Περιεχόμενα
Τραγική απώλεια: Χατζηβασιλείου, οι «αγγελικές φωνές» που σίγησαν στο ατύχημα στα Τέμπη. Κάθονταν στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, χάνοντας ακαριαία τη ζωή τους. Μάθετε για τα μουσικά τους ταξίδια και τον αντίκτυπο που είχαν στους άλλους.
Francesca Beza και Ελισάβετ Χατζηβασιλείου: Οι αγγελικές φωνές που χάθηκαν στο ατύχημα των Τεμπών
Η τραγική σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη στοίχισε τη ζωή της Francesca Beza και της Elizabeth Hadjivassiliou, δύο νέων γυναικών των οποίων οι αγγελικές φωνές δεν αντηχούσαν πια.
Κάθονταν στα μπροστινά βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, υποκύπτοντας ακαριαία στο δυστύχημα. Για την ταυτοποίησή τους απαιτήθηκε υλικό DNA, επιτείνοντας τη θλίψη των οικογενειών τους που θρηνούν.
Francesca Beza: Ένα μουσικό ταλέντο
Η Φραντζέσκα Μπέζα, κόρη του Δημήτρη Μπέζα, ασφαλιστικού πράκτορα και μουσικού από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, ήταν φοιτήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της αναζητήσεις, η Φραντζέσκα εντρύφησε στη μουσική, σπουδάζοντας στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη.
Η μαγευτική φωνή της έδωσε ζωή στις μουσικές προσπάθειες του πατέρα της, με διαδικτυακά βίντεο που παρουσίαζαν τις συνεργασίες τους.
Το 2019, κυκλοφόρησε τη δική της αγγλόφωνη σύνθεση με τίτλο «Three Years Later», όπου όχι μόνο δάνεισε τη φωνή της, αλλά ανέδειξε και τις ικανότητές της ως συνθέτης και στιχουργός.
Το βίντεο μοιράστηκε από τον πατέρα της, Δημήτρη Μπέζα, στη σελίδα του στο Facebook, συγκεντρώνοντας συγκλονιστικούς επαίνους από τους διαδικτυακούς του φίλους που θαύμαζαν το εξαιρετικό ταλέντο της Φραντζέσκα.
Ελισάβετ Χατζηβασιλείου: Ένα ταξίδι που διακόπηκε
Η Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, μια 26χρονη σοπράνο και ηθοποιός, ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικές υποχρεώσεις, όταν συνέβη η τραγωδία.
Στο ταξίδι τη συνόδευε η πιστή τυφλή γάτα της, η Ναβία, η οποία, δυστυχώς, έχασε και αυτή τη ζωή της στο δυστύχημα.
Από τα πρώτα της χρόνια, η Elisabeth είχε ένα βαθύ πάθος για τη λυρική μουσική. Συνέχισε τις σπουδές της στη μονωδία στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, καθώς και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Γ. Ροδίδης.
Επιπλέον, τελειοποίησε τις φωνητικές της δεξιότητες και τις τεχνικές της όπερας στο Royal Conservatoire of Scotland και στο RCS Vocal Performance.
Η Ελισάβετ συνέβαλε στον κόσμο της μουσικής ως καθηγήτρια φωνητικής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροδίδη, ως μέτζο-σοπράνο στο καταξιωμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο Voci Contra Tempo και ως σοπράνο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μια μουσική κληρονομιά
Οι ερμηνείες της Elisabeth σε κλασικά τραγούδια, εμπλουτισμένες με τη μοναδική της ερμηνεία, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, η λυρική της απόδοση του παραδοσιακού τραγουδιού «Κοντούλα λεμονιά» ξεχωρίζει ως απόδειξη του εξαιρετικού ταλέντου της.