Περιεχόμενα
- Αν λέει κάποιο από αυτά τα 15 πράγματα, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς
- 1. «Δεν θα μιλήσω ποτέ γι’ αυτό».
- 2. «Ας παντρευτούμε!» (αν ειπωθεί πολύ σύντομα).
- 3. «Γιατί πρέπει να σας εξηγήσω τα πάντα;»
- 4. «Έλα τώρα, ήταν απλά ένα μικρό ψεματάκι».
- 5. «Βαριέμαι.»
- 6. «Μπορώ να δανειστώ κάποια χρήματα;»
- 7. «Όχι!»
- 8. «Μπορείς να με εμπιστευτείς!»
- 9. «Εγώ έχω δίκιο, εσύ έχεις άδικο».
- 10. «Η σχέση μας είναι μια χαρά έτσι όπως είναι. Γιατί χρειαζόμαστε μια δέσμευση;»
- 11. «Λοιπόν, αυτό ήταν ηλίθιο.»
- 12. «Απλά κάνε το όπως σου είπα».
- 13. «Πώς μπόρεσες να μου το πεις αυτό; Αυτό είναι τόσο κακό».
Δείτε 15 φράσεις με κόκκινες σημαίες που θα πρέπει να σας κάνουν να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται να εμπιστευτείτε κάποιον.
Ενώ οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για τις στάσεις και τις πεποιθήσεις τους. Μάθετε να αναγνωρίζετε αυτά τα σημάδια, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις στις σχέσεις σας.
Αν λέει κάποιο από αυτά τα 15 πράγματα, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς
Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, αλλά ορισμένες φράσεις αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για το άτομο που τις λέει. Ακούστε αυτές τις λέξεις καθώς σας δείχνουν τα σημάδια που μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον.
Αν λέει κάποιο από αυτά τα 15 πράγματα, δεν μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.
1. «Δεν θα μιλήσω ποτέ γι’ αυτό».
Αισθάνεστε αποκλεισμένοι από ορισμένες πτυχές της ζωής αυτού του ατόμου; Αν ναι, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις περιοχές που είναι αποκλεισμένες.
2. «Ας παντρευτούμε!» (αν ειπωθεί πολύ σύντομα).
Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αυτές είναι καταπληκτικές λέξεις. Αλλά μερικοί άνθρωποι επισπεύδουν τη διαδικασία από ανασφάλεια, απελπισία ή μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι χρειάζεται για τη δημιουργία μιας διαρκούς και ικανοποιητικής ένωσης.
3. «Γιατί πρέπει να σας εξηγήσω τα πάντα;»
Αν το ραντεβού σας είναι αμυντικό ή ευαίσθητο όταν του κάνετε απλές ερωτήσεις, μπορεί να κρύβει κάτι.
4. «Έλα τώρα, ήταν απλά ένα μικρό ψεματάκι».
Η προθυμία ενός ατόμου να πει ψέματα θα πρέπει να αποτελεί κόκκινο συναγερμό για τον χαρακτήρα και τη συναισθηματική του υγεία.
5. «Βαριέμαι.»
Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται συνεχή δράση και δραστηριότητα για να νιώθουν ικανοποιημένοι. Γίνονται εύκολα ανήσυχοι, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χαλαρώσετε με την παρουσία τους.
Ένας άλλος κίνδυνος: Αυτό το άτομο μπορεί να βαρεθεί γρήγορα τη σχέση σας.
6. «Μπορώ να δανειστώ κάποια χρήματα;»
Το να δανείζετε χρήματα σε έναν ερωτικό σύντροφο είναι γεμάτο κινδύνους. Τουλάχιστον, ένα αίτημα για δάνειο δείχνει ότι το άτομο δεν είναι ευσυνείδητο όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους σας ζητούν να δανειστείτε τα χρήματα με τα οποία συνομιλείτε διαδικτυακά.
7. «Όχι!»
Εισάγετε τη δική σας σαρκαστική φράση εδώ. Ο σαρκασμός πονάει, ακόμη και όταν ο άλλος επιμένει ότι είναι «απλώς ένα αστείο». Το καυστικό χιούμορ είναι ένδειξη αναισθησίας και ανωτερότητας.
8. «Μπορείς να με εμπιστευτείς!»
Οι αξιόπιστοι άνθρωποι συνήθως δεν χρειάζεται να διακηρύσσουν την ικανότητά τους να τους εμπιστεύονται. Αντιθέτως, αποδεικνύουν την αξιοπιστία τους με πράξεις, μέρα με τη μέρα.
9. «Εγώ έχω δίκιο, εσύ έχεις άδικο».
Μια υγιής σχέση είναι αδύνατη με κάποιον που επιμένει να έχει πάντα δίκιο και αντιδρά έντονα σε κάθε πρόταση για το αντίθετο.
10. «Η σχέση μας είναι μια χαρά έτσι όπως είναι. Γιατί χρειαζόμαστε μια δέσμευση;»
Μερικοί άνθρωποι θέλουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – την ασφάλεια της σχέσης τους και την ελευθερία να βγαίνουν με άλλους.
11. «Λοιπόν, αυτό ήταν ηλίθιο.»
Αν κάποιος σας υποτιμά ή προσπαθεί να σας κάνει να νιώσετε κατώτεροι, θεωρήστε το ως προειδοποιητικό σημάδι για περισσότερα προβλήματα.
12. «Απλά κάνε το όπως σου είπα».
Προσέξτε εκείνους που πρέπει να παίρνουν τον έλεγχο κάθε κατάστασης και να είναι υπεύθυνοι. Στο όνομα του να είναι «χρήσιμοι», κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ελέγχουν τη ζωή σας.
13. «Πώς μπόρεσες να μου το πεις αυτό; Αυτό είναι τόσο κακό».
Αυτή είναι μια φράση κόκκινου συναγερμού, αν έχετε προσφέρει ευγενικά και με ευαισθησία ανατροφοδότηση ή έχετε κάνει μια πρόταση. Οι άνθρωποι που είναι υπερευαίσθητοι στην κριτική μπορεί να είναι ανασφαλείς ή ναρκισσιστές.