Για παράδειγμα, μια γιγαντιαία μπριζόλα Tomahawk θα σας κοστίσει 630 ευρώ, ενώ ένα κομμάτι ιαπωνικού μοσχαριού Gian Striploin κοστίζει 680 ευρώ.
Αν αφεθείτε στο πιο διάσημο επιδόρπιο του μαγαζιού, τον μπακλαβά με βρώσιμο χρυσό και μια μπάλα παγωτό, θα σας κοστίσει 50€ το κομμάτι.
Nusret Giocchet: Απών από τα καταστήματά του
Ποιος είναι ο Salt Bae;.
Γεννημένος το 1983 στην Τουρκία, ο Nusret Giocce απέκτησε παγκόσμια φήμη με το ψευδώνυμο Salt Bae. Είναι Τούρκος σεφ και εστιάτορας κουρδικής καταγωγής, ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας εστιατορίων με την ονομασία Nusr-Et.
Η μοναδική του τεχνική του αλατίσματος των κρεάτων του χάρισε ευρεία αναγνώριση. Σήμερα, είναι περήφανος ιδιοκτήτης 17 εστιατορίων.
«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης θεωρείται ένα χαμηλής τάξης, εξευτελιστικό επάγγελμα. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες», μοιράστηκε με τους New York Times.
Εκτός από τις γαστρονομικές του προσπάθειες, ο σεφ έχει κάνει επίσης σημαντικές φιλανθρωπικές συνεισφορές. Έχτισε ένα σχολείο στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Ο πατέρας του Nusret εργαζόταν στα ορυχεία και λόγω οικονομικών περιορισμών, ο Nusret αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 10 ετών και να αρχίσει να εργάζεται.
Στα 13 του χρόνια ξεκίνησε τη μαθητεία του ως κρεοπώλης σε ένα κατάστημα στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης. Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε ένα ταξίδι στο Μπουένος Άιρες, ανυπόμονος να διευρύνει τις γνώσεις του για το κρέας.
Μεταξύ 2007 και 2010, εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, αποκτώντας εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας, ενώ παράλληλα καλλιεργούσε το όνειρό του να γίνει σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2010, σε ηλικία 27 ετών, πραγματοποίησε το όνειρό του ανοίγοντας το πρώτο του steakhouse, το Nusr-Et, στη γειτονιά Etiler της Κωνσταντινούπολης. Αρχικά, το εστιατόριο είχε μόλις οκτώ τραπέζια και δέκα υπαλλήλους.
Αφού εντυπωσίασε τον Τούρκο επιχειρηματία Ferit Sahenk με ένα αξέχαστο γεύμα, ο Nusret έλαβε μια επενδυτική πρόταση. Αυτό οδήγησε στην επέκταση της αλυσίδας εστιατορίων του σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων του, Nusr-Et, συνδυάζει το όνομά του με την τουρκική λέξη «Et», που σημαίνει «κρέας».
Τα viral βίντεο που έκαναν το Salt Bae διάσημο
Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόρια του Nusret έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και συχνά περιγράφονται ως «πολύ ακριβά». Ωστόσο, τα βίντεό του που επιδεικνύουν τις ικανότητές του στα μαχαίρια ή που επιδίδονται σε γυμνόστηθη γυμναστική.