Περιεχόμενα
Η Μόνικα Γαληνέα, γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιχειρηματίας, μοιράστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη μια αξιοσημείωτη ιστορία αγάπης τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής.
Αψήφησαν τις αντιξοότητες και έγραψαν ιστορία κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς και πλέον σχέσης τους. Από τη μοιραία συνάντησή τους στο θέατρο Metropolitan μέχρι την υπέρβαση εμποδίων όπως ο γάμος του Αλεξανδράκη και η έγκυος σύζυγός του, η αγάπη τους επικράτησε.
Μαζί, δημιούργησαν αξέχαστες παραστάσεις και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον κόσμο του θεάτρου. Παρά τον ενδεχόμενο χωρισμό τους, η Μόνικα και ο Αλέκος διατήρησαν μια βαθιά σχέση, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλες αγάπες δεν σβήνουν ποτέ πραγματικά.
Σήμερα, θυμόμαστε την εξαιρετική ζωή και την κληρονομιά της Μόνικα Γκαλίνια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.
Monica Galinea: Αλεξανδράκη, το ψέμα με το αυτοκίνητο και το δισέγγονο
Η Μόνικα (Αντιγόνη) Γαληνέα, γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιχειρηματίας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου 1938. Σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια αξιοσημείωτη κληρονομιά.
Οικογενειακό υπόβαθρο και πρώιμη ζωή
Ο πατέρας της Μόνικας, Πέτρος Γαληνέα, με καταγωγή από την Καρδαμύλη της Μάνης, ήταν δικηγόρος και διευθυντής των Μύλων του Αγίου Γεωργίου.
Αργότερα διαχειρίστηκε τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μυταράκη, από την οποία καταγόταν η δεύτερη σύζυγός του. Η μητέρα της Μόνικας, Θεοδοσία (Ντορέτ) Καραϊοσεφόγλου (1912-2010), ήταν αρχικά παντρεμένη με τον Πέτρο Γαληνέα πριν παντρευτεί τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο και, στη συνέχεια, τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη (1905-1989).
Η Monica Galinea φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Μάκρης και αργότερα μετακόμισε στη Φλωρεντία σε ηλικία 14 ετών.
Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αγγλική σχολή Montre-Satelard στην Ελβετία και τελικά γράφτηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Ακολούθησε περαιτέρω το πάθος της για τις τέχνες στο Weber Douglas School of Singing and Dramatic Art.
Γάμος με τον Νίκο Μουτούση
Η Μόνικα Γκαλινέα ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Νίκο Μουτούση, έναν Έλληνα νευρολόγο. Το ζευγάρι διέμενε στο Παρίσι για πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων καλωσόρισε τρία παιδιά: τα δίδυμα Αλεξία και Αριέττα, καθώς και τη Μαρία-Αμαλία.
Η Αριέττα Μουτούση, μία από τις κόρες της Μόνικας, σφυρηλάτησε μια επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση, ενώ η Αμαλία Μουτούση έχει σημαντική συνεισφορά στον κόσμο του θεάτρου.
Αλέκος Αλεξανδράκης: Ένας θυελλώδης έρωτας
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Nonika Galinea μοιράστηκαν όχι μόνο την προσωπική τους ζωή αλλά και μια βαθιά σχέση στη θεατρική σκηνή για πάνω από δύο δεκαετίες. Η συνεργασία τους άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία.
Σκεπτόμενη την πρώτη τους συνάντηση, η Νόνικα Γαληνέα δήλωσε κάποτε: «Γνωριστήκαμε το καλοκαίρι του 1969, ενώ δουλεύαμε μαζί στο θέατρο Metropolitan στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα Μεγάλα Χρόνια του Γιώργου Ρούσσου.
Εκείνη την εποχή είχα χωρίσει για λίγο καιρό και το διαζύγιό μου πλησίαζε στο τέλος του. Ο Αλέκος ήταν πάντα ο πρώτος που έφτανε στις πρόβες και ο τελευταίος που έφευγε. Αν και ήξερα ότι ήταν παντρεμένος και είχε έναν μικρό γιο, δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κάτι περισσότερο από μια απλή «καλημέρα».
Έριχνα κρυφές ματιές στο λαιμό και τα μαλλιά του, γοητευμένη από την όμορφη εμφάνισή του. Δεν ήξερα ότι σύντομα θα γινόμασταν ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν ότι έτρεφε αισθήματα για μένα».
Η Nonika Galinea αφηγήθηκε ακόμη μια κρίσιμη στιγμή, όταν ο Αλεξανδράκης ήρθε να τη σώσει: «Ένα βράδυ, στις 29 Ιουνίου 1969, ένα Σάββατο, βγήκε από το καμαρίνι μας, με κλείδωσε μέσα και έφυγε.
Άρχισα να ουρλιάζω, αλλά ο φύλακας δεν μπόρεσε να με ακούσει. Ο Αλεξανδράκης, που είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητό του από τη γειτονική μάντρα, άκουσε τις κραυγές μου από δύο τετράγωνα μακριά. Επέστρεψε αμέσως, συνοδευόμενος από τον φρουρό ασφαλείας, επιτρέποντάς μου να δραπετεύσω από τον εγκλεισμό μου.
Εκείνη τη νύχτα, ομολόγησα ότι δεν διέθετα αυτοκίνητο, αν και είχα -ένα διθέσιο Triumph cabrio, το οποίο είχα αποκτήσει πρόσφατα από την ίδια μάντρα. Παρά το γεγονός ότι διέμενα στο Gly.