Περιεχόμενα
- Σπαρακτική απώλεια και έκκληση για δικαιοσύνη: Η αγωνία μιας μητέρας στον απόηχο της τραγωδίας
- Σοκαρισμένη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Αντί για στέμματα, προσκύνησα ένα κλειστό λευκό φέρετρο»
- Γυναικοκτονία: Η αβάσταχτη απώλεια μιας μητέρας και η έκκληση για δικαιοσύνη
- Η αγωνία των δοκιμών: Αναβιώνοντας τον εφιάλτη
- Η σπαρακτική συγγνώμη: Αναζητώντας λύτρωση στο δικαστήριο
- Ο παρατεταμένος πόνος: Το μαρτύριο μιας μητέρας
- Η ατελείωτη θλίψη: Ζώντας με ψεύτικα όνειρα
- Οι στοιχειωμένες λέξεις: Ο αβάσταχτος πόνος ενός πατέρα
Σπαρακτική απώλεια και έκκληση για δικαιοσύνη: Η αγωνία μιας μητέρας στον απόηχο της τραγωδίας
.Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Τα Νέα», η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μοιράζεται τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες των τελευταίων στιγμών της κόρης της στα χέρια των βασανιστών και δολοφόνων της.
Καθώς μιλάει κατά των γυναικοκτονιών, εκφράζει ότι καμία τιμωρία δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετή για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της αγαπημένης της κόρης. Κάθε δίκη γίνεται μια αγωνιώδης δοκιμασία για την οικογένεια Τοπαλούδη, καθώς αναγκάζονται να ξαναζήσουν τις φρικιαστικές εικόνες και να ακούσουν τη φωνή της Ελένης να αντηχεί στο μυαλό τους.
Με δάκρυα στα μάτια, η κυρία Αρμουτίδου αφηγείται την απολογία των ομολογημένων δολοφόνων της κόρης της στο δικαστήριο, αφήνοντάς την να μην μπορεί να αντέξει τα λόγια τους. Ο αφάνταστος πόνος και η θλίψη τη στοιχειώνουν κάθε βράδυ, κάνοντάς την να αναρωτιέται αν μπορεί πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη για την 21χρονη κόρη της, που της στέρησαν τα όνειρα.
Αυτή η συγκλονιστική αφήγηση αποκαλύπτει τη διαρκή αγωνία μιας μητέρας που συνεχίζει να ζει με ψεύτικα όνειρα και την απελπισμένη ελπίδα της παρουσίας της κόρης της.
«Αντί για στέμματα, προσκύνησα ένα κλειστό λευκό φέρετρο»: Σοκαρισμένη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.
Σοκαρισμένη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Αντί για στέμματα, προσκύνησα ένα κλειστό λευκό φέρετρο»
Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», η μητέρα του θύματος, Ελένη Τοπαλούδη, μίλησε για τις τελευταίες τραγικές στιγμές που έζησε η κόρη της στα χέρια των βασανιστών και δολοφόνων της.
Γυναικοκτονία: Η αβάσταχτη απώλεια μιας μητέρας και η έκκληση για δικαιοσύνη.
Γυναικοκτονία: Η αβάσταχτη απώλεια μιας μητέρας και η έκκληση για δικαιοσύνη
Η Κούλα Αρμουτίδου σημειώνει ότι καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της μοναχοκόρης της, Ελένης Τοπαλούδη, και μιλάει για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των γυναικοκτονιών.
Η αγωνία των δοκιμών: Ο εφιάλτης: Αναβιώνοντας τον εφιάλτη.
Η αγωνία των δοκιμών: Αναβιώνοντας τον εφιάλτη
Για την οικογένεια Τοπαλούδη, κάθε δίκη είναι ένα βασανιστήριο, οι εικόνες επιστρέφουν, το ίδιο και η φωνή της Ελένης. Η μητέρα μοιράζεται: «Δεν αντέχω να βλέπω τους σαδιστές δολοφόνους του παιδιού μου.
Ποια μητέρα θα μπορούσε να το αντέξει; Τη βασάνιζαν επί 3,5 ώρες, χρησιμοποίησαν κάθε μορφή βίας, τη στραγγάλισαν, της συνέθλιψαν το κεφάλι… Άλλαξαν ρόλους και κράτησαν τα χέρια του παιδιού μου επειδή αντιστάθηκε. Πλήρωσε το ΟΧΙ με τη ζωή της».
Η σπαρακτική συγγνώμη: Αναζητώντας λύτρωση στο δικαστήριο.
Η σπαρακτική συγγνώμη: Αναζητώντας λύτρωση στο δικαστήριο
Στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι ομολογημένοι δολοφόνοι της Έλεν ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία. Η κυρία Κούλα δεν άντεξε να τους ακούει και βγήκε από την αίθουσα.
Εκφράζει την αγωνία της: «Καθόμαστε στο δικαστήριο και τους ακούμε να δολοφονούν επανειλημμένα το παιδί μου. Ο Αλβανός δολοφόνος ζητάει τώρα συγγνώμη, θέλει μια δεύτερη ευκαιρία, ζητάει να πάει στα σχολεία και να μιλήσει στα παιδιά για να μάθουν να σέβονται τη γυναίκα. Ζητάει συγγνώμη από τον Θεό, αλλά και αυτός είναι πολύ ψηλά και μάλλον δεν ακούει».
Ο παρατεταμένος πόνος: Το μαρτύριο μιας μητέρας.
Ο παρατεταμένος πόνος: Το μαρτύριο μιας μητέρας
«Τρελαίνομαι», λέει η μητέρα της Έλεν. «Έχουν περάσει σαράντα ένας μήνες από τον θάνατο του παιδιού μου και δεν έχω κοιμηθεί ούτε μια νύχτα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και είμαι ένα άγριο θηρίο μέσα σε ένα κλουβί.
Βιώνω τον πόνο του παιδιού μου από τη στιγμή που κατέβηκε τα σκαλιά του διαμερίσματός της με το μπλε τζιν και το λευκό πουκάμισο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έχω όλες τις σκηνές στο μυαλό μου και εκείνη βουίζει και βογκάει. Οι κραυγές της Ελένης έρχονται στο μυαλό μου και βγαίνω στο μπαλκόνι σαν λιοντάρι που έχει στερηθεί ζωτικό χώρο».
Η ατελείωτη θλίψη: Πένθος: Ζώντας με ψεύτικα όνειρα.
Η ατελείωτη θλίψη: Ζώντας με ψεύτικα όνειρα
Αποκαλύπτει ότι έχει μάθει να ζει με τη σκέψη της Ελένης και να φαντάζεται – όσο περνάει ο καιρός – πώς θα έμοιαζε και τι θα έκανε το παιδί της αν ήταν ζωντανή.
Μοιράζεται τις σπαρακτικές σκέψεις της: «Ζω με ψεύτικα όνειρα… Αν ήταν ζωντανή, θα ήταν 25 ετών. Αν ήταν ζωντανή, θα τελείωνε το μεταπτυχιακό της τώρα. Αν ήταν ζωντανή, μπορεί να είχε βρει δουλειά.
Αν ήταν ζωντανή, μπορεί να είχε γνωρίσει ένα καλό παλικάρι, και εγώ μπορεί να της έκανα τον γάμο που ονειρευόμουν και να την έβλεπα νύφη και να προσκυνούσα στέμματα. Αντί για στεφάνια, λάτρευα ένα κλειστό λευκό φέρετρο. Δεν φίλησα καν το παιδί μου για να το αποχαιρετήσω. Μπορεί ένας άνθρωπος να το αντέξει αυτό;».
Οι στοιχειωμένες λέξεις: Ο αβάσταχτος πόνος ενός πατέρα.
Οι στοιχειωμένες λέξεις: Ο αβάσταχτος πόνος ενός πατέρα
Η εμπειρία του πατέρα είναι εξίσου οδυνηρή. Η ανάμνηση του.