Ζωή Κωνσταντοπούλου: Λόγοι για τη μη υποστήριξη και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση & λόγοι μη υποστήριξης. Ανησυχία για αναπάντητα ερωτήματα και κομματική παρουσία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Λόγοι για τη μη υποστήριξη και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση>

Περιεχόμενα

  1. Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  2. Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας, εξηγεί γιατί το κόμμα της αρνείται να στηρίξει την κυβέρνηση.

Τα ζητήματα των αναπάντητων ερωτημάτων και της γεμάτης Βουλής χωρίς πραγματικό σεβασμό στη δημοκρατία δημιουργούν ανησυχίες.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του Κόμματος Ελευθέρων, εξέφρασε την άρνηση του κόμματός της να ψηφίσει την κυβέρνηση και περιέγραψε τους λόγους της απόφασής τους.

Μιλώντας πρώτη κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών, επέκρινε την κατάμεστη Βουλή ως σύμβολο ξεπερασμένου κομματισμού και όχι σεβασμού των δημοκρατικών αξιών.

«Έχω θέσει πολλά ζητήματα και ερωτήσεις στους υπουργούς, αλλά τα περισσότερα από αυτά είτε έμειναν αναπάντητα είτε έλαβαν ανειλικρινείς απαντήσεις.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα του μπόουλινγκ στη Βουλή χωρίς καν να το ζητήσω, για το οποίο την ευχαριστώ», δήλωσε η Κωνσταντοπούλου.

Το Κόμμα των Ελευθέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη σημασία της Βουλής, θεωρώντας την απλώς διακοσμητική και όχι ουσιαστική.

«Επιθυμούμε μια ουσιαστική Βουλή», τόνισε.

Απαριθμώντας τους λόγους για την άρνηση στήριξης, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Δεν σας εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα κίνητρά σας και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Φαίνεται ότι οι πολιτικές σας δίνουν προτεραιότητα σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ευημερία και την ευτυχία του λαού».

Αναγνώρισε τις θετικές δηλώσεις των υπουργών σχετικά με το ΕΓΤΑΑ και το ΕΤΑ για τα γλυπτά του Παρθενώνα, διευκρινίζοντας: «Δεν είμαστε εδώ για να αντιταχθούμε σε όλα».

To top