Συμβουλές και προειδοποιήσεις: Προστατευθείτε από απάτες και απάτη

Προστατευτείτε από απάτες και απάτες με αυτές τις συμβουλές και τις προειδοποιήσεις των ελληνικών αρχών. Επίσης, μάθετε για τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης που πρέπει να αποφεύγετε.

Συμβουλές και προειδοποιήσεις: Προστατευθείτε από απάτες και απάτη>

Περιεχόμενα

  1. Συναγερμός: Απατεώνες που χρησιμοποιούν το όνομα της Alpha Bank για να εξαπατήσουν πελάτες
  2. Ειδοποίηση καταναλωτών: Συμβουλές για την αποφυγή δόλιων κλήσεων και χρεώσεων
  3. Προσοχή στους απατεώνες: Αστυνομική ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης
  4. Λίστα κοινών κωδικών πρόσβασης: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους κωδικούς

Μείνετε σε εγρήγορση αν έχετε λογαριασμό στην ALPHA BANK. Απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πελάτες με απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχονται από την τράπεζα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε προσεκτικά την τελευταία απάτη και θα σας δώσουμε βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης. Θα σας δώσουμε επίσης συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για να προστατευτείτε από τους απατεώνες που στοχεύουν σε τουριστικά καταλύματα και πρατήρια καυσίμων.

Τέλος, θα μοιραστούμε τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης που βρίσκονται σε κλεμμένους λογαριασμούς στο dark web, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας ασφαλείς.

Συναγερμός: Απατεώνες που χρησιμοποιούν το όνομα της Alpha Bank για να εξαπατήσουν πελάτες

Προσοχή στους απατεώνες που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πελάτες της Alpha Bank χρησιμοποιώντας ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο ή κουμπί σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την τράπεζα, ειδικά αν σας ζητούν να δώσετε προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία σύνδεσης. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ψεύτικου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Εκσυγχρονίζομαι» λέει: «Λάβατε μια νέα ειδοποίηση, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να τη συμβουλευτείτε.

Ελέγξτε τώρα Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή είστε ένας πολύτιμος πελάτης που έχει εγγραφεί σε μέτρα υψηλής ασφάλειας. Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Με τους καλύτερους χαιρετισμούς.».

Εάν λάβετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οποιοδήποτε παρόμοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «Έλεγχος τώρα». Αντ’ αυτού, διαγράψτε αμέσως το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποφύγετε την απάτη.

Ειδοποίηση καταναλωτών: Συμβουλές για την αποφυγή δόλιων κλήσεων και χρεώσεων

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών εξέδωσε συστάσεις για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους φορείς να αποφύγουν τις δόλιες κλήσεις και χρεώσεις.

Εάν παρέχετε υπηρεσίες πληροφόρησης για μια σειρά από βασικά θέματα, όπως η απασχόληση, οι συντάξεις, η ασφάλιση ή η υγεία, εξετάστε το ενδεχόμενο σύναψης ειδικών συμφωνιών για ελλιπείς κλήσεις. Επίσης, εισαγάγετε εναλλακτικούς 10ψήφιους γεωγραφικούς αριθμούς για τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και προωθήστε τη χρήση δεκαψήφιων γεωγραφικών αριθμών.

Παρέχετε σαφείς πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με τις πιθανές χρεώσεις που θα προκύψουν από τη χρήση συγκεκριμένων αριθμών.

Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση ειδικών αριθμών όταν παρέχεται η εναλλακτική λύση της χρήσης δεκαψήφιων γεωγραφικών αριθμών και να ενημερώνονται για την τιμολογιακή πολιτική των παρόχων υπηρεσιών τους, συμβουλευόμενοι τους σχετικούς τιμοκαταλόγους πριν από τη χρήση ειδικών αριθμών.

Προσοχή στους απατεώνες: Αστυνομική ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες να προσέχουν τους απατεώνες που εκμεταλλεύονται τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Οι δράστες εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων καυσίμων αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι πολίτες θα πρέπει να μην εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων και να μην κοινοποιούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών σε άλλα άτομα.

Λίστα κοινών κωδικών πρόσβασης: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους κωδικούς

Η εταιρεία ασφάλειας κινητών τηλεφώνων Lookout δημοσίευσε έναν κατάλογο με τους 20 κωδικούς πρόσβασης που συναντώνται συχνότερα σε κλεμμένους λογαριασμούς στο dark web.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον από τους παρακάτω κωδικούς πρόσβασης για οποιονδήποτε από τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς, καλό θα ήταν να τον αντικαταστήσετε με κάτι πιο ασφαλές. Σύμφωνα με τους συμβούλους κυβερνοασφάλειας, όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει να τους αλλάξουν για μια πιο ασφαλή επιλογή.

Συνήθως, συνιστάται η επιλογή ενός κωδικού πρόσβασης με περισσότερους χαρακτήρες και η χρήση θαυμαστικών ή άλλων συμβόλων αντί για γράμματα. Παράλληλα, ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα χάκερς είναι να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό ασφαλείας για διαφορετικούς λογαριασμούς.

To top