Περιεχόμενα
Τραγικό: Το 7χρονο αγόρι Cameron Wahid πέθανε αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα σε ένα εστιατόριο στο Αμάλφι της Ιταλίας το 2015, υποφέροντας από σοβαρό αναφυλακτικό σοκ λόγω της αλλεργίας του στα γαλακτοκομικά.
Η τραγωδία χτυπά: Αγόρι 7 ετών πεθαίνει από αλλεργική αντίδραση σε ζυμαρικά.
Κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Αμάλφι της Ιταλίας, ένα νεαρό αγόρι από τη Βρετανία έχασε τη ζωή του αφού κατανάλωσε ένα πιάτο ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα σε τοπικό εστιατόριο.
Ο Cameron Wahid, μόλις 7 ετών, υπέστη σοβαρό αναφυλακτικό σοκ λόγω της αλλεργίας του στα γαλακτοκομικά. Το προσωπικό του εστιατορίου είχε ενημερωθεί για τις αλλεργίες του παιδιού, αλλά δεν κατάλαβε το αίτημα των γονέων για γεύμα χωρίς γαλακτοκομικά, σερβίροντάς του τελικά ζυμαρικά που περιείχαν γαλακτοκομικά.
Λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση των ζυμαρικών, ο Κάμερον κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του Έινταν, ενώ επιβιβάστηκαν στο τουριστικό λεωφορείο για να επιστρέψουν στο δωμάτιό τους.
Παρά τη χορήγηση ένεσης αδρεναλίνης από τη μητέρα του, το παιδί εξέπνευσε με τραγικό τρόπο τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Νάπολης.
Νομικές διαδικασίες και επιδικασθείσες αποζημιώσεις
Οι γονείς του Κάμερον κινήθηκαν νομικά εναντίον του εστιατορίου και του προσωπικού του και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ.
Η σερβιτόρα που σέρβιρε το πιάτο κατηγορήθηκε επίσης για ανθρωποκτονία, λαμβάνοντας ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.
Μια τραγική υπενθύμιση των κινδύνων των τροφικών αλλεργιών
Η καταστροφική απώλεια του γιου τους ώθησε τους γονείς του Κάμερον να παροτρύνουν και άλλες οικογένειες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις τροφικές αλλεργίες.
Αν και μπορούν να προληφθούν, οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να αποβούν θανατηφόρες και είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ξεκάθαρα με το προσωπικό του εστιατορίου όταν γευματίζετε έξω.