Περιεχόμενα
Αγωνίζομαι στο γάμο μου: Να μείνω ή να φύγω; Συμβουλές από την οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια κ. Κατωπόδη Βασιλική Έχοντας μια σύζυγο που κοιμάται με τα παιδιά και αρνείται την οικειότητα σας έχει αφήσει να αναρωτιέστε αν πρέπει να κάνετε υπομονή ή να επιδιώξετε τον χωρισμό. Η ανατροφή ενός παιδιού με ασθένεια προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο πολυπλοκότητας. Ενώ μοιράζεστε το κρεβάτι με τη μικρή, έχετε νιώσει παραμελημένη.
Η επικοινωνία και η συμβουλευτική μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να βρείτε μια πορεία προς τα εμπρός. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε καθοδήγηση από ειδικούς για να προωθήσετε τον ανοιχτό διάλογο και να αξιολογήσετε τις επιθυμίες σας μέσα στη σχέση. Προετοιμαστείτε για πιθανά αποτελέσματα, αλλά θυμηθείτε να παραμείνετε δυνατοί.
Επικοινωνήστε με την Κατωπόδη Βασιλική, ψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, για υποστήριξη. Τηλ: 6977-437027.
Να μείνω ή να φύγω; Αγωνίζομαι στο γάμο μου
Για χρόνια, η γυναίκα μου επέλεγε να κοιμάται με τα παιδιά μας, χωρίς να αφήνει περιθώρια για οικειότητα μεταξύ μας. Είμαι διχασμένος ανάμεσα στην υπομονή και τη σκέψη να φύγω.
Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 9 χρόνια και έχουμε δύο παιδιά, ένα 8χρονο κορίτσι και ένα 2χρονο αγόρι με χρόνια πάθηση. Το κρεβάτι μας έχει γίνει χώρος για εκείνη και τον μικρό, ενώ εγώ βρίσκομαι στο παιδικό δωμάτιο. Παρά τις προσπάθειές μου, εκείνη αρνείται να αλλάξει αυτή τη ρύθμιση.
Σπάνια περνάμε στιγμές μόνοι μας και προσπαθώ να κάνω υπομονή, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αλλά τώρα, ακόμη και με τη νέα προσθήκη, κοιμούνται όλοι μαζί, αφήνοντάς με στο περιθώριο.
Αμέτρητες νύχτες, την έχω παρακαλέσει να έρθει μαζί μου, αλλά παραμένει αδιάφορη ή έρχεται αφού έχω ήδη παραιτηθεί. Άλλαξε ακόμη και δουλειά για να είναι πιο κοντά στη φίλη μας, αδιαφορώντας για τις ανησυχίες μου.
Για να περιπλέξει τα πράγματα, έφερε τους γονείς της από το χωριό για να βοηθήσουν με τα παιδιά, προσθέτοντας περισσότερη πίεση σε μένα. Εκμυστηρεύτηκα στον αδελφό μου μέσω μηνυμάτων και ανακάλυψε την απογοήτευσή μου.
Αυτό οδήγησε σε έντονες διαφωνίες, όπου εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της και ισχυριζόταν ότι ήταν από αγάπη.
Αναζήτησε θεραπεία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, για να επιστρέψει με τα ίδια παράπονα. Ο θεραπευτής πρότεινε να συνεχίσουμε τη σχέση μας αλλά με αλλαγές. Είμαι διχασμένος ανάμεσα στο να φύγω ή να περιμένω να ξεπεράσει αυτά τα θέματα.
Ενώ υπάρχουν περισσότερα στην κατάστασή μας, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έπρεπε να είχα φύγει εδώ και πολύ καιρό.
Συμβουλές από την Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, κυρία Κατωπόδη Βασιλική
Αγαπητέ αναγνώστη,.
Καταλαβαίνω το άγχος που αντιμετωπίζετε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η ανατροφή ενός παιδιού με ασθένεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική της οικογένειας και να απαιτήσει τεράστια προσπάθεια και ενότητα.
Δεν είναι εύκολο για τα ζευγάρια όταν ο ένας γονέας κοιμάται συστηματικά με τα παιδιά, καθώς μειώνεται η στενή σχέση μεταξύ των συντρόφων με την πάροδο του χρόνου.
Αναφέρατε ότι η σύζυγός σας αναζήτησε θεραπεία και τίθεται το ερώτημα γιατί δεν έχετε πάει μαζί της για συμβουλευτική ζεύγους.
Η συνεργασία με έναν θεραπευτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε αυτή την κατάσταση και να διερευνήσετε τρόπους διαχείρισης της τρέχουσας δυναμικής.
Η απόφαση για το αν θα μείνετε ή θα φύγετε είναι μια βαθιά προσωπική επιλογή που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογήσετε τα κίνητρα και τις επιθυμίες σας μέσα στη σχέση.
Η αναζήτηση καθοδήγησης από έναν ειδικό σε θέματα σχέσεων μπορεί να προωθήσει την ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντάς σας να συζητήσετε τα θέλω σας και να εργαστείτε προς την κατεύθυνση μιας πιο υγιούς σύνδεσης με τον σύντροφό σας.
Εάν, τελικά, οι ανάγκες της σχέσης σας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, μπορεί να είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο χωρισμού ή διαζυγίου. Σας εύχομαι δύναμη και επιμονή στο ταξίδι σας.