Καφές: Επιπτώσεις και κίνδυνοι για την υγεία

Δείτε τους λόγους πίσω από την αύξηση της τιμής του καφέ ρομπούστα και τις επιπτώσεις της στους καταναλωτές. Μάθετε για τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ και πώς να τους μετριάσετε.

Καφές: Επιπτώσεις και κίνδυνοι για την υγεία>

Περιεχόμενα

  1. : Καφές
  2. Καφές: να δούμε πού θα πάει η τιμή –
  3. Καφές: Robusta. Η ακρίβεια ωθεί τους καταναλωτές σε αυτή την ποικιλία έναντι της ακριβότερης arabica.
  4. Καφές: Αν τον πίνετε έτσι, σταματήστε αμέσως – αυξάνοντας τις πιθανότητες καρκίνου

: Καφές

.

Η ποικιλία καφέ robusta έχει γνωρίσει τα υψηλότερα επίπεδα τιμών από το 2008, οδηγώντας τους καταναλωτές προς αυτή την επιλογή έναντι του ακριβότερου arabica.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Λονδίνο έφθασαν στο υψηλό ρεκόρ των 2.790 δολαρίων ανά τόνο. Παράγοντες όπως η επιστροφή του El Niño και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε βασικές περιοχές καλλιέργειας συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών κατά 50% φέτος.

Εν τω μεταξύ, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων, συμπεριλαμβανομένου του καφέ, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Η κατανόηση αυτών των δυναμικών της αγοράς και των επιπτώσεων στην υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τους λάτρεις του καφέ.

Καφές: να δούμε πού θα πάει η τιμή –.

Καφές: να δούμε πού θα πάει η τιμή –

Καφές: Robusta. Η ακρίβεια ωθεί τους καταναλωτές σε αυτή την ποικιλία έναντι της ακριβότερης arabica.

Καφές: Robusta. Η ακρίβεια ωθεί τους καταναλωτές σε αυτή την ποικιλία έναντι της ακριβότερης arabica.

Η τιμή της ποικιλίας robusta έχει «σκαρφαλώσει» στο υψηλότερο επίπεδό της τουλάχιστον από το 2008, καθιστώντας το ρόφημα ιδιαίτερα… αλμυρό για τους λάτρεις του καφέ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Λονδίνο εκτινάχθηκαν στα 2,790 δολάρια ανά τόνο, την υψηλότερη τιμή από τότε που άρχισαν τα συμβόλαια πριν από 15 χρόνια.

Το Κέντρο Κλιματικών Προβλέψεων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την επιστροφή του Ελ Νίνιο και οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι η έντασή του θα είναι μέτρια έως πιθανώς ισχυρή.

Αυτό το καιρικό φαινόμενο φέρνει συνήθως θερμότερες και ξηρότερες συνθήκες στις κύριες περιοχές καλλιέργειας της ποικιλίας, όπως το Βιετνάμ και η Ινδονησία.

Οι τιμές έχουν σημειώσει αύξηση τουλάχιστον 50% από την αρχή του έτους, καθώς οι προμήθειες κόκκων – που χρησιμοποιούνται στον στιγμιαίο καφέ και τον εσπρέσο – δεν συμβαδίζουν με την αυξανόμενη ζήτηση.

Το αυξημένο κόστος ζωής ωθεί τους καταναλωτές σε αυτή την ποικιλία έναντι της πιο ακριβής arabica.

Σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι παρασκευαστές χαρμανιών καφέ αυξάνουν την ποσότητα της ποικιλίας robusta που χρησιμοποιούν, οι καλλιεργητές προσπαθούν να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγής.

Ωστόσο, τόσο το υψηλότερο κόστος των λιπασμάτων όσο και η ξηρασία αποτελούν εμπόδια. Όλα αυτά καθιστούν την παγκόσμια αγορά καφέ ελλειμματική για τρίτη συνεχή περίοδο το 2023-24.

Το Βιετνάμ, ο μεγαλύτερος παραγωγός της ποικιλίας ρομπούστα στον κόσμο, έχει συγκεντρώσει πιθανότατα τη μικρότερη σοδειά των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η καλλιέργεια στη Βραζιλία, τη νούμερο 2 χώρα παραγωγής της ποικιλίας, αναμένεται να μειωθεί κατά 5%, ενώ η παραγωγή της Ινδονησίας προβλέπεται να μειωθεί κατά 20% λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Καφές: Αν τον πίνετε έτσι, σταματήστε αμέσως – αυξάνοντας τις πιθανότητες καρκίνου.

Καφές: Αν τον πίνετε έτσι, σταματήστε αμέσως – αυξάνοντας τις πιθανότητες καρκίνου

Κακά νέα για τους λάτρεις του καφέ, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου αυξάνονται!.

Για πολλούς από εμάς, η μέρα δεν ξεκινάει επίσημα μέχρι οι πρώτες γουλιές καφέ να κατέβουν στο στομάχι μας.

Δυστυχώς, αν και για πολλούς ανθρώπους ο πρωινός καφές αποτελεί ιεροτελεστία, αν πίνετε τον καφέ σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να αυξήσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, λένε οι ερευνητές.

Αν σας αρέσει να ξεκινάτε το πρωινό σας με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, μπορεί να αυξάνετε άθελά σας τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cancer ανέλυσε μια ομάδα 50.045 ενηλίκων μεταξύ 45 και 75 ετών για 10 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν 700ml τσαγιού την ημέρα σε θερμοκρασία 60°C και άνω είχαν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν τα ροφήματά τους σε θερμοκρασίες που θεωρούνται «χλιαρές» και κάτω. Αν και η μελέτη εξέτασε ειδικά τους καταναλωτές τσαγιού, η θερμοκρασία του ροφήματος ήταν αυτή που φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο, οπότε τα αποτελέσματα είναι πιθανώς παρόμοια και για τους καταναλωτές καφέ.

Αν θέλετε να απολαμβάνετε τον καφέ ή το τσάι σας χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας, η αναμονή μερικών λεπτών για να κρυώσει μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στον κίνδυνο καρκίνου που προκύπτει.

«Η κατανάλωση πολύ ζεστού τσαγιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, γι’ αυτό καλό είναι να περιμένετε να κρυώσει λίγο πριν το πιείτε», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ Farhad Islami, επιστημονικός διευθυντής έρευνας για τον καρκίνο στην Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Don.

To top