Περιεχόμενα
Ένας Έλληνας γιατρός αψήφησε το θάνατο κατά τη διάρκεια του τοκετού, υπέστη καρδιακή προσβολή αλλά έσωσε το μωρό. Μάθετε για την ηρωική του πράξη και την ακλόνητη αφοσίωσή του στην ευημερία της ασθενούς του.
Ο Έλληνας γιατρός που αψήφησε τον θάνατο για να σώσει τη ζωή ενός μωρού
Αυτή είναι η αξιοσημείωτη ιστορία ενός Έλληνα μαιευτήρα-γυναικολόγου που αντιμετώπισε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει την ασθενή του.
Παρά την απειλητική για τη ζωή του κατάσταση, επέμεινε για να εξασφαλίσει τον ασφαλή τοκετό του μωρού.
Μια ηρωική πράξη αφοσίωσης
Κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής στο Ασκληπιείο, ο Δρ Γιάννης Παχάκης, ένας έμπειρος μαιευτήρας-γυναικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας, υπέστη καρδιακή προσβολή.
Αντί να απομακρυνθεί, ολοκλήρωσε τα τελευταία ράμματα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατρική παρέμβαση. Το εξαιρετικό αυτό γεγονός, που συνέβη πριν από λίγα χρόνια, αξίζει ευρύτερης αναγνώρισης.
Το χρονικό του συμβάντος
Η χειρουργική επέμβαση ξεκίνησε το πρωί, με την ιατρική ομάδα πλήρως προετοιμασμένη. Καθώς ο Δρ Παχάκης έραβε τη γυναίκα που είχε γεννήσει ένα υγιές παιδί, ένιωσε ξαφνικά έντονο πόνο στο στήθος.
Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι συνάδελφοί του τον προέτρεψαν να διακόψει τα καθήκοντά του και να αναζητήσει άμεση ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, εκείνος παρέμεινε αμετακίνητος, εξασφαλίζοντας την ολοκλήρωση του έργου του και την ευημερία της νέας μητέρας.
Αταλάντευτη αφοσίωση στη φροντίδα των ασθενών
Μετά τον τοκετό, ο Δρ Παχάκης μεταφέρθηκε γρήγορα στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Εκεί, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που περιελάμβανε ένα μπαλόνι και τρία στεντ για την αντιμετώπιση του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Έλαβε εντατική φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και αργότερα μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας. Μετά από οκταήμερη ανάρρωση, πήρε εξιτήριο.
Ο λογαριασμός του γιατρού
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πατρίς, ο Δρ Παχάκης εξιστόρησε τα γεγονότα: «Παρά τον έντονο πόνο στο στήθος μου κατά τη διάρκεια της επέμβασης, κατάλαβα τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να ολοκληρώσω την τομή και να διασφαλίσω την καλή υγεία του ασθενούς. Η ευημερία του ασθενούς ήταν προτεραιότητά μου και εκπλήρωσα το καθήκον μου».