Περιεχόμενα
Δείτε τους συγκλονιστικούς λόγους για τους οποίους ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν παρέστη στην κηδεία του γιου του και γιατί ο Αλέξανδρος ταριχεύτηκε για 20 ημέρες.
Σπάνιο ανέκδοτο βίντεο από την κηδεία του Αλέξανδρου Ωνάση
Ένα σπάνιο και αδημοσίευτο βίντεο από την κηδεία του Αλέξανδρου Ωνάση, με πλάνα από το τελευταίο αντίο όλων των αγαπημένων του προσώπων, εκτός από τον πατέρα του, Αριστοτέλη.
Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε την ταρίχευση της σορού του Αλέξανδρου και τον λόγο της απουσίας του Αριστοτέλη.
Η τραγική ιστορία του Αλέξανδρου Ωνάση
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1948 και ήταν γιος του Αριστοτέλη και της Τίνας Λιβανού. Η σχέση του με τον πατέρα του ήταν τεταμένη και επιδεινώθηκε όταν ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι.
Ο Αλέξανδρος είχε πάθος με την ταχύτητα, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων και των ακριβών σπορ αυτοκινήτων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ανέλαβε τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Στις 22 Ιανουαρίου 1973, ο Alexander βρισκόταν στο πιλοτήριο ενός Piaggio 136 μαζί με δύο έμπειρους Αμερικανούς πιλότους.
Υποτίθεται ότι επρόκειτο για μια απλή δοκιμή του αεροπλάνου, καθώς ο Alexander βιαζόταν να πετάξει με το Lear Jet του στο Ρίο της Βραζιλίας. Όμως, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, το αμφίβιο μικρό αεροσκάφος συνετρίβη από ύψος 15 μέτρων και με ταχύτητα 160km/h στον διάδρομο του Ελληνικού.
Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε σοβαρά και κηρύχθηκε νεκρός την επόμενη μέρα λόγω σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Η αντίδραση του Αριστοτέλη Ωνάση
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος ενημερώθηκε για το ατύχημα από μια κορυφαία ομάδα νευροχειρουργών, ήταν συντετριμμένος. Υποστήριξε ότι δεν ήταν ατύχημα και ότι ο Αλέξανδρος είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Επικήρυξε τους «δολοφόνους του γιου του» με 1.000.000 δολάρια. Αργότερα, και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν επιβεβαίωσαν ότι το ατύχημα προκλήθηκε από το ανάποδο πηδάλιο κλίσης, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούσει στις εντολές του πιλότου.
Μετά το ατύχημα, ο Αριστοτέλης δεν μπορούσε να δεχτεί την απώλεια του παιδιού του. Ταρίχευσε το σώμα του Αλέξανδρου και το κράτησε για σχεδόν τρεις εβδομάδες στον Σκορπιό. Κάθε βράδυ έμπαινε στο μικρό εκκλησάκι του νησιού και μιλούσε στον νεκρό γιο του.
Μετά την παρέμβαση του φίλου του, Μητροπολίτη Λευκάδας, ο Ωνάσης αποφάσισε να θάψει το παιδί του.
Η ταρίχευση και η κηδεία
Ο ιερέας επέμενε ότι ο νεκρός Αλέξανδρος έπρεπε να βρίσκεται στο φέρετρο πριν ψάλλει την νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Αλέξανδρος ήταν εκεί ταριχευμένος, χαμογελώντας, όπως λένε οι παρευρισκόμενοι, «σαν να ήθελε να μιλήσει».
Ο Αριστοτέλης, ο οποίος δεν άντεχε να παρακολουθεί τη σκηνή της κηδείας, δεν ήταν παρών. Έφυγε για τη Νέα Υόρκη την προηγούμενη ημέρα και επέστρεψε την επομένη της τελετής για να αρχίσει τη συζήτηση με τον γιο του πάνω από τη μαρμάρινη πλάκα.
Συμπέρασμα
Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση ήταν ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε την οικογένειά του και τον κόσμο. Η ταρίχευση της σορού του και η κηδεία του ανέδειξαν την ακραία θλίψη που ένιωσε ο πατέρας του μετά την απώλεια του γιου του.
Ακόμη και σήμερα, η μνήμη του Αλέξανδρου Ωνάση ζει και η κληρονομιά του μνημονεύεται από όσους τον γνώριζαν.