Μπριόκες νηστείας με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού Συνταγή

Μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα νηστίσιμα τσουρέκια από τον πατέρα Αθανάσιο από το Άγιο Όρος χρησιμοποιώντας αυτή τη συνταγή βήμα προς βήμα με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.

Μπριόκες νηστείας με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού Συνταγή>

Περιεχόμενα

  1. Συνταγή για νηστίσιμα τσουρέκια από τον πατέρα Αθανάσιο από το Άγιο Όρος
  2. : Συστατικά
  3. : Συστατικά ζύμης
  4. : Προετοιμασία

Μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα νηστίσιμα τσουρέκια από τον πατέρα Αθανάσιο από το Άγιο Όρος με αυτή τη συνταγή βήμα προς βήμα.

Το τσουρέκι, ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και απολαμβάνεται όλο το χρόνο σε διάφορες εκδοχές. Ακολουθήστε και φτιάξτε το δικό σας με αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και άλλα απλά υλικά.

Συνταγή για νηστίσιμα τσουρέκια από τον πατέρα Αθανάσιο από το Άγιο Όρος

Ως σημαντικό στοιχείο της ελληνικής παράδοσης, το τσουρέκι έχει μοναδική σημασία για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα.

Συμβολίζει την ανάσταση του Χριστού, καθώς το αλεύρι ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί, ενώ το ζύμωμα σε σχήμα πλεξίδας συμβολίζει την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων. Σήμερα, το τσουρέκι καταναλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με διάφορες εκδοχές που διατίθενται σκέτες ή με διαφορετικές γεμίσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια συνταγή νηστείας του πατέρα Αθανάσιου από το Άγιο Όρος.

: Συστατικά

  • 5 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά ή 3 φακελάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

: Συστατικά ζύμης

  • 1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού από το χυμό της φλούδας πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού mahlapi
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • περίπου 1. 250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

: Προετοιμασία

  • Πρώτον, στύψτε τα πορτοκάλια για να πάρετε το χυμό, ο οποίος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κατεψυγμένος.
  • Σε ένα δοχείο με καπάκι, διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά για να γίνει μια πάστα και σκεπάστε το δοχείο. Αφήστε το προζύμι να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη για να διαλυθούν. Προσθέστε το προζύμι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
  • Βάλτε τη ζύμη σε ένα δοχείο με καπάκι. Καλύψτε την και αφήστε την να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ½ ώρα (μπορείτε να βάλετε το δοχείο με τη ζύμη στο φούρνο μικροκυμάτων και να κλείσετε την πόρτα χωρίς να τον ανοίξετε).
  • Σχηματίστε τα τσουρέκια στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετήστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  • Αφήστε τα τσουρέκια στα ταψιά να φουσκώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Αυτή η συνταγή είναι από τη σελίδα «Αγαπημένες Συνταγές» του Αργυρού Πορπατονέλη.

To top