Δείτε την αύξηση των τιμών της σοκολάτας λόγω του αυξημένου κόστους του κακάο και της ζάχαρης.
Με τις τιμές του κακάο να έχουν αυξηθεί κατά 14% τον τελευταίο χρόνο και τα αποθέματα κακάο να μειώνονται, οι παρατηρητές της αγοράς προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των τιμών. Παράγοντες όπως το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο και η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών συμβάλλουν στην τάση αυτή. Η μαύρη σοκολάτα, η οποία περιέχει υψηλότερα στερεά κακάο, επηρεάζεται ιδιαίτερα.
Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη του Consumer Reports αποκαλύπτει την παρουσία επιβλαβών χημικών ουσιών, όπως ο μόλυβδος και το κάδμιο, σε ορισμένες μαύρες σοκολάτες, εγείροντας ανησυχίες για την υγεία. Μείνετε ενημερωμένοι και εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέγετε ποικιλίες μαύρης σοκολάτας.