Τα οφέλη της κατανάλωσης 46 αμυγδάλων την ημέρα: Υποστήριξη της υγείας του εντέρου με βουτυρικό οξύ

Μάθετε για τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης 46 αμυγδάλων την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της υγείας του εντέρου με το βουτυρικό οξύ. Δείτε τα αποτελέσματα μιας μελέτης σχετικά με τα αμύγδαλα και την παροχή βουτυρικού οξέος στο μικροβίωμα.

Τα οφέλη της κατανάλωσης 46 αμυγδάλων την ημέρα: Υποστήριξη της υγείας του εντέρου με βουτυρικό οξύ>

Περιεχόμενα

  1. Οφέλη από την κατανάλωση 46 αμυγδάλων την ημέρα
  2. Η αξία των αμυγδάλων στην υποστήριξη της παροχής βουτυρικού οξέος στο μικροβίωμα
  3. Η σημασία του βουτυρικού οξέος
  4. Αμύγδαλα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
  5. Ολόκληρα ή αλεσμένα αμύγδαλα;
  6. Λεπτομέρειες μελέτης αμυγδάλου

Δείτε τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση 46 αμυγδάλων την ημέρα. Το βουτυρικό οξύ, που βρίσκεται στα αμύγδαλα, υποστηρίζει την υγεία του εντέρου και έχει άλλα οφέλη σε όλο το σώμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που εξετάζει το ρόλο των αμυγδάλων στην υποστήριξη της παροχής βουτυρικού οξέος στο μικροβίωμα, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ολόκληρων αμυγδάλων έναντι των αλεσμένων αμυγδάλων.

Οφέλη από την κατανάλωση 46 αμυγδάλων την ημέρα

Τα αμύγδαλα αποτελούν πλούσια πηγή βουτυρικού οξέος, ενός λιπαρού οξέος μικρής αλυσίδας που υποστηρίζει την υγεία του μικροβιώματος στο πεπτικό σύστημα. Σύμφωνα με την Dr.

Alice Creedon, το βουτυρικό οξύ λειτουργεί ως η κύρια πηγή καυσίμου για τα κύτταρα του παχέος εντέρου, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν σωστά και βέλτιστα. Συμμετέχει επίσης στη σηματοδότηση προς το έντερο για την έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.

Το βουτυρικό οξύ που παράγεται στο έντερο μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, όπου συμμετέχει στη ρύθμιση της υγείας σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως το ήπαρ, ο εγκέφαλος και οι πνεύμονες.

Η αξία των αμυγδάλων στην υποστήριξη της παροχής βουτυρικού οξέος στο μικροβίωμα

Ο Δρ Creedon, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Διατροφικών Σπουδών του King’s College του Λονδίνου, είναι ο επικεφαλής συγγραφέας μιας νέας μελέτης που διερευνά την αξία των αμυγδάλων ως μέσο υποστήριξης της παροχής βουτυρικού οξέος στο μικροβίωμα. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μιας καλής χούφτας αμυγδάλων κάθε μέρα προάγει την παραγωγή βουτυρικού οξέος. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, χρηματοδοτήθηκε από το Almond Board of California.

Η σημασία του βουτυρικού οξέος

Η έρευνα τεκμηριώνει τα οφέλη από την κατανάλωση περίπου 56 γραμμαρίων αμυγδάλων την ημέρα, δηλαδή περίπου 46 αμυγδάλων.

Το βουτυρικό οξύ υποστηρίζει τον εντερικό φραγμό, ο οποίος εμποδίζει τα βακτήρια και άλλα μικρόβια να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο, το βουτυρικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στη διαχείριση καταστάσεων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στη μείωση των γαστρεντερικών ενοχλήσεων, όπως το φούσκωμα.

Το βουτυρικό οξύ παράγεται μέσω της ζύμωσης των φυτικών ινών στο παχύ έντερο. Ως εκ τούτου, η αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή αυξάνει τα επίπεδα βουτυρικού οξέος, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην υγεία του εντέρου.

Αμύγδαλα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η διατροφολόγος Allison Tallman σημειώνει ότι τα αμύγδαλα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά σε μία μερίδα, συμπεριλαμβανομένων 4 γραμμαρίων φυτικών ινών, 13 γραμμαρίων ακόρεστων λιπαρών, 1 γραμμαρίου κορεσμένων λιπαρών και βιταμίνης Ε, και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη διατροφή μας με διάφορους τρόπους.

Ολόκληρα ή αλεσμένα αμύγδαλα;

Η μελέτη παρακολούθησε τη διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης ολόκληρων ή αλεσμένων αμυγδάλων όσον αφορά την παραγωγή βουτυρικού οξέος.

Οι άνθρωποι που έτρωγαν ολόκληρα αμύγδαλα είχαν 1,5 περισσότερες κενώσεις κάθε εβδομάδα από εκείνους που έτρωγαν αλεσμένα αμύγδαλα. Ο Dr.

Creedon υπέθεσε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος του λίπους στα ολόκληρα αμύγδαλα διαφεύγει της πέψης και φτάνει στο παχύ έντερο, ενώ μεγαλύτερο μέρος του λίπους στα αλεσμένα αμύγδαλα χωνεύεται στο ανώτερο γαστρεντερικό σύστημα. Το αυξημένο λίπος στο παχύ έντερο όσων τρώνε ολόκληρα αμύγδαλα χρησίμευσε για να αυξήσει την ευκολία της διέλευσης των κοπράνων και να αυξήσει το βάρος τους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των κοπράνων σε αυτά τα άτομα.

Λεπτομέρειες μελέτης αμυγδάλου

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν 87 υγιείς ενήλικες γυναίκες και άνδρες, ηλικίας 18 έως 45 ετών.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες: η μία ομάδα έτρωγε δύο μερίδες 28 γραμμαρίων ολόκληρων αμυγδάλων ημερησίως, μια άλλη ομάδα έτρωγε δύο μερίδες 28 γραμμαρίων αλεσμένων αμυγδάλων ημερησίως και η τελευταία ομάδα (έλεγχος) έτρωγε μάφινς που παρείχαν ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας στον οργανισμό. Το πείραμα διήρκεσε ένα μήνα και στο τέλος οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν αμύγδαλα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα βουτυρικού οξέος από την ομάδα ελέγχου.

To top