Περιεχόμενα
Δείτε τη συγκινητική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία «Αγκαλιά που σώζει» των πρόωρων διδύμων Currie και Brielle Jackson, που έσωσαν ο ένας τη ζωή του άλλου με μια τρυφερή αγκαλιά στη θερμοκοιτίδα τους.
Αυτό το σημαντικό γεγονός άλλαξε το ιατρικό πρωτόκολλο στα μαιευτήρια, ανοίγοντας το δρόμο για πρωτοποριακές μελέτες σχετικά με τα οφέλη της αγκαλιάς των πρόωρων διδύμων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτή την απίστευτη ιστορία και τη θεραπευτική δύναμη των αγκαλιών.
Τα πρόωρα δίδυμα Currie και Brielle Jackson γεννήθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 1995, δώδεκα εβδομάδες πρόωρα. Η συνήθης πρακτική στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή ήταν να τοποθετούνται τα πρόωρα δίδυμα σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.
Αυτό ακριβώς συνέβη με αυτές τις μικρές αδελφές. Η υγεία και το βάρος της Curie εξελίσσονταν καλά, αλλά η μικρότερη Brielle αντιμετώπιζε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, είχε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και δεν έπαιρνε αρκετό βάρος.
Το απεγνωσμένο μέτρο σώζει τη ζωή της Brielle
Στις 12 Νοεμβρίου, η Brielle βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Τα μικροσκοπικά, κουκλίστικα χέρια και πόδια της ήταν θολά καθώς προσπαθούσε να πάρει ανάσα. Ο καρδιακός της παλμός επιβραδύνθηκε.
Οι γονείς της προσπαθούσαν να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο.
Μια νοσοκόμα, η Gail Kasparian, έχοντας εξαντλήσει όλες τις συμβατικές λύσεις, πήρε ένα απελπισμένο μέτρο που δεν προβλεπόταν από το αμερικανικό πρωτόκολλο της εποχής: με τη συγκατάθεση των γονέων, τοποθέτησε τα δίδυμα στην ίδια θερμοκοιτίδα.
Η Κιουρί, σε μια προστατευτική χειρονομία, σαν να θυμόταν τη συνύπαρξή τους στη μήτρα, άπλωσε το χέρι της και αγκάλιασε την αδελφή της. Οι καρδιακοί παλμοί της Brielle άρχισαν να σταθεροποιούνται, η θερμοκρασία του σώματός της επανήλθε στο φυσιολογικό. Σύντομα τα δίδυμα πήραν εξιτήριο.
Πέντε χρόνια αργότερα, οι γονείς τους είπαν ότι δεν είχαν σταματήσει να κοιμούνται η μία στην αγκαλιά της άλλης.
Η θεραπευτική δύναμη των αγκαλιών
Η φωτογραφία των αγκαλιασμένων διδύμων στη θερμοκοιτίδα ονομάστηκε εύστοχα «Η διάσωση της αγκαλιάς», δημοσιεύτηκε σε κορυφαία περιοδικά της εποχής και οδήγησε σε μια σειρά πρωτοποριακών μελετών για τα πρόωρα δίδυμα.
Η ερευνήτρια Mary Wallen διαπίστωσε ότι μεταξύ των πλεονεκτημάτων της αγκαλιάς των πρόωρων διδύμων ήταν ο μειωμένος κίνδυνος άπνοιας, τα αυξημένα επίπεδα οξυγόνου, το αυξημένο σωματικό βάρος, η καλύτερη σίτιση, η καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους, η μειωμένη νευρικότητα, ο μικρότερος χρόνος νοσηλείας και οι λιγότερες πιθανότητες επανεισαγωγής στο νοσοκομείο. Για όλους, μια αγκαλιά έχει απίστευτη θεραπευτική δύναμη, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης της αγάπης, με αμέτρητα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία.