‘Περιφρονώ την υιοθετημένη κόρη μου’ Οι σοκαριστικές αναρτήσεις της μητέρας

Οι αναρτήσεις μιας γυναίκας στο Facebook σχετικά με την υιοθετημένη κόρη της καλούνται στο TikTok. Διερευνώνται οι συναισθηματικές πολυπλοκότητες της υιοθεσίας.

‘Περιφρονώ την υιοθετημένη κόρη μου’ Οι σοκαριστικές αναρτήσεις της μητέρας>

Περιεχόμενα

  1. Γυναίκα λέει ότι «περιφρονεί» την «κακιά» κόρη που υιοθέτησε πριν από 12 χρόνια – «Νιώθω παγιδευμένη
  2. Οι αναρτήσεις της μητέρας στο Facebook
  3. Αντιδράσεις των σχολιαστών
  4. Κατάθλιψη μετά την υιοθεσία

Οι αναρτήσεις μιας γυναίκας στο Facebook σχετικά με το μίσος της προς την υιοθετημένη κόρη της έχουν προκαλέσει οργή στο TikTok.

Ενώ η υιοθεσία είναι μια περίπλοκη και συναισθηματική διαδικασία, η αφιλτράριστη προσέγγιση αυτής της μητέρας να εκφράσει τα συναισθήματά της μπορεί να αποτελέσει μάθημα για το τι δεν πρέπει να κάνει. Οι αναρτήσεις της ρίχνουν επίσης φως στην κατάθλιψη μετά την υιοθεσία, ένα συναίσθημα που συχνά παραβλέπεται αλλά το βιώνουν πολλοί νέοι θετοί γονείς.

Ενώ κάποιοι μπορεί να θεωρούν τη συμπεριφορά αυτής της γυναίκας ακραία, δεν απέχει πολύ από τα συναισθήματα που βιώνουν άλλοι που περνούν παρόμοιες δυσκολίες.

Γυναίκα λέει ότι «περιφρονεί» την «κακιά» κόρη που υιοθέτησε πριν από 12 χρόνια – «Νιώθω παγιδευμένη

Οι αναρτήσεις μιας μητέρας στο Facebook για το μίσος της υιοθετημένης κόρης της ήρθαν στο φως με ένα βίντεο στο TikTok.

Η υιοθεσία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συναισθημάτων τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά, και ενώ οι θετοί γονείς μπορεί να θεωρείται ότι είναι πανευτυχείς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Οι αναρτήσεις της μητέρας στο Facebook

Σε μια ανάρτηση του 2018, η μητέρα αποκάλυψε ότι «περιφρονεί» την υιοθετημένη κόρη της, η οποία υιοθετήθηκε από τη Ρωσία σε ηλικία 14 μηνών και τώρα είναι 13 ετών.

Κατηγόρησε την κόρη της για τα συναισθήματά της για την αντιδραστική διαταραχή προσκόλλησης (RAD). Η RAD είναι μια σπάνια πάθηση που μπορεί να αναπτυχθεί εάν οι ανάγκες ενός παιδιού για παρηγοριά, στοργή και φροντίδα δεν ικανοποιούνται και δεν σχηματίζει αγαπητικούς δεσμούς με τους άλλους.

Το να κατηγορεί το παιδί της για την ανάπτυξη της RAD είναι ακατάλληλο και ενδεικτικό ενός βαθύτερου προβλήματος. Η μητέρα περιγράφει ότι αισθάνεται παγιδευμένη και σε συνεχή επιφυλακή λόγω της ακατάλληλης συμπεριφοράς της κόρης της, όπως κλοπή, ψέματα, συσσώρευση φαγητού και σκουπιδιών, ανοργανωσιά, έλλειψη σεβασμού και θυμό.

Δύο χρόνια αργότερα, η μητέρα επέστρεψε στο Facebook και παραδέχτηκε ότι μισούσε την κόρη της ακόμη περισσότερο, ευχόμενη να είχε φύγει.

Προσπάθησε να αποφύγει τη λογοδοσία χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι η κόρη της δεν είναι βιολογικά δική της για να δικαιολογήσει τα συναισθήματά της. Σκέφτηκε ακόμη και να παραιτηθεί οικειοθελώς από την ανάδοχη φροντίδα της κόρης της, αλλά δεν είναι σαφές αν το ακολούθησε.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν η κόρη της αρνήθηκε να παραστεί στο μνημόσυνο του παππού της και ισχυρίστηκε ότι όλοι στην οικογένεια τη μισούσαν.

Αντιδράσεις των σχολιαστών

Οι χρήστες του TikTok εξέφρασαν σοκ και δυσπιστία για τη συμπεριφορά της μητέρας, με πολλούς να επισημαίνουν ότι η κακή ανατροφή της μπορεί να είναι η ρίζα των προβλημάτων.

Άλλοι επεσήμαναν ότι είναι εμφανές στα παιδιά όταν οι θετοί γονείς τους δεν τα συμπαθούν. Ενώ τα συναισθήματα της μητέρας μπορεί να φαίνονται ακραία, πολλοί θετοί γονείς βιώνουν κατάθλιψη μετά την υιοθεσία και μπορεί να αισθάνονται καταβεβλημένοι και ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιδιού τους.

Κατάθλιψη μετά την υιοθεσία

Η κατάθλιψη μετά την υιοθεσία είναι ένα κοινό αλλά συχνά παραγνωρισμένο συναίσθημα που βιώνουν οι θετοί γονείς.

Είναι το αποτέλεσμα μιας από τις προσδοκίες που έχουν οι θετοί γονείς να είναι «σούπερ-γονείς» και να αισθάνονται ότι δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιδιού τους. Η Dr. Karen J.

Foli, συγγραφέας του βιβλίου «The Post-Adoption Blues: Overcoming the Unforeseen Challenges of Adoption», επιβεβαιώνει ότι αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και ότι αρκετοί γονείς αισθάνονται σαν «τέρατα» όταν βιώνουν κατάθλιψη μετά την υιοθεσία.

Παρά τις προκλήσεις της υιοθεσίας, υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για τους θετούς γονείς που θα τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στη διαδικασία και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανατροφή των παιδιών, είτε πρόκειται για βιολογική είτε για υιοθεσία, μπορεί να είναι δύσκολη.

To top