Περιεχόμενα
Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία του πώς ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγου δολοφόνησε τη γυναίκα του το 1965.
Μάθετε για τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία και τα επακόλουθα του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της δίκης του δολοφόνου και της τελικής αποφυλάκισης του από τη φυλακή. Αυτή η τραγική οικογενειακή ιστορία μπορεί να ρίξει φως στα ανησυχητικά πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τη Ρούλα Πισπιρίγου και τον θάνατο των δικών της παιδιών.
Ρούλα δολοφονεί τη γυναίκα του: Ιστορία της βίας στην οικογένεια Πισπιρίγου
Η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από το σοκαριστικό έγκλημα που διέπραξε η Ρούλα Πισπιρίγου, η οποία κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας από κεταμίνη.
Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη τραγωδία στην οικογένεια Πισπιρίγου. Πριν από 67 χρόνια, ο παππούς της Ρούλας σκότωσε τη γιαγιά της στην Πάτρα. Ο Παναγιώτης Πισπιρίγος, 20 ετών τότε, δολοφόνησε την 18χρονη σύζυγό του, Σωτηρία, επειδή εκείνη ζήτησε διαζύγιο και πίστευε ότι είχε και άλλες ερωμένες.
Ο Παναγιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε 15 χρόνια αργότερα λόγω καλής συμπεριφοράς.
Ο γάμος και το διαζύγιο του Παναγιώτη και της Σωτηρίας
Ο Παναγιώτης γνώρισε τη Σωτηρία Πεφάνη όταν εκείνη ήταν 15 ετών και εκείνος 18. Το 1962 συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκου και οδηγήθηκε στις φυλακές της Πάτρας. Για να αποφύγει την καταδίκη, παντρεύτηκε τη Σωτηρία, παρά την αντίθεση των γονιών της.
Σύντομα απέκτησαν ένα παιδί, τον Ανδρέα, πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγου. Ο έγγαμος βίος τους ήταν δυστυχισμένος και η Σωτηρία ζήτησε διαζύγιο, το οποίο και δόθηκε, αλλά η επιμέλεια του παιδιού πήγε στον Παναγιώτη.
Στις 21 Ιουλίου 1965, ο Παναγιώτης συνάντησε τη Σωτηρία και τη δολοφόνησε σε μια απομονωμένη τοποθεσία στις εγκαταστάσεις του Ρέστη στο Ρίο.
Η δολοφονία της Σωτηρίας Πεφάνη
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Παναγιώτης ζήτησε από τη Σωτηρία να αφήσει τον εραστή της και να επιστρέψει στο σπίτι τους.
Σε μια στιγμή τρέλας, την έριξε κάτω, την έπιασε σφιχτά από το λαιμό, της έσφιξε τη μύτη και το στόμα, ενώ καθόταν στο στήθος της. Εκείνη στριφογύριζε το σώμα της, προσπαθώντας να ξεφύγει, αλλά εκείνος ήταν πιο δυνατός. Σύντομα το σώμα της παρέλυσε, η αναπνοή της σταμάτησε και ήταν νεκρή. Μετάνιωσε για ό,τι είχε κάνει, την έσυρε στις καλαμιές και την εγκατέλειψε μέσα στη νύχτα.
Την επόμενη μέρα παραδόθηκε στην αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι είχε σεξουαλική επαφή με το θύμα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την ιατροδικαστική εξέταση.
Η δίκη του Παναγιώτη Πισπιρίγου
Ο Παναγιώτης Πισπιρίγος σώθηκε από το λιντσάρισμα από το κοινό και τους συγγενείς του θύματος μόνο με τη βοήθεια της αστυνομίας. Όταν προσήχθη στον εισαγγελέα, φαινόταν να μην ανταποκρίνεται, απαθής σε σημείο που να μην έχει τις αισθήσεις του.
Στο κέντρο κράτησης, δεν είχε καμία μεταμέλεια για το κακούργημά του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε 15 χρόνια αργότερα, το 1980, λόγω καλής συμπεριφοράς.
Συμπέρασμα
Η ιστορία του παππού της Ρούλας Πισπιρίγκου και η δολοφονία της γιαγιάς της από αυτόν είναι μια υπενθύμιση της ιστορίας της βίας στην οικογένειά της.
Η αποτρόπαια πράξη του Παναγιώτη Πισπιρίγου αποτελεί ένα τραγικό κεφάλαιο στο παρελθόν της οικογένειας Πισπιρίγου και η δολοφονία που διέπραξε η Ρούλα Πισπιρίγου είναι μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.