Περιεχόμενα
Ο ηθοποιός Κώστας Νικούλης μοιράζεται τους αγώνες του με την ταυτότητα και τον εκφοβισμό κατά την παιδική του ηλικία σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Studio 4».
Ως μετανάστης από την Αλβανία, ο Nikouli διηγείται ότι στεκόταν στην ουρά στο γραφείο μετανάστευσης με τους γονείς του στις 5:00 το πρωί και ότι τον έκαναν να αισθάνεται παρείσακτος στο σχολείο. Ωστόσο, πιστεύει ότι η κοινωνία έχει εξελιχθεί και έχει σημειωθεί πρόοδος στην εξάλειψη των διακρίσεων.
Ο ηθοποιός Κώστας Νικούλης για τους παιδικούς του αγώνες με την ταυτότητα και τον εκφοβισμό
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Studio 4», ο ηθοποιός Κώστας Νικούλης μίλησε με ειλικρίνεια για τις εμπειρίες του όταν μεγάλωσε ως μετανάστης από την Αλβανία στην Ελλάδα.
Αφηγήθηκε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως παιδί, συμπεριλαμβανομένου του εκφοβισμού και των διακρίσεων λόγω της εθνικότητάς του.
Μια παιδική ηλικία στα γραφεία μετανάστευσης
Ο Νικούλι αποκάλυψε ότι η ταυτότητά του δεν είχε το συνηθισμένο μπλε χρώμα, αλλά ροζ, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Ο ίδιος και οι γονείς του ξυπνούσαν στις 5:00 το πρωί για να σταθούν στην ουρά στο γραφείο μετανάστευσης για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους. Θυμάται ότι δεν ήταν το μόνο παιδί με ροζ ταυτότητα στο σχολείο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αισθάνεται παρείσακτος.
Ρατσισμός και διακρίσεις στο σχολείο
Ο ηθοποιός εξήγησε ότι δεν εκφοβίστηκε μόνο λόγω της εθνικότητάς του, αλλά και λόγω της αντιλαμβανόμενης «διαφορετικότητάς» του.
Πιστεύει ότι τα παιδιά είναι αθώα και δεν κατανοούν πλήρως τον αντίκτυπο των πράξεών τους, αλλά αυτή η εμπειρία τον δίδαξε να είναι πιο δυνατός και ανθεκτικός.
Η εξέλιξη της κοινωνίας
Ο Νικούλης αναγνωρίζει ότι η κοινωνία έχει εξελιχθεί από την παιδική του ηλικία και ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην εξάλειψη των διακρίσεων.
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται σε διάφορες μορφές, όπως σε βάρος των ατόμων διαφορετικής θρησκείας ή σεξουαλικότητας. Πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να μάθουμε για τους διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να ξεπεράσουμε τον φόβο του αγνώστου.