Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταδικάζει τον Τσίπρα: Παραιτείται ο ηγέτης της προδοσίας του «Όχι» του 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκεί ανελέητη κριτική στον Τσίπρα για την προδοσία του «Όχι» το 2015, που οδήγησε στην ήττα και την παραίτησή του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταδικάζει τον Τσίπρα: Παραιτείται ο ηγέτης της προδοσίας του «Όχι» του 2015>

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκεί σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την προδοσία του «Όχι» στο δημοψήφισμα του 2015, που οδήγησε στην παραίτησή του λόγω ήττας.

Με αφορμή την 8η επέτειο, αναδεικνύει την παραβίαση της δημοκρατικής εντολής και τονίζει την αταλάντευτη υπεράσπιση της λαϊκής επιλογής. Το επεισόδιο αυτό συνδέεται με την ίδρυση της «Πλεύσης Ελευθερίας» και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της παραίτησης του Τσίπρα.

Ήρθε η ώρα της λογοδοσίας, καθώς όσοι υπονόμευσαν τη λαϊκή εντολή δεν βρίσκονται πλέον στο κοινοβούλιο. Η ιστορία θα κρίνει τις πράξεις και όχι τις υποθέσεις.

Η Κωνσταντοπούλου «καρφώνει» αδίστακτα τον Τσίπρα: «Ο ηγέτης της προδοσίας του «Όχι» το 2015, παραιτήθηκε με την ήττα του»!

«Με την προδοσία, παραβιάστηκε η δημοκρατική εντολή που δόθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», τόνισε και πρόσθεσε: «Ακόμα θυμάμαι τη χαρά εκείνης της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, τη χαρά με την οποία πήγα να ψηφίσω, την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη μου στους πολίτες της χώρας μας και τη γενναιότητα που έδειξαν αυτοί οι πολίτες στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική της επιλογή: «Εκείνη την εποχή, από θέση ευθύνης, υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις το ΟΧΙ του λαού, υπερασπίστηκα τις ζωές μας, την αξιοπρέπειά μας, τη δημοκρατία μας.

Και εγκατέλειψα την προεδρία της Γ’ Πολιτείας για να μείνω πιστή στις αρχές μου και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το λαό, με το λαό, στην κοινωνία».

Μια θέση που συνδέει με την ίδρυση της «Πλεύσης Ελευθερίας» ένα χρόνο αργότερα, αλλά και με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κόμματός της, του Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα, ο πρωθυπουργός της προδοσίας του ΟΧΙ παραιτήθηκε, ηττημένος. Και πολλοί από αυτούς που υπονόμευσαν και καταπάτησαν τη δημοκρατική εντολή του λαού είναι εκτός Βουλής.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έστω κι αν δεν ανέλαβαν ποτέ την ευθύνη για το κακό που έκαναν. Ανήκουν πλέον στο παρελθόν και το μέλλον είναι μπροστά. Το τι θα είχε συμβεί τότε, αν είχε γίνει σεβαστό το ΟΧΙ, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις, αλλά με πράξεις» είναι το τυπικό συμπέρασμα.

To top