Περιεχόμενα
Δείτε πώς η Ντέμη Γεωργίου, η executive chef και ιδιοκτήτρια του «Lime Bistro», ενός χορτοφαγικού εστιατορίου στον Κεραμεικό, περνάει το Πάσχα της ως vegan.
Μάθετε τις συμβουλές της για το πασχαλινό τραπέζι με μερικές νόστιμες ιδέες για vegan συνταγές, όπως λαχανικά σχάρας, μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητη αμυγδαλωτή φέτα και γκούλας με μανιτάρια και jackfruit. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς ξεκίνησε το ταξίδι της Ντέμης στον βιγκανισμό και πώς βλέπει το Πάσχα ως μια όμορφη ευκαιρία για αποτοξίνωση.
Γεωργίου: Πώς ένας χορτοφάγος κάνει Πάσχα
Η Ντέμη Γεωργίου, executive chef και ιδιοκτήτρια του χορτοφαγικού εστιατορίου «Lime Bistro» στον Κεραμεικό, μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να γιορτάσετε το Πάσχα ως vegan.
Ως κάποια που είναι vegan τα τελευταία έξι χρόνια, η Ντέμη Γεωργίου προτείνει το μούλιασμα των μελιτζανών και των πιπεριών ως έναν τρόπο αποτοξίνωσης και βλέπει το Πάσχα ως μια όμορφη ευκαιρία για να το κάνει. Προσφέρει επίσης μερικές vegan ιδέες συνταγών για το πασχαλινό τραπέζι που θα κάνουν τη μέρα ξεχωριστή και ευχάριστη.
Το ταξίδι της Ντέμης Γεωργίου προς τη χορτοφαγία
Η Ντέμη Γεωργίου, η οποία εμφανίστηκε στο Masterchef 4, ξεκίνησε το μαγειρικό της ταξίδι πριν από δέκα χρόνια και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις μαγειρικές της ικανότητες και τις καινοτόμες τεχνικές της.
Έγινε vegan λόγω μιας τροφικής αλλεργίας του συντρόφου της και τελικά έγινε τρόπος ζωής για εκείνη. Δεν αισθάνεται ότι χάνει τίποτα με το να είναι vegan.
Πάσχα ως Vegan
Παρόλο που το Πάσχα ήταν μια γιορτή που αγαπούσε λόγω των οικογενειακών συγκεντρώσεων και του νησιού της, σιγά σιγά το έβγαλε από τη ζωή της όταν συνειδητοποίησε τη σύνδεση με τον κανιβαλισμό.
Ωστόσο, εξακολουθεί να συμμετέχει σε πασχαλινά τραπέζια και προσφέρει μερικές ιδέες για vegan συνταγές για όσους είναι χορτοφάγοι. Προτείνει ψητά λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι αμυγδάλου και πιπεριές Φλωρίνης, χειροποίητη αμυγδαλόφλουδα με ελαιόλαδο κρεμμύδι και ρίγανη ψημένη στο φούρνο σε λαδόκολλα και ολόκληρες πατάτες με χοντρό αλάτι μουστάρδα και νιφάδες τσίλι.
Προτείνει επίσης γκούλας με μανιτάρια και τζακφρουτ αντί για το παραδοσιακό γκούλας και κοκτέιλ φασολιών αντί για κοκτέιλ.
Ο χορτοφαγισμός ως τρόπος ζωής
Η Ντέμη Γεωργίου δεν βάφει αυγά, αλλά προτείνει τη χρήση ξύλινων αυγών.
Πιστεύει ότι είναι αδύνατο να αλλάξουμε τις παραδόσεις, αλλά με σωστή ενημέρωση και αργά και σταθερά βήματα, η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης και παραγώγων θα μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των χρόνων. Τονίζει επίσης ότι σταμάτησε να ενδιαφέρεται για το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τις επιλογές της. Η οικογένειά της συνήθιζε να σουβλίζει τα λαχανικά, αλλά σήμερα τα μαγειρεύει στο φούρνο.
«Είναι πολύ απλό να αλλάξεις συνήθειες αν τις αντικαταστήσεις», λέει, στέλνοντας ένα μήνυμα για τον βιγκανισμό.