Εφαρμόστε τώρα: Νέα προθεσμία για τα πλαίσια και την επιδότηση Smarthome

Κάντε αίτηση τώρα για τη νέα προθεσμία για τα πλαίσια και το smarthome με επιδοτήσεις. Το Υπουργείο Ενέργειας παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων. Μάθετε για την επιλεξιμότητα και πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Εφαρμόστε τώρα: Νέα προθεσμία για τα πλαίσια και την επιδότηση Smarthome>

Περιεχόμενα

 1. Ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης: Πού μπορείτε να κάνετε αίτηση
 2. : Save-It-Autonomy
 3. Save-It: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας
 4. Προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα
 5. Αποταμίευση και ανακαίνιση για τους νέους: Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας
 6. ExoEconomy – Ανακαινίστε για τη νεολαία
 7. Εξοικονομία 2023
 8. Ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης: νέα προθεσμία για τα κουφώματα και το smarthome με επιδότηση – Πού να κάνετε αίτηση –
 9. Συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ είναι ο προϋπολογισμός για όλα τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που δίνουν κρατικές επιδοτήσεις.
 10. Συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας, με έκτακτη ανακοίνωση του υπηρεσιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις αιτήσεις των δικαιούχων, ενώ οι εφικτές παρεμβάσεις παραμένουν οι ίδιες.
 11. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί μέρος των εμβληματικών δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.
 12. Σώστε την αυτονομία: Προϋποθέσεις για την ένταξη
 13. Στόχος του «ExoEconomy 2023» είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τρεις τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί, ώστε να εξασφαλιστεί εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 30%.
 14. Save-It: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι
 15. Προϋποθέσεις για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα
 16. Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας: Το πρόγραμμα «Save and Renovate for Young People
 17. Στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 15.000 αιτήσεις.
 18. : Το «ExoEconomy – Renovate for Youth» χωρίζεται σε δύο υποενότητες

Ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης: Πού μπορείτε να κάνετε αίτηση

Κάντε τώρα αίτηση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Το Υπουργείο Ενέργειας χορήγησε παράταση σχεδόν ενός μήνα.

Ενημερωθείτε για τα κριτήρια επιλεξιμότητας και πού μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας.

Συνολικός προϋπολογισμός 1 δισεκατομμυρίου ευρώ διατίθεται για τα προγράμματα κρατικής επιδότησης που στοχεύουν σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε διάφορους δικαιούχους και προσφέρουν διαφορετικές επιλογές με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας έλαβε πρόσφατα έκτακτη ανακοίνωση από το υπηρεσιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους επιλέξιμους δικαιούχους παρατάθηκε έως τις 15 Ιουλίου, ενώ οι διαθέσιμες παρεμβάσεις παραμένουν αμετάβλητες.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή από τις 12 Ιουνίου 2023 και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μέσω του gov.gr.

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση και να μεταφερθείτε αυτόματα στη σελίδα του προγράμματος «ExoEconomy 2023».

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο εμβληματικών δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 60 εκατ.

ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

: Save-It-Autonomy

Οικονομία-Αυτονομία: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι.

Οικονομία-Αυτονομία για τους νέους: Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας.

Οικονομία 2023.

Οικονομία-Αυτονομία: Προϋποθέσεις για την ένταξη.

Ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» είναι να εξασφαλίσει την υποχρεωτική αναβάθμιση τουλάχιστον τριών ενεργειακών κατηγοριών για κάθε συμμετέχον νοικοκυριό, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας που θα ξεπερνά το 30%.

Για να εξεταστούν για ένταξη στο πρόγραμμα, τα σπίτια πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

 • Να είναι νομίμως εγκατεστημένες και να χαρακτηρίζονται ως υφιστάμενες κατοικίες.
 • Να χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία.
 • Κατέχουν ένα πρώτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) κατηγορίας Γ ή χαμηλότερης, χωρίς να είναι καταδικασμένα ή ακατάλληλα για κατοίκηση.
 • Να μην είναι επιλέξιμη για βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως η Airbnb.

Όταν μια αίτηση κριθεί «κατ’ αρχήν επιλέξιμη», οι αιτούντες πρέπει στη συνέχεια να αποκτήσουν και να υποβάλουν στο πρόγραμμα την Ηλεκτρονική Κάρτα Ταυτοποίησης Κτιρίου.

Save-It: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις για βελτιώσεις εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνουν.

 • Αντικατάσταση παραθύρων και θυρών.
 • Εγκατάσταση ή αναβάθμιση της θερμομόνωσης.
 • Αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.
 • Εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, όπως θέρμανση, ψύξη, κλιματισμός, εξαερισμός και έξυπνος έλεγχος.
 • Εφαρμογή άλλων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, όπως τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού για τη διαχείριση του ηλεκτρικού φορτίου, τον έλεγχο θέρμανσης/ψύξης και την απομακρυσμένη παρακολούθηση.

Προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα που κατέχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα, επικαρπία ή ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ αποκλείονται από την υποβολή αίτησης οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εγγείων Βελτιώσεων – Ανακαινίζω για τη Νεολαία».

Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση.

Κατοικίες με ενεργές αιτήσεις σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ – Αυτόνομα», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για τη Νεολαία», δεν είναι επιλέξιμες για το παρόν πρόγραμμα.

Αποταμίευση και ανακαίνιση για τους νέους: Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας

Το πρόγραμμα «Σπίτι για Νέους – Ανακαινίζω», το οποίο παραμένει ανοιχτό έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη λάβει 6.000 αιτήσεις.

Προσφέρει στους νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών την ευκαιρία να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση και να ανακαινίσουν τα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο υποενότητες.

 • Το τμήμα «Εξοικονόμηση» με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, παρέχοντας επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά αίτηση 22.500 ευρώ.
 • Το τμήμα «Ανακαινίστε» με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, προσφέροντας επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά αίτηση 10.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του ExoEconomy, 40 εκατ.

ευρώ διατίθενται αποκλειστικά για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών, με έμφαση σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αντικατάσταση παραθύρων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης και ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού. Το πρόγραμμα καλύπτει μεταξύ 45% και 90% των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό διατίθεται μέσω άτοκων δανείων.

Η ενότητα Ανακαίνιση περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως αναδιαμόρφωση μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και επισκευή ηλεκτρικών συστημάτων, υδραυλικών εγκαταστάσεων και δαπέδων.

Καλύπτει έως και το 30% των επιλέξιμων δαπανών ανακαίνισης (έως 3.000 ευρώ), ενώ το υπόλοιπο ποσό είναι προσβάσιμο μέσω χαμηλότοκου δανείου έως 7.000 ευρώ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, έχει λάβει μέχρι στιγμής 15.000 αιτήσεις. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν σύμβαση σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ για φωτοβολταϊκό σταθμό που δεν έχει ακόμη συνδεθεί.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 238 εκατ. ευρώ.

ExoEconomy – Ανακαινίστε για τη νεολαία

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο υποενότητες.

 • «ExoEconomy» με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 40 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Επικεντρώνεται σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αντικατάσταση παραθύρων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης και ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού και τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού.
 • «Ανακαίνιση» με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, που καλύπτει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως αναδιαμόρφωση μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και επισκευή ηλεκτρικών, υδραυλικών συστημάτων και δαπέδων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 1984 και 31ης Δεκεμβρίου 2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για το «Ex Economo» και έως 20.000 ευρώ για το «Renovate».

Για την επιλεξιμότητα στο τμήμα «Renovate», οι δικαιούχοι πρέπει να είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου ή να έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας.

Απαιτείται ελάχιστο εμπράγματο δικαίωμα 50% της πλήρους κυριότητας/χρησικτησίας, εξαιρουμένης της κλασματικής ιδιοκτησίας.

Δεν είναι επιλέξιμες οι κατοικίες με ενεργές αιτήσεις σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.

Εξοικονομία 2023

Το πρόγραμμα «ExoEconomy 2023», που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ήδη λάβει 10.000 αιτήσεις και θα παραμείνει ανοικτό έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να επιτευχθεί υποχρεωτική αναβάθμιση τουλάχιστον τριών ενεργειακών κατηγοριών για κάθε επιλεγμένη κατοικία, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 30%. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης: νέα προθεσμία για τα κουφώματα και το smarthome με επιδότηση – Πού να κάνετε αίτηση –

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων – κάντε αίτηση τώρα: Πήρε παράταση για σχεδόν ένα μήνα. Η νέα προθεσμία που δόθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας, πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.

Συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ είναι ο προϋπολογισμός για όλα τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που δίνουν κρατικές επιδοτήσεις.

Οι δικαιούχοι ποικίλλουν και υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με το τι θέλετε να αλλάξετε στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας, με έκτακτη ανακοίνωση του υπηρεσιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις αιτήσεις των δικαιούχων, ενώ οι εφικτές παρεμβάσεις παραμένουν οι ίδιες.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί μέρος των εμβληματικών δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Σώστε την αυτονομία: Προϋποθέσεις για την ένταξη

Οικονομία-Autonomo: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι.

Οικονομία-Ανακαίνιση για τους νέους: Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας.

Οικονομία 2023.

Οικονομία-Αυτονομία: Προϋποθέσεις ένταξης.

Στόχος του «ExoEconomy 2023» είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τρεις τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί, ώστε να εξασφαλιστεί εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 30%.

Οι κατοικίες που επιλέγονται για ένταξη στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

 • Να υπάρχει νόμιμα.
 • Πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένες.
 • Πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
 • Πρέπει να κατατάσσονται σύμφωνα με το πρώτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία μικρότερη ή ίση με την κατηγορία Γ. Δεν πρέπει να έχουν καταδικαστεί ή κηρυχθεί ακατάλληλα για κατοίκηση.
 • Να μην είναι επιλέξιμη η χρήση βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb).

Μόλις η αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα κριθεί «κατ’ αρχήν επιλέξιμη», απαιτείται στη συνέχεια η έκδοση και υποβολή στο Πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Κάρτας Αναγνώρισης Κτιρίου.

Save-It: Τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι

Οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες είναι οι ακόλουθες.

 • Αντικατάσταση παραθύρων και θυρών.
 • Εγκατάσταση/αναβάθμιση της θερμομόνωσης.
 • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης.
 • Εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης (π.χ. θέρμανση, θέρμανση, ψύξη, κλιματισμός, θέρμανση, εξαερισμός, θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός).
 • Άλλες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου σπιτιού, έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικού φορτίου, έξυπνα συστήματα ελέγχου θέρμανσης/ψύξης, έξυπνα συστήματα τηλεχειρισμού και παρακολούθησης).

Προϋποθέσεις για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Βελτίωση κατοικίας – ανακαίνιση για τη νεολαία» δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Μόνο μία αίτηση μπορεί να υποβληθεί για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο.

Κατοικία με ενεργή αίτηση σε οποιοδήποτε από τα Προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης, «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ – Αυτόνομα», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για τη Νεολαία» δεν δικαιούται να υποβάλει αίτηση στο παρόν Πρόγραμμα.

Κουφώματα, τέντες και δάπεδα με όριο ηλικίας: Το πρόγραμμα «Save and Renovate for Young People

Στο πρόγραμμα «Home for Young People» «Home for Young People – Renovate», η πλατφόρμα του οποίου θα παραμείνει επίσης ανοικτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 6 000 αιτήσεις.

Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών για την αναβάθμιση της ενεργειακής τους απόδοσης και την ανακαίνιση του σπιτιού τους. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο υποενότητες.

 • «Save», με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά αίτηση 22.500 ευρώ.
 • «Renovate», με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά αίτηση 10.000 ευρώ.

Στο ExoEconomy, 40 εκατ. ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά και αφορούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αντικατάσταση παραθύρων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης και ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού και smarthome.

Το πρόγραμμα καλύπτει μεταξύ 45% και 90% του ποσού των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με άτοκο δάνειο.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης όπως ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και δαπέδων.

Το πρόγραμμα καλύπτει έως το 30% του ποσού των επιλέξιμων εργασιών ανακαίνισης (δηλαδή έως 3.000 ευρώ), ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 15.000 αιτήσεις.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο αιτών να έχει ήδη συνάψει Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ο φωτοβολταϊκός σταθμός να μην έχει συνδεθεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 238 εκατομμύρια ευρώ.

: Το «ExoEconomy – Renovate for Youth» χωρίζεται σε δύο υποενότητες

 • «ExoEconomy», με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, και αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας όπως αντικατάσταση παραθύρων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smarthome.
 • Το «Renovate», με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση της πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και δαπέδων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που γεννήθηκαν μεταξύ 01/01/1984 και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ex Economo» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξη στο πρόγραμμα «Renovate».

Για να είναι επιλέξιμοι για το καθεστώς «Εξοικονομώ», οι δικαιούχοι πρέπει να είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το κατέχουν, ή να είναι πλήρεις ιδιοκτήτες ή.

To top