Δείτε το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο: Γιατί κανείς δεν έχει μείνει περισσότερο από 45 λεπτά

Εξερευνήστε το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο που είναι τόσο σιωπηλό που κανείς δεν μπορεί να το αντέξει για περισσότερο από 45 λεπτά. Δείτε τις χρήσεις του και γιατί οι άνθρωποι τρελαίνονται σε αυτό.

Δείτε το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο: Γιατί κανείς δεν έχει μείνει περισσότερο από 45 λεπτά>

Περιεχόμενα

  1. Το δωμάτιο που είναι τόσο ήσυχο, που κανείς δεν έχει μείνει σε αυτό για περισσότερο από 45 λεπτά
  2. Ποιο είναι το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο;
  3. Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο;
  4. Γιατί οι άνθρωποι τρελαίνονται από την παραμονή τους στο δωμάτιο;

Δείτε το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο που είναι τόσο σιωπηλό, που κανείς δεν μπόρεσε να το αντέξει για περισσότερο από 45 λεπτά.

Δημιουργήθηκε από τη Microsoft το 2015, ο ανηχοϊκός θάλαμος στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ήσυχο μέρος στη Γη. Το δωμάτιο χρησιμοποιείται από τη NASA για την προετοιμασία των αστροναυτών για το ταξίδι τους στο διάστημα και χρησιμοποιείται επίσης από εταιρείες για να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους.

Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να μείνει κανείς μέσα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Το δωμάτιο που είναι τόσο ήσυχο, που κανείς δεν έχει μείνει σε αυτό για περισσότερο από 45 λεπτά

το Hum ο τόνος Shepard

Και υπάρχει ένα μέρος που φιλοξενεί το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο.

Ποιο είναι το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο;

Το 2015, η Microsoft δημιούργησε με επιτυχία το πιο ήσυχο δωμάτιο στον πλανήτη στα κεντρικά της γραφεία στο Redmond της Ουάσινγκτον.

Το δωμάτιο είναι τόσο ήσυχο, που οι άνθρωποι ανέφεραν ότι μπορείτε να ακούσετε τον εαυτό σας να αναπνέει, να ακούσετε το στομάχι σας να γουργουρίζει, να ακούσετε τους χτύπους της καρδιάς σας, ακόμα και να ακούσετε τα οστά σας να τρίζουν καθώς γυρίζετε το κεφάλι σας.

Ακούγεται σαν το πιο γαλήνιο μέρος που θα μπορούσες να βρεθείς, αλλά αποδεικνύεται ότι κανείς δεν μπόρεσε να αντέξει τη σιωπή για περισσότερο από 45 λεπτά!. Ρεκόρ Γκίνες για το πιο ήσυχο μέρος

Οι ανηχοϊκοί θάλαμοι σχεδιάζονται σε μια δομή που προσομοιάζει σε ένα κρεμμύδι, απομονώνοντάς το από τον κόσμο γύρω του και από τυχόν κοντινά κτίρια.

Διαθέτει έξι στρώματα από σκυρόδεμα και χάλυβα, σφήνες από υαλοβάμβακα τοποθετημένες στο δάπεδο, καθώς και οροφές και τοίχους που μειώνουν τα ηχητικά κύματα πριν μπορέσουν να αντηχήσουν πίσω στο δωμάτιο.

Το δάπεδο της αίθουσας αποτελείται από ένα πλέγμα καλωδίων που απορροφούν τον ήχο και η ίδια η αίθουσα βρίσκεται πάνω σε διάφορα ελατήρια που ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς, ενώ η δομή είναι διαχωρισμένη από το κτίριο που την περιβάλλει.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο;

Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο δημιουργήθηκε με την πρόθεση να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου ο θόρυβος του περιβάλλοντος είναι κάτω από το κατώφλι της ανθρώπινης ακοής.

Εκτός από το να δουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στο σιωπηλό περιβάλλον, οι αντηχητικοί θάλαμοι χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη δοκιμή των προϊόντων τους. Σκεφτείτε: δοκιμή ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα δωμάτια χρησιμοποιούνται επίσης από τη NASA για την προετοιμασία των αστροναυτών για το ταξίδι τους στο διάστημα.

Η σιωπή του διαστήματος μπορεί να αποπροσανατολίσει και με τον εκ των προτέρων εγκλιματισμό τους, οι αστροναύτες προσαρμόζονται πιο γρήγορα.

Οι θάλαμοι παρέχουν επίσης ένα χώρο για οργανισμούς όπως τα Εθνικά Εργαστήρια Ακουστικής (NAL) για την έρευνα των ικανοτήτων των ωτοασπίδων και των ωτοασπίδων, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταπολέμηση του θορύβου στον χώρο εργασίας.

Οι δοκιμές είναι πιο ακριβείς επειδή δεν υπάρχει περιφερειακός θόρυβος στο δωμάτιο.

Γιατί οι άνθρωποι τρελαίνονται από την παραμονή τους στο δωμάτιο;

Επειδή το δωμάτιο είναι τόσο ήσυχο, μπορεί να ακούσετε την αναπνοή σας και να ακούγεται δυνατά. Ή ίσως ακούσετε την καρδιά σας και νομίζετε ότι θα χτυπήσει έξω από το στήθος σας.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να θέλουν να το βιώσουν από πρώτο χέρι.

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον ανηχοϊκό θάλαμο ετησίως. Η εμπειρία περιλαμβάνει το σβήσιμο των φώτων και τη δημιουργία οπτικής και ακουστικής σιωπής. Δεν υπάρχει ούτε αισθητηριακός θόρυβος, γεγονός που προκαλεί στους ανθρώπους να.

To top