Περιεχόμενα
Απολαύστε ένα θρεπτικό και υγιεινό κέικ της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς αυγά και βούτυρο, που είναι ιδανικό για νηστεία και vegan δίαιτες. Φτιαγμένο σε χρόνο μηδέν χωρίς μίξερ, αυτό το αφράτο κέικ σοκολάτας είναι απλά υπέροχο!.
Το κέικ της Μεγάλης Εβδομάδας: Ένα θρεπτικό και υγιεινό επιδόρπιο χωρίς αυγά και βούτυρο
Το κέικ της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για όσους αναζητούν μια υγιεινή και θρεπτική λιχουδιά που είναι επίσης φιλική προς τους χορτοφάγους. Αυτό το αφράτο κέικ σοκολάτας φτιάχνεται εύκολα και δεν απαιτεί μίξερ.
Είναι επίσης ιδανικό για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν μια vegan διατροφή.
Συστατικά
- 450 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 g κακάο σε σκόνη
- 250 g κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
- 80 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα του κέικ
- 300 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανιλλίνης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
- Για την επικάλυψη:
- 200 g κουβερτούρα σοκολάτας 75% λιπαρά
- 105 g γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
- 75% τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, τη σόδα και το ηλιέλαιο. Ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη για να ενωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώστε τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ 22 εκατοστών με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και ρίξτε μέσα το μείγμα κέικ σοκολάτας.
- Ψήστε το κέικ σοκολάτας για 50 λεπτά και δοκιμάστε το με ένα ξυλάκι για να δείτε αν έχει ψηθεί. Αν είναι υγρό, αφήστε το λίγο περισσότερο.
- Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να ξεκουραστεί στον πάγκο εργασίας για 20 λεπτά και ξεφορμάρετε σε μια μεταλλική σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Κόψτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο μπολ.
- Στη συνέχεια, ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το γάλα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Αφήστε 2 λεπτά για να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, περιχύστε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίστε με τρούφες.
- Τοποθετήστε το κέικ σε μια στρογγυλή πιατέλα, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο. Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση και θα σας αρέσει πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε. Δοκιμάστε το σήμερα!.