Ιατρική επανάσταση: Έλληνας επιστήμονας πραγματοποιεί την πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ

Η Ελληνίδα επιστήμονας Ελίζα Κονοφάγου πετυχαίνει ένα ιατρικό θαύμα με την πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση με υπερήχους σε ασθενή με Αλτσχάιμερ. Η επαναστατική της μέθοδος μπορεί επίσης να θεραπεύσει ανίατες νευρολογικές ασθένειες, καρκίνο του μαστού και καρδιακές αρρυθμίες.

Ιατρική επανάσταση: Έλληνας επιστήμονας πραγματοποιεί την πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ>

Περιεχόμενα

  1. Ιατρικό θαύμα: Alzheimer από έναν Έλληνα επιστήμονα
  2. Υπέρηχοι και νευροπλάνα: Η επανάσταση στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer
  3. Ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη θεραπεία του Πάρκινσον
  4. Μη επεμβατική τεχνική για δυνητικά θανατηφόρες αρρυθμίες
  5. Σχετικά με τη Δρ Ελίζα Κονοφάγου

Μια Ελληνίδα επιστήμονας, η Ελίζα Κονοφάγου, πέτυχε ένα ιατρικό θαύμα πραγματοποιώντας την πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση με υπερήχους σε ασθενή με Αλτσχάιμερ στη Νέα Υόρκη.

Η πρωτοποριακή της μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει το συνδυασμό συστημάτων υπερήχων με νευροπλάνερ, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε ανίατες νευρολογικές ασθένειες, καρκίνο του μαστού και καρδιακές αρρυθμίες. Με την έγκριση του FDA, η μη επεμβατική τεχνική της δρος Κονοφάγου παρέχει έναν αξιόπιστο και ακριβή τρόπο για τη θεραπεία δυνητικά θανατηφόρων αρρυθμιών, συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες διαγνωστικές τεχνικές, όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Διαβάστε περισσότερα.

Ιατρικό θαύμα: Alzheimer από έναν Έλληνα επιστήμονα

Μια επιτυχημένη ιατρική επανάσταση σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση σε ασθενή με Αλτσχάιμερ.

Με επικεφαλής την Ελληνίδα Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η μη επεμβατική μέθοδος πρόκειται να εφαρμοστεί σε ανίατες νευρολογικές ασθένειες, καθώς και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και των καρδιακών αρρυθμιών.

Υπέρηχοι και νευροπλάνα: Η επανάσταση στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer

Η εξειδίκευση του Δρ Κονοφάγου στη φυσική των ακουστικών κυμάτων οδήγησε στην επανάσταση στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ, η οποία περιελάμβανε το συνδυασμό συστημάτων υπερήχων με νευροπλάνα και την κατανόηση των επιδράσεων των υπερήχων σε συνδυασμό με φυσαλίδες στον εγκεφαλικό ιστό. Η μέθοδος επιτρέπει τη διάνοιξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού στους ασθενείς, επιτρέποντας την είσοδο στον εγκέφαλο φαρμάκων που ήδη υπάρχουν και μπορούν να θεραπεύσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Πρόκειται για μια ιατρική επανάσταση που θα μπορούσε δυνητικά να θεραπεύσει και τις θανατηφόρες αρρυθμίες.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη θεραπεία του Πάρκινσον

Η Δρ Κονοφάγου έχει παρατηρήσει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, με το φάρμακο να είναι σε θέση να διεισδύσει τουλάχιστον 2 έως 7 φορές περισσότερο στην περιοχή του εγκεφάλου και να έχει παρόμοια επίδραση στην αναπλήρωση της μορφολογίας και της λειτουργικότητας των νευρώνων που παράγουν ντοπαμίνη, τη βασική ουσία που είναι μειωμένη στον εγκέφαλο των ασθενών με Πάρκινσον.

Μη επεμβατική τεχνική για δυνητικά θανατηφόρες αρρυθμίες

Η μη επεμβατική τεχνική που ανέπτυξε ο Δρ Κονοφάγου έχει εγκριθεί από τον FDA και έχει δείξει σε 55 ασθενείς με διάφορες μορφές αρρυθμίας ότι μπορεί να συμπληρώσει τις υπάρχουσες διαγνωστικές τεχνικές, όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Οι δυνητικά θανατηφόρες αρρυθμίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω κατάλυσης με καθετήρα στην καρδιά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ακριβές και αφήνει περιθώρια υποκειμενικής ερμηνείας από τον γιατρό. Η μέθοδος του Δρ Κονοφάγου παρέχει έναν πιο αξιόπιστο και ακριβή τρόπο αντιμετώπισης των αρρυθμιών.

Σχετικά με τη Δρ Ελίζα Κονοφάγου

Η Δρ Κονοφάγου αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στη Φυσική Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Ιατρική επανάσταση: Έλληνας επιστήμονας πραγματοποιεί την πρώτη αναίμακτη χειρουργική επέμβαση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Μηχανική στο Imperial College του Λονδίνου και έλαβε το διδακτορικό της στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον το 1999. Σήμερα διευθύνει το Εργαστήριο Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και είναι μέλος του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ) της Ελλάδας.

To top