Παιδική ασφάλεια: Υποχρεωτικό σύστημα στα αυτοκίνητα για την πρόληψη της λήθης στην Ιταλία

Δείτε το νέο υποχρεωτικό σύστημα στην Ιταλία για να μην ξεχνιούνται τα παιδιά στα αυτοκίνητα. Βαριά πρόστιμα και βαθμοί ποινής για τη μη συμμόρφωση.

Παιδική ασφάλεια: Υποχρεωτικό σύστημα στα αυτοκίνητα για την πρόληψη της λήθης στην Ιταλία>

Περιεχόμενα

  1. Η Ιταλία εφαρμόζει υποχρεωτικό σύστημα για να αποτρέψει τα παιδιά να ξεχαστούν στα αυτοκίνητα
  2. Σύστημα συναγερμού με λειτουργίες SMS και Whatsapp
  3. Μακροχρόνια λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα

Δείτε το νέο υποχρεωτικό σύστημα στην Ιταλία για να μην ξεχνιούνται τα παιδιά στα αυτοκίνητα. Η μη συμμόρφωση με το νόμο συνεπάγεται υψηλά πρόστιμα και βαθμούς ποινής. Μάθετε περισσότερα.

Η Ιταλία εφαρμόζει υποχρεωτικό σύστημα για να αποτρέψει τα παιδιά να ξεχαστούν στα αυτοκίνητα

Ένας νέος νόμος στην Ιταλία απαιτεί πλέον από τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες και τους φροντιστές παιδιών να εγκαθιστούν μηχανισμό συναγερμού στα καθίσματα αυτοκινήτων για παιδιά κάτω των 4 ετών.

Το σύστημα πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα και να παρέχει ηχητικές ή οπτικές ειδοποιήσεις για να υπενθυμίζει στους οδηγούς την παρουσία του παιδιού. Η μη συμμόρφωση θα επιφέρει πρόστιμα που κυμαίνονται από 81 έως 326 ευρώ και αφαίρεση 5 βαθμών από την άδεια οδήγησης.

Σύστημα συναγερμού με λειτουργίες SMS και Whatsapp

Εκτός από τα ηχητικά ή οπτικά σήματα, το υποχρεωτικό σύστημα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με συστήματα αυτόματης αποστολής μηνυμάτων SMS ή Whatsapp ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Αυτό διασφαλίζει ότι οι οδηγοί λαμβάνουν έγκαιρες υπενθυμίσεις για να αποτρέψουν την εγκατάλειψη των παιδιών στα οχήματα.

Μακροχρόνια λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα

Η θέσπιση του νόμου αυτού βασίζεται στην ύπαρξη παρόμοιων συσκευών στην Ιταλία εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι συσκευές αυτές, που συχνά συνδέονται με τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αναπτύχθηκαν ως απάντηση σε τραγικά περιστατικά ξεχασμένων μωρών σε ζεστά οχήματα. Το υπουργείο Μεταφορών παρέχει μια ενίσχυση 30 ευρώ για την αγορά κάθε συσκευής για την υποστήριξη της συμμόρφωσης με τον νέο κανονισμό.

Πηγή: APE-MPA.

To top