Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομικές συνέπειες για τα ψέματα και τις επιθέσεις

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κωνσταντοπούλου: Νομικές συνέπειες για τα ψέματα – Η απάντηση του Κινήματος Ελευθερίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομικές συνέπειες για τα ψέματα και τις επιθέσεις>

Περιεχόμενα

  1. Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομικές συνέπειες για τα ψέματα
  2. Κύρια σημεία της δήλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  3. 1. Στόχοι της εκστρατείας
  4. 2. Κατευθυντήριες αρχές
  5. 3. Σύνθεση λίστας
  6. 4. Περιφερειακές δηλώσεις
  7. 5. Διαδικασία σύνταξης λίστας
  8. 6. Συμφωνία συνάντησης
  9. 7. Εισαγωγή των υποψηφίων

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπόσχεται να θέσει προ των ευθυνών τους όσους διαδίδουν ψέματα και επιδίδονται σε προσωπικές επιθέσεις.

Δείτε την απάντησή της στην αντιπαράθεση γύρω από την παρουσία του συντρόφου της στα ψηφοδέλτια και τη δέσμευσή της για νομικές συνέπειες για τα ψεύδη. Μάθετε περισσότερα για τις αρχές της ελευθερίας και τις αξίες που οδηγούν το κίνημά της για αλλαγή. Συμμετέχετε στον αγώνα για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κίνημα Ελευθερία Πλεύση Ελευθερίας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομικές συνέπειες για τα ψέματα

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιμετώπισε τις επιθέσεις κατά της παρουσίας του συντρόφου της στα ψηφοδέλτια και δεσμεύτηκε να κινηθεί νομικά κατά της διασποράς ψεμάτων, συκοφαντιών, απειλών και εκβιασμών.

Κύρια σημεία της δήλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σε επιστολή που απέστειλε στους υποψηφίους της Εκλογικής Πλατφόρμας για την Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Γίνομαι μάρτυρας προσωπικών επιθέσεων όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον ατόμων που έχουν αφιερωθεί στον Στόλο της Ελευθερίας από την ίδρυσή του.

Πρόκειται για αξιόλογα άτομα που έχουν συμμετάσχει ενεργά στο κίνημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών του 2019».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Διαμαντή, τον Σπύρο Μπιμπίλα, τον Χρήστο Αρίδα και άλλα στοχευμένα άτομα που έχουν συμβάλει ανιδιοτελώς στον σκοπό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν λασπολογία, εκφοβισμό και χαρακτηρισμούς, είναι αντίθετες με τις αρχές και την ηθική που πρεσβεύει το κίνημά τους.

Τόνισε επίσης τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των υποψηφίων, δηλώνοντας: «Άνθρωποι που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κίνημά μας, ούτε στο Κοινοβούλιο ούτε στην κοινωνία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε διάφορα βασικά σημεία.

1. Στόχοι της εκστρατείας

Όταν ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές του Μαΐου, αρχικά αγνοήθηκαν στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, όσοι προσχώρησαν σε αυτούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεσμεύτηκαν να φέρουν τον εκλογικό στόλο στο Κοινοβούλιο, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτός ο συλλογικός στόχος παραμένει θέση της πλειοψηφίας.

2. Κατευθυντήριες αρχές

Ο Στόλος της Ελευθερίας λειτουργεί με βάση τις αρχές και τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί από το 2017.

Οι αρχές αυτές περιλαμβάνουν την ανιδιοτέλεια, την προσφορά και την αλληλεγγύη, τις οποίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει με συνέπεια σε όλη της τη ζωή.

3. Σύνθεση λίστας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέοι κατάλογοι, που θα ενσωματώνουν αλλαγές και προσθήκες, όπως ζητήθηκε από πολλούς υποστηρικτές. Κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση ή διαμαρτυρία για την προσέγγιση αυτή.

4. Περιφερειακές δηλώσεις

Ως επικεφαλής του κινήματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακήρυξε τρεις περιφέρειες -μια Αθήνα, μια Β1 Αθήνα και μια Β1 Θεσσαλονίκη- με βάση το συνολικό σχεδιασμό.

Οι υποψήφιοι που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση σε αυτές τις περιφέρειες κλήθηκαν προσωπικά από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξετάσουν εκλόγιμες θέσεις. Κανείς τους δεν επεδίωξε προσωπικό όφελος και η αφοσίωσή τους είναι εμφανής σε όλη τους τη σταδιοδρομία.

5. Διαδικασία σύνταξης λίστας

Σε πολυάριθμες συνεντεύξεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρείχε πληροφορίες για τον τρόπο κατάρτισης των καταλόγων, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδας. Κανείς δεν εξέφρασε αντιρρήσεις ή προσέφερε εναλλακτικές προτάσεις.

6. Συμφωνία συνάντησης

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο New Hotel στις 28 Μαΐου, όλοι οι συμμετέχοντες συζήτησαν ελεύθερα και συμφώνησαν σχετικά με τη σύνθεση του καταλόγου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν εξέφρασε διαφωνία ή πρότεινε εναλλακτική σειρά κατάταξης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων για τη συνέχεια.

7. Εισαγωγή των υποψηφίων

Πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, όλοι οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τώρα διαμαρτύρονται, έλαβαν ένα έντυπο για να δηλώσουν την προθυμία τους να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, να προσδιορίσουν τις περιφέρειές τους και να προτείνουν άλλους υποψηφίους. Ο κεντρικός σχεδιασμός εξέτασε διάφορες παραμέτρους και τις απαντήσεις που ελήφθησαν. Κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη σειρά για μια εκλόγιμη θέση.

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασχολήθηκε με τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Διαμαντή.

To top