Ο ελληνικός κινηματογράφος θρηνεί την απώλεια της ηθοποιού Σούλης Σαμπάχ σε ηλικία 92 ετών

Ο ελληνικός κινηματογράφος θρηνεί τον θάνατο της Σούλης Σαμπάχ σε ηλικία 92 ετών. Η Σαμπάχ ήταν μια γνωστή ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι.

Ο ελληνικός κινηματογράφος θρηνεί την απώλεια της ηθοποιού Σούλης Σαμπάχ σε ηλικία 92 ετών>

Περιεχόμενα

  1. Η ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία θρηνεί το θάνατο της Σούλης Σαμπάχ, μιας σπουδαίας ηθοποιού
  2. Souli Sabah, ένας θρυλικός καλλιτέχνης
  3. Αφιέρωμα στη Souli Sabah
  4. Θυμόμαστε τον θρύλο

Το είδωλο του ελληνικού κινηματογράφου Σούλη Σαμπάχ φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας στο πένθος την καλλιτεχνική κοινότητα.

Η Sabah ήταν μια διάσημη ηθοποιός, τραγουδίστρια και performer, γνωστή για το ταλέντο, την ευγένεια και το μπρίο της. Γεννημένη ως Αναστασία Χριστοδούλου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Sabah ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια στην Αθήνα και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και επιτυχημένες επιθεωρήσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στη σημαντική προσφορά της στον κλάδο.

Η ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία θρηνεί το θάνατο της Σούλης Σαμπάχ, μιας σπουδαίας ηθοποιού

Στο πένθος βυθίστηκε η ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς η εμβληματική ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Σούλη Σαμπά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Η Σούλη Σαμπάχ, σύζυγος του επίσης γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας που την κρατούσαν καθηλωμένη στο σπίτι της. Ο Μάκης Κωστίνης και ο Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσαν τον θάνατό της, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη.

Souli Sabah, ένας θρυλικός καλλιτέχνης

Γεννημένη το 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Αναστασία Χριστοδούλου, γνωστή ως Souli Sabah, ήρθε στην Αθήνα τη δεκαετία του 1950 και άρχισε να εργάζεται ως τραγουδίστρια στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» παίζοντας μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Μίμη Φωτόπουλο και την Τζένη Καρέζη, ενώ συμμετείχε σε δεκάδες άλλες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η Σούλη Σαμπάχ υπήρξε επίσης ταλαντούχα ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, συμμετέχοντας σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Άφησε πίσω της μια σπουδαία κληρονομιά καλλιτεχνικής υπεροχής που θα συνεχίσει να εμπνέει και να ψυχαγωγεί γενιές Ελλήνων.

Αφιέρωμα στη Souli Sabah

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, απέτισε φόρο τιμής στη Σούλη Σαμπάχ, αναγνωρίζοντας το τεράστιο ταλέντο και την ευγένειά της.

Θυμήθηκε με αγάπη τους διάσημους ρόλους της στις ταινίες «Λατέρνα Φωταχέα» και «Φιλότιμο» και αναγνώρισε τη ζωή που πέρασε στο πλευρό του συζύγου της, Δημήτρη Νικολαΐδη. Προς τιμήν της προσφοράς της στον ελληνικό κινηματογράφο, η ίδια φιλοξενήθηκε στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ για το 2019. Η Σούλη Σαμπάχ θα μείνει πάντα στη μνήμη μας για το αξιοσημείωτο ταλέντο της, τη ζωηρή προσωπικότητά της και την ευγενική της καρδιά.

Θυμόμαστε τον θρύλο

Ο θάνατος του Σούλη Σαμπάχ αποτελεί σημαντική απώλεια για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία. Ωστόσο, η κληρονομιά της θα συνεχίσει να ζει μέσα από τις διαχρονικές ερμηνείες της, οι οποίες άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τη σαγηνευτική της παρουσία και τη χαρά που έδινε στο κοινό μέσα από την τέχνη της. Αναπαύσου εν ειρήνη, Souli Sabah.

To top