Κίνητρα & απαντήσεις: Ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δείτε τα σοκαριστικά κίνητρα και τις κυνικές αντιδράσεις των δραστών που κρύβονται πίσω από ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κίνητρα & απαντήσεις: Ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης>

Περιεχόμενα

  1. Τα κίνητρα και οι κυνικές αντιδράσεις των δραστών: Ισχυρισμοί για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  2. Η αντίδραση των δραστών
  3. Τα κίνητρα των δραστών

Ανησυχητικές καταγγελίες για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Δεκάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, έχουν πέσει θύματα αγνώστων που χειραγωγούν τις φωτογραφίες τους και τις μοιράζονται στο διαδίκτυο. Η Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά περισσότερες από 15 καταγγελίες για κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού σε διαδικτυακές ομάδες με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κυνικές αντιδράσεις των δραστών και τα κίνητρά τους.

Τα κίνητρα και οι κυνικές αντιδράσεις των δραστών: Ισχυρισμοί για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια ανησυχητική τάση εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς έχουν εμφανιστεί δεκάδες καταγγελίες σχετικά με τον εξευτελισμό γυναικών μέσω της δημοσίευσης ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ψεύτικες αυτές φωτογραφίες δημιουργούνται από αγνώστους που κλέβουν φωτογραφίες γυναικών από τα προφίλ τους στο Facebook και το Instagram, τις επεξεργάζονται και τις μοιράζονται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αναφορές, ορισμένες από τις γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτές τις επεξεργασμένες φωτογραφίες είναι ανήλικα κορίτσια.

Η Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά περισσότερες από 15 καταγγελίες για κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού σε διαδικτυακές ομάδες με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες.

Η αντίδραση των δραστών

Ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, αποκάλυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιούν λογισμικό για να παραποιήσουν τις φωτογραφίες και να κάνουν τα θύματα να φαίνονται γυμνά.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και ορισμένες παντρεμένες γυναίκες, με τους δράστες να χρησιμοποιούν φωτογραφίες τους σε ερωτικές πόζες. Οι γυναίκες συχνά δεν γνωρίζουν πώς δημιουργούνται αυτές οι φωτογραφίες.

Όταν ένα θύμα αναγνώρισε τον εαυτό του σε μία από τις φωτογραφίες και απείλησε να απευθυνθεί στις αρχές, ο διαχειριστής της ομάδας απάντησε κυνικά: «Γιατί; Θέλετε να διαγραφούν οι φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου ατόμου; Έχετε δει κάποιον γνωστό σας που θέλετε να διαγραφεί αμέσως;».

Τα κίνητρα των δραστών

Ο Σφακιανάκης εξήγησε ότι τα κίνητρα των δραστών ποικίλλουν. Ορισμένοι δημιουργούν αυτές τις ψεύτικες φωτογραφίες για «διασκέδαση», για να ταπεινώσουν τις γυναίκες, ενώ άλλοι το κάνουν για οικονομικό κέρδος, πουλώντας τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία διεξάγει επί του παρόντος έρευνα για τον εντοπισμό των διαχειριστών αυτών των παράνομων διαδικτυακών ομάδων.

To top