Περιεχόμενα
Ο βασιλιάς Κάρολος στέφθηκε επίσημα με έναν βυζαντινό ύμνο στα ελληνικά, συνοδευόμενο από ορθόδοξους ύμνους κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης.
Η χρήση του Ψαλμού 71 απέτισε φόρο τιμής στην ελληνική κληρονομιά του πατέρα του νέου βασιλιά, πρίγκιπα Φίλιππου. Η ελληνορθόδοξη μουσική και τα βυζαντινά τραγούδια ενορχηστρώθηκαν από τον Αλέξανδρο Λίγκα, προσθέτοντας μια μοναδική πινελιά στην τελετή.
Ο βασιλιάς Κάρολος στέφθηκε επίσημα με βυζαντινό ύμνο στα ελληνικά
Την ημέρα της στέψης του, ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, σηματοδοτώντας την πρώτη στέψη στο Αβαείο του Ουέστμινστερ μετά από 70 χρόνια.
Η τελετή περιελάμβανε βυζαντινούς και ορθόδοξους ύμνους, συμπεριλαμβανομένου του Ψαλμού 71 του Δαβίδ, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ελληνική κληρονομιά του πατέρα του νέου βασιλιά, πρίγκιπα Φίλιππου.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ανάληψης, μια βυζαντινή χορωδία ερμήνευσε τον Ψαλμό 71 καθώς τα σύμβολα της βασιλικής εξουσίας παρουσιάζονταν στον βασιλιά Κάρολο.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρουσίασε τον μανδύα, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έδωσε τα σκήπτρα, τα σπιρούνια, τα σπαθιά και τη βασιλική σφαίρα για να εδραιωθεί η εξουσία του νέου βασιλιά. Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, βάρους 2,27 κιλών και ύψους 30 εκατοστών με 444 πολύτιμους λίθους, τοποθετήθηκε τελικά στο κεφάλι του βασιλιά Καρόλου.
Βυζαντινή μουσική διασκευασμένη από τον Αλέξανδρο Λίγκα
Ο Αλέξανδρος Λίγκας, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, ενορχήστρωσε την ελληνορθόδοξη μουσική και τα βυζαντινά τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής.
Στους προσκεκλημένους δόθηκε ένα πρόγραμμα που περιείχε τον βυζαντινό ύμνο στα ελληνικά, συνοδευόμενο από αγγλική μετάφραση.
Η στέψη του βασιλιά Καρόλου ήταν μια σπουδαία περίσταση, γεμάτη παράδοση και ιστορία.
Η χρήση βυζαντινής μουσικής και η συμπερίληψη του Ψαλμού 71 απέτισαν φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του νέου βασιλιά, προσθέτοντας μια μοναδική πινελιά στην τελετή.