Περιεχόμενα
Η Σοφία Παυλίδου, καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», αποκάλυψε τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής της.
Δεν καταναλώνει κρέας εδώ και 14 χρόνια και ψάρι εδώ και 6 χρόνια, όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και γιατί πιστεύει ότι ο τρόπος που εκτρέφουμε καταστρέφει το περιβάλλον. Παίρνει την πρωτεΐνη της από ξηρούς καρπούς, κινόα, όσπρια και φυτικές πρωτεΐνες. Βλέπει τη διαφορά στην ευεξία της και την αποδίδει στις συνειδητές διατροφικές της συνήθειες.
Μοιράστηκε επίσης την αγάπη της για τα γλυκά και αντικαθιστά τη ζάχαρη με πιο υγιεινές επιλογές.
Η Σοφία Παυλίδου μιλάει για τη χορτοφαγική διατροφή της
Η Σοφία Παυλίδου, καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», μίλησε για τη χορτοφαγική της διατροφή και τα οφέλη που έχει βιώσει από τότε που εγκατέλειψε το κρέας και το ψάρι για 14 και 6 χρόνια αντίστοιχα.
«Το φαγητό είναι μια απόλαυση, αλλά βασικά τρώμε επειδή πρέπει να πάρουμε κάποιες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία για να θρέψουμε το σώμα μας και να συνεχίσουμε να ζούμε», εξήγησε η Παυλίδου.
Η ίδια τόνισε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της συνειδητοποίησης του τι τρώμε.
Γιατί η Σοφία Παυλίδου εγκατέλειψε το κρέας και το ψάρι
Εκτός από τους ηθικούς λόγους, η Παυλίδου εξήγησε ότι εγκατέλειψε το κρέας και τα ψάρια εξαιτίας των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον και του γεγονότος ότι το κρέας που καταναλώνουμε δεν είναι τόσο υγιεινό όσο θα έπρεπε λόγω της υπερκαλλιέργειας και της υπεραλίευσης.
Αντ’ αυτού, αντλεί την πρωτεΐνη της από ξηρούς καρπούς, κινόα, όσπρια και φυτικές πρωτεΐνες στα smoothies της. Η Παυλίδου έχει δει βελτιώσεις στο δέρμα, τα δόντια, τη διάθεση και τη συνολική της ευεξία από τότε που πέρασε στη χορτοφαγική διατροφή.
Τη βλέπει ως μια επιλογή τρόπου ζωής και όχι ως μια προσωρινή δίαιτα.
Για όσους έχουν όρεξη για γλυκό, η Παυλίδου συνιστά υποκατάστατα ζάχαρης και μαύρη σοκολάτα ως πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά γλυκά.