Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μιλάει για τη διαμάχη της Eurovision

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, πρώην εκφωνητής της Eurovision, μιλάει για την αμφιλεγόμενη φράση που είπε το 2006 και το πρόστιμο που ακολούθησε στο ΡΙΚ.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μιλάει για τη διαμάχη της Eurovision>

Περιεχόμενα

  1. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για την αντιπαράθεση στη Eurovision
  2. Η διαμάχη γύρω από τη δήλωση
  3. Οι απόψεις του Χριστοφόρου για το θέμα
  4. Η ενοποιητική δύναμη της μουσικής

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μιλάει για την αμφιλεγόμενη φράση που χρησιμοποίησε ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision 2006.

Σε συνέντευξή του στον Φώτη Σεργουλόπουλο, ο γνωστός τραγουδιστής μιλά για τις αντιδράσεις και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΡΙΚ. Εξηγεί γιατί είπε τη φράση, η οποία οδήγησε στην ένσταση της Τουρκίας και στη νίκη του τραγουδιού «1944» της Ουκρανίας το 2016.

Ο Χριστοφόρου τονίζει τη σημασία της μουσικής στην ένωση των λαών και εκφράζει την επιθυμία του να έρθουν κοντά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για την αντιπαράθεση στη Eurovision

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision 2006, αναφέρθηκε στην αμφιλεγόμενη φράση που είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής ανακοίνωσης της βαθμολογίας.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΡΙΚ από την EBU για τη δήλωσή του: «Καλησπέρα σας, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία. Δυστυχώς, η μόνη διχασμένη πρωτεύουσα που έχει απομείνει στην Ευρώπη». Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι η φράση αυτή κόπηκε από το επίσημο DVD της εκδήλωσης και πιστεύει ακράδαντα ότι η απόφαση ήταν άδικη.

Η διαμάχη γύρω από τη δήλωση

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου πιστεύει ότι η απόφαση να επιβληθεί πρόστιμο στο ΡΙΚ για τη δήλωσή του ήταν άδικη, ειδικά όταν λίγα χρόνια αργότερα, ένα τραγούδι από την Ουκρανία με τίτλο «1944», το οποίο μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων, κέρδισε τη Eurovision το 2016. Ο τραγουδιστής εξέφρασε την άποψη ότι το μόνο που είπε ήταν η αλήθεια, η οποία αναγνωρίζεται και καταδικάζεται από τα Ηνωμένα Έθνη βάσει ψηφισμάτων.

Εξήγησε ακόμη ότι το είπε για να ενώσει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και όχι για να τους διχάσει περαιτέρω.

Οι απόψεις του Χριστοφόρου για το θέμα

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι περήφανος για όσα είπε και πιστεύει ότι η μουσική πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους. Δήλωσε ότι δεν είναι εθνικιστής και παραπονέθηκε για την Τουρκία στη Eurovision καθώς τα πήγαινε καλά στο διαγωνισμό.

Ο τραγουδιστής ελπίζει σε ένα μέλλον όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να έρθουν κοντά και να συνεργαστούν. Εξέφρασε την επιθυμία του για μια μέρα που η Eurovision θα μπορούσε να συνδιοργανωθεί στη Λευκωσία και είπε ότι θα ήταν περήφανος αν αυτό συνέβαινε.

Η ενοποιητική δύναμη της μουσικής

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου πιστεύει ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της Eurovision για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας.

Η αμφιλεγόμενη δήλωσή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο τραγουδιστής εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε. Θεωρεί ότι η Eurovision θα έπρεπε να είναι μια ευκαιρία για τις χώρες να προβάλλουν τον πολιτισμό τους και να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, αντί να τους διχάζουν περισσότερο.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μιλάει για τη διαμάχη της Eurovision
To top