Ροζ πανσέληνος: Το πρώτο φεγγάρι της άνοιξης και πού πήρε το όνομά του

Μην χάσετε τη Ροζ Πανσέληνο απόψε, την πρώτη και πιο εντυπωσιακή πανσέληνο της άνοιξης, που πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox που είναι ενδημικά της Βόρειας Αμερικής και συχνά ανθίζουν τον Απρίλιο.

Ροζ πανσέληνος: Το πρώτο φεγγάρι της άνοιξης και πού πήρε το όνομά του>

Περιεχόμενα

  1. Ροζ Πανσέληνος: Η πρώτη Σελήνη της Άνοιξης
  2. Πού πήρε το όνομά του
  3. Το μέλλον της σεληνιακής επιστήμης

Η Ροζ Πανσέληνος, η πρώτη και θεαματική πανσέληνος της άνοιξης, θα φωτίσει τον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης (05/04).

Η πανσέληνος αυτή, που πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox που ανθίζουν τον Απρίλιο, είναι μια ευκαιρία να δείτε το φεγγάρι σε όλο του το μεγαλείο και να το παρατηρήσετε καθώς περνάει τις φάσεις του. Σύμφωνα με τον Dr.

Noah Petro, επικεφαλής του Εργαστηρίου Πλανητικής Γεωλογίας, Γεωφυσικής και Γεωχημείας της NASA, κάθε πανσέληνος είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του φεγγαριού και να το εκτιμήσουμε ως την «όγδοη ήπειρο της Γης».

Ροζ Πανσέληνος: Η πρώτη Σελήνη της Άνοιξης

Απόψε σηματοδοτεί την άφιξη της πρώτης εαρινής πανσελήνου, γνωστής και ως «Ροζ Πανσέληνος» ή «πασχαλινό φεγγάρι». Αναμένεται να φωτίσει τον ουρανό και να είναι πιο φωτεινή στις 12:37 το βράδυ της Τετάρτης (05/04).

Πού πήρε το όνομά του

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Time and Date, η πανσέληνος του Απριλίου πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox που είναι ενδημικά της Βόρειας Αμερικής και συχνά ανθίζουν τον Απρίλιο.

Αυτά τα αγριολούλουδα προσελκύουν πεταλούδες που προαναγγέλλουν την άφιξη της άνοιξης.

«Η πανσέληνος του Απριλίου θα μοιάζει με άλλες πανσελήνους», λέει ο Dr. Noah Petro, επικεφαλής του Εργαστηρίου Πλανητικής Γεωλογίας, Γεωφυσικής και Γεωχημείας της NASA.

«Ωστόσο, κάθε πανσέληνος μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μια πανέμορφη Σελήνη και να αρχίσουμε να την παρατηρούμε καθώς περνάει τις φάσεις της.

Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ξεσκονίσουν τα κιάλια ή τα τηλεσκόπιά τους, να κοιτάξουν προσεκτικά τη Σελήνη, να προσπαθήσουν να δουν τα διαφορετικά χρώματα (τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές) και να αναγνωρίσουν ότι αυτές οι διαφορές αντανακλούν διαφορετικές συνθέσεις πετρωμάτων».

Το μέλλον της σεληνιακής επιστήμης

Ο Δρ Πέτρο πιστεύει ότι η Σελήνη δεν είναι μόνο ένας κοντινός γείτονας στο διάστημα, αλλά και η όγδοη ήπειρος της Γης. «Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε αστροναύτες πίσω στη Σελήνη, καθώς και πολυάριθμες ρομποτικές αποστολές στην επιφάνειά της.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ, πολύ συναρπαστικά για τη σεληνιακή επιστήμη!» προσθέτει, αναφερόμενος στο σεληνιακό πρόγραμμα Artemis της NASA.

To top