Το τέλος του κόσμου το 2060: Η ανατριχιαστική προφητεία του Ισαάκ Νεύτωνα

Δείτε την ανατριχιαστική προφητεία του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου και την ακριβή ημερομηνία που προέβλεψε ότι θα συμβεί. Μάθετε για τη ζωή και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του πρωτοπόρου επιστήμονα.

Το τέλος του κόσμου το 2060: Η ανατριχιαστική προφητεία του Ισαάκ Νεύτωνα>

Περιεχόμενα

  1. Το τέλος του κόσμου: Η ανατριχιαστική προφητεία του
  2. Η παιδική ηλικία του Ισαάκ Νεύτωνα
  3. Έργα του Ισαάκ Νεύτωνα
  4. Η εκπαίδευση του Ισαάκ Νεύτωνα
  5. Η συμβολή του Ισαάκ Νεύτωνα στην επιστήμη
  6. Οι μαθηματικές συνεισφορές του Ισαάκ Νεύτωνα

Το τέλος του κόσμου: Νεύτωνα, ο οποίος όχι μόνο υπολόγισε το ακριβές σχήμα της Γης και ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας, αλλά και έκανε μια ανατριχιαστική προφητεία για το τέλος του κόσμου.

Χρησιμοποιώντας πηγές από τη Βίβλο, ο Νεύτωνας προέβλεψε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, το οποίο απέχει πλέον μόνο 37 χρόνια. Δείτε περισσότερα για τη ζωή και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του Νεύτωνα, καθώς και για το πώς οι έντονες ψυχωτικές τάσεις του μπορεί να οφείλονται στην τραυματική παιδική του ηλικία.

Το τέλος του κόσμου: Η ανατριχιαστική προφητεία του

Ο Ισαάκ Νεύτων, ο πατέρας της σύγχρονης επιστήμης, που έγραψε τον κανόνα της βαρύτητας, κατασκεύασε το πρώτο τηλεσκόπιο και υπολόγισε το ακριβές σχήμα της Γης, φαίνεται ότι έκανε μια ακόμη αποκάλυψη.

Ο Νεύτωνας χρησιμοποίησε πηγές από τη Βίβλο και άλλα θρησκευτικά κείμενα για να υπολογίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα φτάσει στο τέλος του και θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη. Παρόλο που κατέγραψε τους λεπτομερείς υπολογισμούς του το 1704, πολλοί από εμάς θα είμαστε ακόμα ζωντανοί όταν έρθει αυτή η ημερομηνία και θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι αν είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι ο κόσμος θα έρθει στο τέλος του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η παιδική ηλικία του Ισαάκ Νεύτωνα

Ο Ισαάκ Νεύτων γεννήθηκε στο χωριουδάκι Woolsthorpe και ήταν ο μοναχογιός ενός ντόπιου τσιφλικά, ο οποίος πέθανε τρεις μήνες πριν από τη γέννησή του, και της Hannah Ayscough.

Δεν αναμενόταν να επιβιώσει την πρώτη ημέρα της ζωής του, καθώς ήταν μικρός και αδύναμος. Λίγο αργότερα, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και ο Νιούτον στάλθηκε από τον πατριό του, τον ευγενή ιερέα Barnabas Smith, να ζήσει με τη γιαγιά του και ήταν χωρισμένος από τη μητέρα του μέχρι τον θάνατο του Smith το 1653.

Για εννέα χρόνια, ο Νιούτον ήταν ουσιαστικά χωρισμένος από τη μητέρα του, και οι έντονες ψυχωτικές τάσεις του αποδίδονται σε αυτό το τραυματικό γεγονός.

Έργα του Ισαάκ Νεύτωνα

Ο Ισαάκ Νεύτων είναι ευρέως γνωστός για το έργο του Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας (1687), κοινώς γνωστό ως Αρχές.

Οι νόμοι του για την κίνηση πρωτοεμφανίστηκαν σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της σύγχρονης επιστήμης. Ο Νεύτωνας ανακάλυψε επίσης το διωνυμικό θεώρημα και ανέπτυξε τον λογισμό, μια πιο ισχυρή μορφή ανάλυσης που χρησιμοποιεί άπειρες θεωρήσεις για να βρίσκει τις κλίσεις καμπυλών και τις περιοχές κάτω από καμπύλες.

Η εκπαίδευση του Ισαάκ Νεύτωνα

Μετά από ένα διάλειμμα από τη φοίτησή του στο γυμνάσιο του Γκράνθαμ, ο Ισαάκ Νεύτων εγκαταστάθηκε τελικά για να προετοιμαστεί για το πανεπιστήμιο και πήγε στο Trinity College του Κέιμπριτζ το 1661.

Όταν ο Νεύτωνας έφτασε στο Κέιμπριτζ το 1661, το κίνημα που σήμερα είναι γνωστό ως Επιστημονική Επανάσταση είχε προχωρήσει αρκετά και πολλά από τα βασικά έργα της σύγχρονης επιστήμης είχαν εμφανιστεί.

Ο Νεύτωνας ανακάλυψε τα έργα του Γάλλου φυσικού φιλοσόφου Απολλιναίρ και των άλλων μηχανικών φιλοσόφων, οι οποίοι, σε αντίθεση με τον Αριστοτέλη, θεωρούσαν ότι η φυσική πραγματικότητα αποτελείται εξ ολοκλήρου από σωματίδια ύλης σε κίνηση και οι οποίοι θεωρούσαν ότι όλα τα φαινόμενα της φύσης προκύπτουν από τη μηχανική αλληλεπίδρασή τους.

Η συμβολή του Ισαάκ Νεύτωνα στην επιστήμη

Η επιστημονική σταδιοδρομία του Νεύτωνα είχε ξεκινήσει όταν εξέτασε την κατάσταση της ψυχής του το 1662 και συνέταξε έναν κατάλογο με τις αμαρτίες του στην ντουλάπα.

Η επιστημονική σκέψη του Νεύτωνα επηρεάστηκε από τις δύο παραδόσεις της φυσικής φιλοσοφίας: τη μηχανική και τον ερμητικισμό, οι οποίες συνέχισαν να επηρεάζουν τη σκέψη του και με την έντασή τους παρείχαν το θεμελιώδες θέμα της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Ο Νεύτωνας γνώριζε καλά τα έργα του Ντεκάρτ και είχε επίσης ανακαλύψει ότι ο Γάλλος φιλόσοφος Πιερ Γκασέντι είχε αναβιώσει τον ατομισμό, ένα εναλλακτικό μηχανικό σύστημα για την εξήγηση της φύσης.

Οι μαθηματικές συνεισφορές του Ισαάκ Νεύτωνα

Ο Ισαάκ Νεύτων ξεκίνησε τις μαθηματικές του σπουδές με τον Ντεκάρτ και ανέπτυξε τον λογισμό, μια πιο ισχυρή μορφή ανάλυσης που χρησιμοποιεί άπειρες θεωρήσεις για να βρει τις κλίσεις των καμπυλών και τις περιοχές κάτω από τις καμπύλες.

Το 1669, ο Νεύτωνας έγραψε ένα έργο που συνόψιζε την πρόοδό του, την Ανάλυση με άπειρες εξισώσεις (In analysis by Infinite Series), το οποίο εμφανίστηκε σε χειρόγραφο μέσω μιας περιορισμένης έκδοσης και έκανε το όνομά του διάσημο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, το αναθεώρησε ως Η σειρά των μεθόδων και της ροής.

To top