Πελάτης αφήνει χαμηλό φιλοδώρημα για «σπουδαίο» σερβιτόρο: Η εθιμοτυπία του φιλοδωρήματος σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας

Δείτε γιατί ένας πελάτης άφησε χαμηλό φιλοδώρημα για έναν εξαιρετικό σερβιτόρο και προκάλεσε συζήτηση για το φιλοδώρημα στο TikTok. Μάθετε για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στο φιλοδώρημα και γιατί το φιλοδώρημα είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους σε εστιατόρια και μπαρ.

Πελάτης αφήνει χαμηλό φιλοδώρημα για «σπουδαίο» σερβιτόρο: Η εθιμοτυπία του φιλοδωρήματος σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας>

Περιεχόμενα

  1. Πελάτης αφήνει ένα χαμηλό φιλοδώρημα για τον «σπουδαίο» διακομιστή επειδή τα πράγματα είναι «δύσκολα τώρα
  2. Είναι υποχρεωτικό το φιλοδώρημα;
  3. Νέοι κανονισμοί ανακύκλωσης
  4. Γιατί το φιλοδώρημα είναι σημαντικό
  5. Συμπέρασμα

Μάθετε γιατί ένας πελάτης άφησε χαμηλό φιλοδώρημα για έναν εξαιρετικό σερβιτόρο και προκάλεσε συζήτηση για το φιλοδώρημα στο TikTok.

Δείτε τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στο φιλοδώρημα και γιατί οι επιχειρήσεις θέτουν σε εφαρμογή νέους κανονισμούς για το φιλοδώρημα προκειμένου να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες τους. Κατανοήστε τη σημασία του φιλοδωρήματος για τους εργαζόμενους σε εστιατόρια και μπαρ, οι οποίοι βασίζονται στα φιλοδωρήματα ως κύρια πηγή εισοδήματος.

Πελάτης αφήνει ένα χαμηλό φιλοδώρημα για τον «σπουδαίο» διακομιστή επειδή τα πράγματα είναι «δύσκολα τώρα

Ένας πελάτης άφησε χαμηλό φιλοδώρημα για έναν σερβιτόρο που είχε προσφέρει καλή εξυπηρέτηση, προκαλώντας συζήτηση για την εθιμοτυπία του φιλοδωρήματος.

Σε ένα βίντεο στο TikTok, ο πελάτης έδειξε τον λογαριασμό με χαμηλό φιλοδώρημα παρά τον υψηλό συνολικό λογαριασμό. Το βίντεο που ανέβηκε τον Δεκέμβριο του 2021 έδειχνε ότι ο πελάτης είχε φάει στο Applebee’s και ενώ το προτεινόμενο φιλοδώρημα ήταν 12,14 με 13,49 δολάρια, άφησε μόνο 6,55 δολάρια με ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε: «Ήσασταν [υπέροχος].

Οι διακοπές είναι απλά δύσκολες αυτή τη στιγμή».

Είναι υποχρεωτικό το φιλοδώρημα;

Οι χρήστες του TikTok συζήτησαν για το αν το φιλοδώρημα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό, υποστηρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι μισθοί των σερβιτόρων είναι ομοσπονδιακό ζήτημα, το φιλοδώρημα εξακολουθεί να εκτιμάται μέχρι να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι οι άνθρωποι άρχισαν να δίνουν λιγότερα φιλοδωρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω του πληθωρισμού, με το ποσοστό φιλοδωρήματος για τα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης να πέφτει από 16,4% σε 15,9% το 2022.

Νέοι κανονισμοί ανακύκλωσης

Πολλές επιχειρήσεις θέσπισαν νέους κανονισμούς για το φιλοδώρημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να στηρίξουν τόσο τους εργαζόμενους στην εξυπηρέτηση όσο και τις επιχειρήσεις τους, με περισσότερα μέρη να παροτρύνουν τους πελάτες να αφήνουν φιλοδώρημα στις παραγγελίες to-go και στις παραγγελίες για φαγητό. Ο Dr. Jaime Peters, επίκουρος καθηγητής οικονομικών, πρότεινε να κατανοήσετε τους μισθούς των σερβιτόρων και να αφήσετε ένα φιλοδώρημα 15% έως 20% για να τους βοηθήσετε να κερδίσουν έναν μισθό που τους επιτρέπει να ζουν.

Γιατί το φιλοδώρημα είναι σημαντικό

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και μπαρ βασίζονται στα φιλοδωρήματα ως κύρια πηγή εισοδήματός τους, και τα φιλοδωρήματα συμβάλλουν στην ικανότητά τους να κερδίζουν ένα μισθό που να εξασφαλίζει τα προς το ζην, ο οποίος δεν είναι εγγυημένος από τους εργοδότες τους. Παρόλο που οι σερβιτόροι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη χρηματική ασφάλεια με τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, το να αφήνουν φιλοδώρημα εκτιμάται ιδιαίτερα.

Συμπέρασμα

Αν και το φιλοδώρημα είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, παραμένει ένα σημαντικό μέρος του κλάδου των υπηρεσιών, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η παροχή φιλοδωρήματος 15% έως 20% ενθαρρύνεται για να βοηθήσει τους σερβιτόρους να κερδίσουν έναν μισθό που εξασφαλίζει τα προς το ζην, και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών τους με κάθε τρόπο.

To top