Περιεχόμενα
Μάθετε ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου πρέπει να χρησιμοποιείτε για το τύλιγμα των τροφίμων. Η διαφορετική υφή των δύο πλευρών του αλουμινόχαρτου μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία του τροφίμου.
Φύλλο αλουμινίου: Ποια πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να τυλίξετε το φαγητό;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις δύο διαφορετικές πλευρές του αλουμινόχαρτου; Γιατί η μία πλευρά είναι γυαλιστερή και η άλλη ματ; Σας έχουμε την απάντηση.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές φύλλων, οι διαφορετικές υφές οφείλονται στην τελική διαδικασία συμπίεσης του φύλλου σε μορφή ρολού.
Όταν τα δύο στρώματα περνούν ταυτόχρονα από την πρέσα, η εξωτερική πλευρά που έρχεται σε επαφή με τον βαρύτερο κύλινδρο είναι πιο γυαλιστερή. Αντίθετα, η εσωτερική πλευρά παραμένει θαμπή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φύλλο έχει δύο διαφορετικές υφές.
Καλύτερη πλευρά για να τυλίξετε το φαγητό
Η Sanitas, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αλουμινόχαρτου, συνιστά να χρησιμοποιείτε τη γυαλιστερή πλευρά για να τυλίγετε το φαγητό σας.
Η πιο γυαλιστερή πλευρά του αλουμινόχαρτου αντανακλά περισσότερο φως και θερμότητα, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση του φαγητού ζεστά. Η θαμπή πλευρά απορροφά περισσότερη θερμότητα, γεγονός που την καθιστά καλύτερη για την επένδυση πιάτων ψησίματος και το τύλιγμα κρύων τροφίμων.