N. Κεραμέως για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ανοίγοντας πόρτες για μη κρατικά πανεπιστήμια

Ανοίξτε το δρόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Η Ν. Κεραμέως τάσσεται υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης για τον τερματισμό του ακαδημαϊκού εξαιρετισμού.

N. Κεραμέως για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ανοίγοντας πόρτες για μη κρατικά πανεπιστήμια>

Περιεχόμενα

  1. Η Κεραμέως για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  2. Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κατά τη θητεία της Κεραμέως
  3. Μητσοτάκης: «Κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Παιδεία το 2025»

«Ανοίξτε το δρόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Ν. Κεραμέως.

Ο Ν. Κεραμέως τονίζει την ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αναγνωρίζοντας το σημερινό καθεστώς της Ελλάδας ως μια θλιβερή εξαίρεση στο σύγχρονο ακαδημαϊκό τοπίο.

Σε συνέντευξή της, αναδεικνύει το άρθρο 16 ως στόχο αναθεώρησης, με στόχο τον μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και τον τερματισμό του αποκλεισμού της χώρας. Υπό την ηγεσία της στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκαν ολοκληρωμένες αλλαγές, που εκτείνονται από πρωτοβουλίες βάσης, όπως η νηπιαγωγική εκπαίδευση, μέχρι το πανεπιστήμιο και τη δια βίου μάθηση.

Με επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών, καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και ενισχυμένους ρόλους των εκπαιδευτικών, η έμφαση δίνεται στην ενδυνάμωση των παιδιών με γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα. Ομοίως, ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ των συνταγματικών αλλαγών το 2025, με στόχο την κατάργηση του μονοπωλιακού ελέγχου του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένα σύστημα που πιστεύει ότι έχει προκαλέσει σημαντικές προκλήσεις.

N. Κεραμέως: Κερέζος: «Ανοίξτε το δρόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Είμαστε μια θλιβερή εξαίρεση».

Η Κεραμέως για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σε μια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η Νίκη Κεραμέως τόνισε τη σημασία του να ανοίξει ο δρόμος για μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Δήλωσε ότι το άρθρο 16 πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον σύγχρονο ακαδημαϊκό κόσμο και να εξαλειφθεί το καθεστώς της χώρας ως θλιβερή εξαίρεση.

Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κατά τη θητεία της Κεραμέως

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κ. Κεραμέως τόνισε τις σημαντικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι αλλαγές αυτές εκτείνονταν από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο και τη δια βίου μάθηση και περιελάμβαναν διαδραστικούς πίνακες, κιτ ρομποτικής, ψηφιακές λειτουργίες και νέες εστίες. Τόνισε τη στροφή προς την παροχή εκπαίδευσης του 21ου αιώνα, η οποία περιλαμβάνει νέα προγράμματα σπουδών, εργαστήρια δεξιοτήτων, σύγχρονες ειδικότητες και αγγλική εκπαίδευση από μικρή ηλικία.

Η κ. Κεραμέως τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, των μεθόδων αξιολόγησης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της διεθνούς συνεργασίας και της διατήρησης της τάξης στα πανεπιστήμια.

Μητσοτάκης: «Κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Παιδεία το 2025»

Παρομοίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος το 2025, ώστε να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τόνισε την ανάγκη συναίνεσης και συμμετοχής και των δύο σωμάτων της Βουλής στη διαδικασία αναθεώρησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι θα επιδιωχθεί ευρύτερη συναίνεση, με τη στήριξη τουλάχιστον 180 βουλευτών, για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 16 και της εξάλειψης του μονοπωλίου του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

To top