Προειδοποίηση από τον Θάνο Ασκητή: Ο αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εγκέφαλο

Δείτε την προειδοποίηση του Θάνου Ασκητή για την καταστροφική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εγκέφαλο, δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα. Μάθετε πώς τα βιβλία χρησιμεύουν ως ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της φαντασίας και της πνευματικής ανάπτυξης, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στην υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προειδοποίηση από τον Θάνο Ασκητή: Ο αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εγκέφαλο>

Περιεχόμενα

  1. Ο Θάνος Ασκητής προειδοποιεί: «Γονείς, προσέξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταστρέφουν τον εγκέφαλο»
  2. Θάνος Ασκητής: Μ.Μ.Ε. δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα
  3. Θάνος Ασκητής: Κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  4. Θάνος Ασκητής: Αγκαλιάζοντας τη δύναμη των βιβλίων

Ο Θάνος Ασκητής προειδοποιεί για τις βλαβερές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εγκέφαλο, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων.

Σε συνέντευξή του τόνισε την απομόνωση, την απώλεια αυθορμητισμού και τη μειωμένη επικοινωνία που προκαλεί η επικράτηση της τεχνολογίας. Ο Ασκητής προέτρεψε τους γονείς να περιορίσουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά τους, λόγω της συσχέτισής τους με την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και τον τζόγο.

Αντ’ αυτού, τόνισε τη δύναμη των βιβλίων ως μέσο ανάπτυξης της φαντασίας, της αντιληπτικής κρίσης και της πνευματικής ανάπτυξης, ενθαρρύνοντας τη στροφή προς έναν πιο προσεκτικό και βιβλιοκεντρικό τρόπο ζωής.

Ο Θάνος Ασκητής προειδοποιεί: «Γονείς, προσέξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταστρέφουν τον εγκέφαλο»

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο νευρολόγος, ψυχίατρος και διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής, τόνισε τις βλαβερές συνέπειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα άτομα, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων. Τόνισε τη διαχρονική δύναμη του βιβλίου ως το σπουδαιότερο εργαλείο για την καλλιέργεια της φαντασίας.

Θάνος Ασκητής: Μ.Μ.Ε. δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα

Σύμφωνα με τον Askitis, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο χειραγωγούν και επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή, αλλά δημιουργούν και αρνητικά συναισθήματα.

Παρατήρησε ότι η εισροή της τεχνολογίας και η αστικοποίηση έχουν οδηγήσει σε απομόνωση, μειωμένο αυθορμητισμό, μειωμένη προσωπική επαφή και μειωμένες επικοινωνιακές δεξιότητες. Η απώλεια του προφορικού και γραπτού λόγου, μαζί με τη μειωμένη φαντασία, έχει εμποδίσει την ικανότητα πρόκλησης γνήσιων συναισθημάτων.

Θάνος Ασκητής: Κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο Askitis τόνισε την ανάγκη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιούνται συνειδητά και χωρίς χειραγώγηση. Εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη απομόνωση και τον εθισμό που συνδέονται με την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της κατάθλιψης, του αλκοολισμού και του τζόγου, αναδεικνύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της διαδικτυακής αντίληψης.

Ο Askitis παρότρυνε τους γονείς να περιορίσουν την έκθεση των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προειδοποίησε ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμβάλει σε θυμό, κατάθλιψη και επιζήμιες επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Θάνος Ασκητής: Αγκαλιάζοντας τη δύναμη των βιβλίων

Ο Ασκητής τόνισε τη σημασία των βιβλίων ως το απόλυτο εργαλείο για την καλλιέργεια της φαντασίας, της αντιληπτικής κρίσης και της νοητικής ανάπτυξης.

Στη σημερινή εποχή, παρότρυνε τα άτομα να είναι πιο προσεκτικά, ανοιχτόμυαλα και να δίνουν προτεραιότητα στην ανάγνωση βιβλίων. Ενθάρρυνε όλους να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία και τη μουσική, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο μέτρο του δυνατού.

To top