Περιεχόμενα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύει σε 158-160 έδρες στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, απορρίπτοντας την πεποίθηση της αντιπολίτευσης ότι μπορεί να κερδίσει με το σύνθημα «Μητσοτάκης φ…!».
Σε συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την αντιπολίτευση ότι δεν έκανε εσωτερική ανανέωση, έκανε κακή προεκλογική εκστρατεία και υποτίμησε το αίσθημα της ευρύτερης κοινωνίας. Τόνισε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης που βασίζεται στις επενδύσεις, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη στήριξη των νέων ζευγαριών μέσω της αύξησης των μισθών, της μείωσης της φορολογίας και της βελτίωσης των υποδομών.
Μητσοτάκης: «Νόμιζαν ότι με το σύνθημα «Μητσοτάκης φ…!» θα κέρδιζαν».
Ο Μητσοτάκης στοχεύει σε 158-160 έδρες στις κάλπες της 25ης Ιουνίου
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τον στόχο του να εξασφαλίσει 158 έως 160 έδρες στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Επέκρινε επίσης την αντιπολίτευση που πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές με το σύνθημα «Μητσοτάκης φ…».
Σε συνέντευξή του στο «Νέο Σαββατοκύριακο», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Φαντάστηκαν ότι η οργή, την οποία οι ίδιοι διέδιδαν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρήκε ανταπόκριση στην ευρύτερη κοινωνία.
Ότι το σύνθημα «Μητσοτάκης φ…» ήταν σύνθημα της πλειοψηφίας. Ότι γιουχάριζαν ότι αναπόφευκτα θα επέστρεφαν στην εξουσία. Χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει καμία εσωτερική ανανέωση. Είχαν μια ολόκληρη τετραετία για να επαναπροσδιοριστούν και την άφησαν να πάει χαμένη.
Και στο τέλος, έκαναν μια αντικειμενικά πολύ κακή προεκλογική εκστρατεία».
Η στάση του Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Ερωτηθείς για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε: «Μπορώ να δεσμευτώ δημόσια ότι δεν θα προβώ σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ενός ακόμη κόμματος».
Οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες της Ελλάδας μετά τις εκλογές
Αναλογιζόμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την υστέρηση της χώρας όσον αφορά το διαθέσιμο εισόδημα.
Το απέδωσε στις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, δηλώνοντας: «Χάσαμε το 25% του ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει χώρα του ΟΟΣΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ακόμη δεν έχουμε ανακάμψει πλήρως».
Υπογράμμισε την ανάγκη για ανάπτυξη που θα βασίζεται στις επενδύσεις και σε εξωστρεφείς στρατηγικές, αντί για ανάπτυξη με γνώμονα την κατανάλωση.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης του δημόσιου χρέους, της αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, της στήριξης των χαμηλών μισθών, της υιοθέτησης της ψηφιοποίησης και του σεβασμού του περιβάλλοντος.
Στήριξη των νέων ζευγαριών και δημογραφικές πολιτικές
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια, ιδίως εκείνα που γίνονται γονείς. Τόνισε τη λύση της αύξησης των μισθών, της μείωσης των φόρων και της στήριξης των εργαζόμενων οικογενειών.
Ανακοίνωσε σχέδια για ένα ξεχωριστό υπουργείο αφιερωμένο στην ισότητα, την οικογενειακή πολιτική και τις πρωτοβουλίες για τη στέγαση, με στόχο την παροχή περισσότερης υποστήριξης και ευκαιριών. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας με τη βελτίωση των υποδομών, όπως η επέκταση των παιδικών σταθμών και η εφαρμογή προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε επίσης διευρυμένο ωράριο για τα δημοτικά σχολεία και προγράμματα όπως οι «νταντάδες της γειτονιάς» για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και την εξασφάλιση δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τους.