Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης: Πρέπει να φύγω με το παιδί μου; Απόψεις από την ψυχολόγο Vicky Micheli

Αναζήτηση βοήθειας για ενδοοικογενειακή κακοποίηση: Πρέπει να φύγω με το παιδί μου; Δείτε τις απόψεις της ψυχολόγου Vicky Micheli σχετικά με την αντιμετώπιση της επιθετικότητας, της ζήλιας και της βίας σε μια σχέση.

Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης: Πρέπει να φύγω με το παιδί μου; Απόψεις από την ψυχολόγο Vicky Micheli>

Περιεχόμενα

  1. Κλιμακούμενη επιθετικότητα και συναισθηματική κακοποίηση
  2. Διαρκής λεκτική κακοποίηση και απειλές
  3. Συμβουλές ειδικών: Βοήθεια από επαγγελματία
  4. Θέτοντας πρώτα την ευημερία του παιδιού σας

Αναζήτηση συμβουλών για ενδοοικογενειακή κακοποίηση: Πρέπει να φύγω με το παιδί μου; Ανακαλύπτοντας μια σκοτεινή πλευρά μετά την εγκυμοσύνη, ο σύζυγός μου έγινε επιθετικός, σκίζοντας τα ρούχα μου και χτυπώντας με.

Τώρα, είμαι διχασμένη ανάμεσα στην προστασία του παιδιού μου και στη διαφυγή από αυτό το μαρτύριο. Διαβάστε τις απόψεις της ψυχολόγου Vicky Micheli σχετικά με τις επιπτώσεις της βίας και τη σημασία της αναζήτησης επαγγελματικής βοήθειας. Περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας.

Η συμπεριφορά του συζύγου μου έχει πάρει μια ανησυχητική τροπή. Έχει γίνει επιθετικός, ζηλιάρης και σωματικά βίαιος απέναντί μου. Βρίσκομαι τώρα αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση – θα πρέπει να πάρω το παιδί μας και να φύγω;.

Τα τελευταία 9 χρόνια, ο γάμος μας ήταν γεμάτος αγάπη και εγγύτητα. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν έμεινα έγκυος. Ήταν σαν να αναδύθηκε μέσα του ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Κλιμακούμενη επιθετικότητα και συναισθηματική κακοποίηση

Έγινε όλο και πιο επιθετικός, χρησιμοποιώντας συχνά πληγωτικές λέξεις για να επικρίνει τα πάντα σχετικά με εμένα και τις πράξεις μου. Τίποτα από όσα έκανα δεν φαινόταν πια σωστό.

Άρχισε να μην του αρέσει η μαγειρική μου, η εμφάνισή μου, ακόμα και ο τρόπος που συντηρούσα το σπίτι μας. Επέρριπτε ευθύνες στους φίλους μου, στους γονείς μου και σε οποιονδήποτε σχετιζόταν μαζί μου.

Ενώ η ρομαντική στοργή εξαφανίστηκε, εξέφραζε έντονη ζήλια και περιόριζε τις αλληλεπιδράσεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύοντάς μου να μιλάω με άντρες.

Η επιθετικότητά του κλιμακώθηκε σε σημείο να σκίζει τα ρούχα μου, να ελέγχει τη χρήση του μακιγιάζ μου και να μου απαγορεύει να συναναστρέφομαι με φίλες μετά τις 10 το βράδυ.

Όταν θύμωνε κατέστρεφε τα προσωπικά μου αντικείμενα και εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία για να με υποτιμήσει και να με ταπεινώσει.

Διαρκής λεκτική κακοποίηση και απειλές

Σχεδόν καθημερινά, μου τόνιζε ότι δεν θα έχανα ποτέ βάρος, δεν θα μάθαινα να οδηγώ ή δεν θα διατηρούσα την εργασία μου, επειδή, στα μάτια του, ήμουν ελαττωματικός. Με προσέβαλλε, με υποβάθμιζε και με αντιμετώπιζε ως υποδεέστερη στο ίδιο μας το σπίτι.

Οι εντολές του ήταν αδιάκοπες, απαιτώντας άμεση υπακοή. Με απειλούσε ότι θα μου κάνει κακό αν ανέφερα ποτέ το διαζύγιο, και κατέφυγε ακόμη και σε σωματική βία, ακόμη και μπροστά σε άλλους. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν.

Σκέφτομαι να φύγω: Το δίλημμα.

Τώρα βρίσκομαι σε αδιέξοδο, χωρίς να ξέρω τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω.

Θα πρέπει να το υπομείνω αυτό για χάρη του παιδιού μας, φοβούμενη τις πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις του χωρισμού; Ή θα πρέπει να συγκεντρώσω τη δύναμη να φύγω, αναζητώντας μια νέα αρχή και μια ζωή χωρίς φόβο και αναταραχή;.

Συμβουλές ειδικών: Βοήθεια από επαγγελματία

Απαντήθηκε από την ψυχολόγο Vicky Micheli.

Αγαπητέ φίλε,.

Η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε είναι άκρως ανησυχητική.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτή η πλατφόρμα, Singleparent, προορίζεται για άτομα που εκφράζουν τις ανησυχίες τους και αναζητούν υποστήριξη, όχι για να παρέχουν άμεσες συμβουλές. Θα ήταν και ανήθικο και ανεύθυνο να προσφέρουμε συγκεκριμένες οδηγίες σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν βία.

Στην περίπτωσή σας, σας συνιστώ να ζητήσετε τη συνδρομή ειδικευμένου δικηγόρου και ψυχολόγου. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε στόχους και να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία απεμπλοκής από αυτή την καταχρηστική σχέση.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι που διαφαίνεται στην περιγραφή της ζωής σας με τον σύζυγό σας.

Συχνά αναφέρεστε σε αυτήν σε παρελθοντικό χρόνο, υπονοώντας ότι μπορεί να έχει τελειώσει, παρά τις συνεχιζόμενες οδυνηρές εμπειρίες που υπομένετε.

Θέτοντας πρώτα την ευημερία του παιδιού σας

Τελικά, είναι ζωτικής σημασίας να δώσετε προτεραιότητα στην ευημερία του παιδιού σας. Ενώ οι μεταβάσεις μπορεί να είναι δύσκολες, η διατήρηση ενός υγιούς και ισορροπημένου περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντική.

Οι καλοί γονείς παραμένουν καλοί γονείς, ακόμη και σε περιόδους αλλαγών.

Είναι φυσικό οι θετικοί γονεϊκοί ρόλοι να διαταράσσονται κατά τη διάρκεια μιας μετάβασης, καθώς αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη και ο φόβος παίρνουν το φόρο τους. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να θεραπευτεί και να ανακάμψει.

Σας εύχομαι καλή τύχη,.

To top